צ'ילי קון קרנה - הספצליטה של בעלי

michalul

New member
צ'ילי קון קרנה - הספצליטה של בעלי

מצרכים: א. 2 בצלים ב. 2-5 שיני שום ג. תערובת תיבול צ'ילי CASA FIESTA הנמכרת בסניפי מגה. ד. 2 פחיות שימורים שעועית לבנה ברוטב עגבניות היינץ (יש גם של CASA FIESTA אבל זה סתם יקר) ה. 500 גרם בקר טחון ו. מעט שמן זית ז. טימין - לא חובה ח. אורגנו - לא חובה ט. עלי דפנה - לא חובה י. מלח - לא חובה הכנה: 1. חותכים 2 בצלים וכ- 2-5 שיני שום לקוביות קטנות מאוד ומטגנים בשמן זית בסוטאז' (סיר רחב ונמוך) גדול מספר דקות עד להזהבה. 2. מוסיפים את הבשר הטחון ומקפידים לפורר שלא יווצרו גושי בשר. ממשיכים לטגן עד קבלת צבע אפור אחיד. 3. שמים את אבקת תיבול הצ'ילי בכוס מלאה מים ומערבבים היטב. שופכים לסוטאז'. 4. מוסיפים את שתי פחיות השימורים של השעועית. לחלופין ניתן לשים במקום שעועית אחת פחית שימורי תירס. 5. אני לרוב מוסיף עוד תבלינים משלי: מלח, טימין, אורגנו ועלי דפנה. 6. מערבבים היטב וסוגרים במכסה לכחצי שעה בישול בחום בינוני. יש לערבב מדי כמה דקות למניעת הדבקויות מיותרות. זמן הבישול קובע את רמת הנוזלים במנה ולכן לשיקולכם. הגשה: אפשרות אחת היא להגיש את זה בקעריות על פסטה מכל סוג שתבחרו. במקרה זה רצוי להשאיר נוזלים בתהליך הבישול. אפשרות שניה היא לשים שתי פרוסות לחם (מומלץ חלה של שבת) על צלחת ו"למרוח" על זה את התבשיל - נדרש פחות נוזלים.
 

א פרח

New member
כבר הגבתי והתפוז גנב את תגובתי

אני מאוד אוהבת שילוב של בשר טחון ושעועית יאמי
מיסרי לבעלך תודה בשמי
 
למעלה