צ'ילי קון קרנה לשבוע קר

צ'ילי קון קרנה לשבוע קר

שלום
כרגע מתבשל...
מתכון:
חומרי גלם:
1 בצל גדול קצוץ.
1 ק"ג בשר בקר טחון
300 גר' פסטרמה רומנית חתוכה לחתיכות קטנות.
4 קופסאות שעועית לבנה ברוטב.
1 קופסת רסק עגבניות גדול - טל.
1 עגבניות (קוביות קטנות או מרוסקות) רצוי איטלקי
3 כפות רוטב BBQ
חצי כוס יין אדום יבש
מלח, פלפל שחוק, פפריקה מתוקה ואורגנו.

אופן הכנה:
מטגנים את הבצל במעט שמן ומלח.
מוסיפים את הבשר הטחון ומפרקים כל הזמן עד שמחליף צבע עם תרבד, כדי למנוע גושים.
מורידים מהאש ועם המכסה מעט מוטה, מנקזים את הנוזל העודף.
מחזירים לאש, מוסיפים את הרסק וקצת מים רותחים ואת העגבניות המרוסקות.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה.
מוסיפים את הפסטרמה ואת הרוטב BBQ.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.
אחרי שעה, מוסיפים 4 קופסאות שעועית לבנה ברוטב ומביאים לרתיחה
מוסיפים את היין ומבשלים עד שהשועית רכה (לפחות עוד חצי שעה!)

בתיאבון.

אחרי הוספת השעועית להעביר לאש ממש קטנה. לשועית יש נטיה להדבק ולהישרף בתחתית.
צ'ילי קון קרנה בטעם שרוף יש במסעדת רק בשר בחגיגה הבשרית (יום שלישי האחרון של החודש).
 






 

רוני1955

Active member
למה?

למה אתה מחקת פעמיים את התגובה של נדב? מה היה בה שגרם לך למחוק?
 
ושלי הייתה נגד המנה?

היניה כלשונה:
המתכון הזה, טעים ככל שיהייה אינו של "צ'ילי קון קרנה". מי שייחפש בעתיד במנוע החיפוש "צ'ילי קון קרנה" עשוי ליפול על המתכון הזה ולרוץ ולקנות פסטרמה רומנית. לצ'ילי, תערובת תבלינים אופיינית המכילה "צ'ילי" דהיינו חריף למינהו, כמון, זרעי כוסברה ועוד אי אילו. צ'ילי עושים בד"כ עם שעועית אדומה (לא שחורה ולא לבנה).
מה שמוצג במתכון דלעיל הוא סוג של ראגו אבל בוודאי לא המאכל המקסיקני "צ'ילי קון קרנה"
איפה פה העלבון? איפה פה החוצפה? חוץ מאיומים מסוג "תימחק לצמיתות" אין שום הסבר לא כאן ולא במייל. "הסיבות שמורות עם המנהל" . מי יודע אולי מבלי דעת גיליתי את סודות הגרעין של ישראל.
 

TCHM

New member
את זה לא אמרתי, אמרתי שצריך לקבל כל מנה באשר היא...

וגם אם אינה המנה ה"קלאסית" וניתן לגוון ולשנות לפי המצאי והטעם.
שם המנה אינו אומר דבר וכמו שבכל מדינה ובכל איזור/עיר למנה
מסוימת יש את אותו השם המרכיבים וגם דרך ההכנה שונים.
למשל
"פסטה" זה קמח וביצים או קמח, ביצים ומים או קמח, חלמונים ומים
או קמח ומים...עם שמן או בלי שמן, עם מלח או בלי מלח, מקמח רגיל
או קמח דורום או 00 ? אין מתכון אחד קלאסי.
ואיזה חומוס, המבורגר, חמין...הוא הקלאסי?

האם צריך למחוק תגובה/הערה לגיטימית גם אם אינני מסכים איתה?...לא,
אין צורך למחוק אף תגובה/הערה כל עוד אינה פוגענית ואף אחד לא מוגן
מביקורת.

שבוע טוב
 

yair_bar

New member
מנהל
מחקתי שלוש פעמים את התגובה של נדב

הסיבה שמורה איתי.
&nbsp
TCHM, התגובה שלך שורשרה לנדב ולכן היא נמחקה.
 

yair_bar

New member
מנהל
באופן כללי אני לא מנהל דיונים על ניהול הפורום בפורום

ובאופן פרטני - מחיקות וחסימות מתבררות מול הגורם עצמו ולא מול גורמים אחרים.
&nbsp
למיטב זיכרוני עד היום מעולם לא מחקתי לך הודעה או חסמתי אותך.
 

רוני1955

Active member
מי דיבר עלי?

מה שנדב כתב זה נכון. יש מגוון סיבות למחיקת תגובה ולחסימת גולש במקרה וצריך. בתגובה שלו לא היה שום דבר שיגרום למחיקה. מחיקה של תגובה נכונה ולגיתימית מוביל אותי לפחות לחשוב שיש כאן כאלו שמיוחסים ואסור להעיר להם משום מה. ביחוד לאור העובדה התמוהה שאתה לא מוכן להסביר למה תגובה נכונה נמחקה.
 
תודה על מעורבותך


תנוח דעתך. גם אני לא קיבלתי שום הסבר. לא על גבי הפורום ולא במייל.

הייה בטוח שהמנהל יימשיך וימחוק את כל חילופי הדברים הללו. לכשיתפנה ואני מן הסתם "אמחק לצמיתות"
 

yair_bar

New member
מנהל
רוני

אני מנהל את הפורום לפי השיקולים שלי.
&nbsp
האזכור כי מעולם לא מחקתי אותך או חסמתי אותך היה כדי להראות שאני לא פועל בדרך שרירותית מתוך קפריזות.
&nbsp
מי שממלא אחר צורת הכתיבה הראויה בפורום לא נמחק ולא נחסם.
&nbsp
מעבר לזה אני חוזר ואומר - הערות/הארות על ניהול הפורום במסרונים בלבד.
&nbsp
 
למעלה