צילינדר לתינוק בן חצי שנה

hani76

New member
צילינדר לתינוק בן חצי שנה

שלום,
יש לי תינוק בן 6.5 חודשים. הלכנו איתו לרופא עיניים כי לעיתים נראה לנו שיש לו פזילה קלה. הרופא שלל פזילה, אך בבדיקת מיקוד והרחבת אישונים אמר כי לילד בעיית מיקוד וצילינדר גבוה בשתי העיניים. לפי הסיכום שנתן לנו: בעין שמאל: ציר 0, צילינדר 3 מספר 5. בעין ימין: ציר 15, צילינדר 3, מספר 5. הרופא אמר שיש צורך במשקפיים באופן מיידי. שאלותיי:
1) האם כדאי לבצע בדיקה נוספת?
2) האם יש סיכוי שיהיה שיפור בהמשך? אולי בגלל הגיל הצעיר שבוצעה הבדיקה?
3) האם זה מצב חד משמעי של צורך תמידי במשקפיים?
4) איך שמים משקפיים לילד כל כך קטן?
תודה רבה.

צילינדר

לא כתבת האם המספר במינוס או פלוס,נראה לי יותר בעייתי המספר מאשר הצילינדר בכל מקרה יש חשיבות לתת משקפיים
ניתן לבצע בדיקה נוספת עם הרחבת אישונים כדעה שניה

בעין

כשיש בצד אחד + ובצד שני - זה מחייב משקפיים
אני מציע שתצלמי את המרשם ותעלי אותו שוב לאתר כדי שאוכל להבין בדיוק על מה מדובר

כרמית ש1

New member
צירוף תוצאות הבדיקה + חוות דעת נוספת

תודה רבה על תגובתך!!
אציין שהרופא אמר לנו שהתוצאה בשתי העיינים אותו הדבר... יתכן שטעה ברישום (עם ה + וה -)?
צרפתי את התוצאה של הבדיקה.

השבוע היינו אצל רופא מומחה נוסף והרופא ראה צילינדר של בין 1.5 ל- 2 בשתי העיניים (בהרחבת אישונים).
ההבדל די משמעותי... הרופא השני מאוד התלבט לגבי הצורך במשקפיים והגדיר אותו גבולי. אמר לבוא בעוד חודש-חודשיים ולבדוק שוב.
שאלותיי:
1) איך יתכן שוני כה משמעותי בבדיקות של שני רופאים בטווח זמן של שבועיים?
2) האם בחודש-חודשיים יכול להיות שינוי משמעותי ממה שראה עכשיו?
3) האם יש סיכוי שצילינדר והמספר "יעלמו" עם הזמן?
4) האם יש טעם להתאים משקפיים עכשיו כאשר נתוני העיניים אינם יציבים ומשתנים מאוד בשנה הראשונה?
תודה רבה!

צירוף

הרישום שהצגת בתמונה מעיד על רוחק ראיה של 2+ ועל צילינדר 3+ וזה ממצא שמחייב משקפיים בגלל הצילינדר הגבוה. מאחר והלכתם לבדיקה נוספת ונמצא צילינדר משמעותית יותר קטן יש לחזור על הבדיקה . השוני בין הבדיקות הוא תלוי מתן הטיפות והאם נכנסו כמו שצריך לעין וכן יש את הגורם האישי של הבודק זה ענין של נסיון אני לא מקבל תשובה של צילינדר בין 1.5 ל 2 צריך להיות ערך מדויק.

למעלה