צילצולים באוזניים

ziv444

New member
צילצולים באוזניים

שלום, אני חדש בעסק (צילצולים באוזניים) , לפני חודש בערך קמתי באמצע הלילה בגלל צילצול באוזן הימנית , בהתחלה חשבתי שזה בגלל רעש רקע של הטלביזיה אבל היא הייתה סגורה לאחר שהבנתי שהצילצול הוא לא חיצוני אלא אצלי בראש קצת נלחצתי אבל התעשתתי והצלחתי להרדם. מאז הצילצולים תמיד איתי , בעיקר באוזן ימין , בדרך כלל אני מצליח לחיות איתם בשלום במשך היום (למרות שמדי פעם עוצמת הצילצול גוברת ולעומת זאת אף נעלמת לגמרי) בלילה הסיפור שונה אני מתעורר לפחות פעמיים שלוש בגלל הצילצולים. עשיתי בדיקת שמיעה והיא יצאה תקינה , רופא ה-אאג אמר לי שאין תרופה לבעיה וצריכים ללמוד לחיות עם זה ( מה שהתברר לי כלא נכון לאחר שגיליתי את הפורום הזה ). זה סיפורי ועכשיו לשאלות : 1) בזמן שהתחילה לי בעיית הצילצולים ועד היום הייתה לי בעיה של שריר תפוס בכתף ימין עם הקרנות לצוואר ימין ויד ימין האם זאת יכולה להיות הסיבה לצילצולים באוזניים ? 2) שמתי לב שבזמן הלילה (שינה) עוצמת הצילצולים יותר חזקה ולא בגלל שיש שקט ברקע בגלל הלילה אלא פשוט עוצמה יותר חזקה האם ייתכן שבמצב שכיבה העוצמה גוברת משום מה ? (מה שמפריע בעצם לישון בצורה רציפה). 3) מה יכול לגרום לצילצולים באוזניים במידה והצילצולים הם הסימפטום לבעיה ולא הבעיה ? תודה.

zs1957

New member
ברוך הבא לפורום ziv444

שלום רב זיו טינטון (צלצולים באוזניים) נגרם ממספר סיבות: חשיפה לרעש,תרופות אנטיביוטיקה, דלקת באוזן התיכונה, בעיות בכלי דם באוזן התיכונה. יש טיפול לטינטון. יש טיפול תרופתי , מיסוך, טיפול ב- TRT מכשירי שמיעה . לצערי הרב רופאים רבים אינם יודעים על הטיפול הקיים ואומרים לחולה שעליו לחיות עם זה. עליך לפנות לרופא א.א.ג המתמחה בטינטון. ישנן מרפאות לטינטון בבתי החולים. מיסוך הטינטון נעשה ע"י שמיעת מוסיקה , האזנה לרדיו, לטלויזיה. טיפולים נוספים : היפנוזה ,מדיטציה. עוצמת הטינטון חזקה בלילה , בעיקר בעת שכיבה. אין קשר בין שריר תפוס לטינטון. רפואה שלמה, זהבה שחם

ziv444

New member
לגבי הלילה

קודם כל תודה על התשובה, זה נחמד שעונים מהר ועוד בפירוט ! עוד כמה שאלות : האם יודעים למה במצב שכיבה הטינטון מתחזק ? האם ללכת לישון עם מוסיקה ברקע לכל זמן השינה יכולה לפתור את הבעיה ? או האם יש פיתרון מוכח אחר ? תקני אותי אם אני טועה : במידה והטינטון נגרם בגלל אחת הסיבות שמנית בתשובה הנ"ל אז טיפול בסיבה יעלים את הטינטון גם ? (הכוונה שלא יהיה נזק בלתי הפיך) תודה ו-לילה טוב.

zs1957

New member
תשובות לשאלותיך ziv444

בוקר טוב ziv444 כאשר יש לך טינטון בעת השינה ממליצה לשמוע מוסיקה זה ממסך ואז תוכל להרדם. חשוב לישון כי חוסר שינה גורם לעצבנות , חוסר ריכוז, השמנה ועוד. כדי להפיג חרדות ממליצה לעשות יוגה או מדיטציה או היפנוזה מאד עוזר ומקל. הטינטון הוא פגיעה עצבית בעצב מספר 8 רק טיפול ע"י רופא מומחה יכול להציל את העצב ולהפחית את הטיפול במידה ניכרת. כמו כן עליך לשמור דיאטה דלת מלח , ללא קפה ללא אלכוהול ללא שוקולד.חשוב מאד להקפיד על התזונה הזו כי אחרת הטינטון מחריף. כלומר הטיפול הוא תרופתי ותזונתי. ממליצה לעשות בדיקות דם שלB12,B1,B6 והומצסטהין.כל הבדיקות פרט ל- B12 נעשות בבי"ח קופ"ח הכללית משתתפת בעלות הבדיקה. מכבי לא. עלות הבדיקה 600 ש"ח.לגבי קופות חולים אחרות יש לבדוק בהנהלה. הטיפול הוא בנזק שנגרם לגבי חולים. לגבי אנשים בריאים הטיפול הוא מניעתי תזונה נכונה , אי חשיפה לרעש בפאבים דיסקוטקים מועדונים, להמנע משהייה במקומות רועשים. חולים רבים מדווחים על הגברת הטינטון בעת שכיבה אנני יודעת את הסיבה . מבטיחה לבדוק ולהשיב תשובה. רפואה שלמה, זהבה שחם

noaalmog

New member
טינטון בזמן שכיבה

גם אני נתקלתי בתופעה הזאת של הגברת הטינטון בזמן שכיבה(יותר בזמן שינה) ניסיתי להעלות את השאלות בפני רופאים נוירולוגים או מומחים לבעיות שינה ,מתברר שאף אחד אינו יודע את הסיבה,כנראה שהשקעה במחקר בתופעה אינו כדאי,סבלנות אל יאוש

n97

New member
מיסוך

מה שעוזר לי בלילה זה הרעש של המחשב, ובימי הקיץ ניתן להשתמש במאוורר אשר ממסך בצורה מעולה לפחות אצלי , אל תיתן לטינטון לשגע אותך אני חי איתו כבר הרבה שנים אבל תשתדל לשמור על האוזניים (אטמים בכל סביבה רועשת חובה )...

למעלה