צימוקים ושקדים

yaely2

New member
מנהל
צימוקים ושקדים ../images/Emo95.gif../images/Emo168.gif

שלום עליכם, אפשר האט עמעצער די ווערטער פאן דעם ליד רוזשינקעס מיט מאנדלען, אין יידיש און אין העברעיש. א דאנק פאן אנהייב כמו הרבה ילדים יהודיים גם אותי הרדימו בעזרת השיר הזה, לקראת הבית השני כבר הייתי בעולם החלומות. היש מי שמכיר את המילים (מבטיחה לא להרדם), כשהייתי עדיין ילדה הועלתה הצגה בשם "שולמית" ושושנה דמארי שרה את השיר בעבריתת המישהו זוכר? בתודה מראש יעלי

fanti

New member
אני בטוחה שיש פה מילים לשיר בינתיים

צירפתי מילים שמצאתי , אולי את תביני אותם לי הם נראים שונים משהו

הנה המילים בפורום:

אין דעם בית המקדש, אין אַ ווינקל-חדר זיצט די אַלמנה בת-ציון אַליין; איר בן-יחידל, ייִדעלען, וויגט זי כסדר און זינגט אים צום שלאָפֿן אַ לידעלע שיין; אַ-אַ-אַ-אַ! ... אונטער ייִדעלעס וויגעלע שלאָפֿט אַ קלאָר-ווײַס ציגעלע, דאָס ציגעלע איז געפֿאָרן האַנדלען, - דאָס וועט זײַן דײַן באַרוף: " ראָזשינקעס מיט מאַנדלען" ... שלאָף זשע, ייִדעלע, שלאָף! ... [באדיבות קאַטאָוועס שהביא את המילים בהודעה בפורום לפני כחודשיים.

yaely2

New member
מנהל
אני עצובה../images/Emo7.gif

שלום עליכם, "איך נפלו גיבורים ויאבדו כלי מלחמה..." לשיר יש לפחות 6 בתים, זה בדיוק הקטע אותו אני מכירה. יש עוד 4 בתים לפחות, אם מי מהקהל מכיר ביידיש/עברית אנא רשמו את מילות השיר. בתודה מראש יעלי

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo12.gif לפאנטי, מדהים

שלום לך פאנטי, פעם ראשונה שאני רואה את השיר בגירסה גרמנית, ממש מדהים זה תרגום מיידיש לגרמנית, ומנסה לשמור על רוח המילים שלך יעלי

ראזשינקעס מיט מאנדלען ../images/Emo79.gif../images/Emo168.gif

יש בידי שתי גרסאות למילים. האחת זו המושרת ע"י חוה אלברשטיין, בשירון המצורף לקלטת. (בתמונה). גירסה נוספת שהעתקתי משירון, באותיות לטיניות. "ראזשינקעס מיט מאנדלען" מלים ומנגינה אברהם גולדפדן השיר השמיני מלמעלה. ללחוץ על החץ העליון מימין לתמונה, של ציפי זרנקין. (זו גירסה קצת יותר ארוכה, מזו שפנטי הביאה)
לא לשכוח. ********** "ראזשינקעס מיט מאנדלען" 1 אין דעם בית המקדש אין א ווינקל חיידר, זיצט די אלמנה בת ציון אליין. איר בן יחיד´ל יידעלע, זיצט זי כסדר, און זינגט אים צו שלאפן א לידעלע שיין. איי, לו, לו, לו... אונטער יידעלע´ס וויגעלע, שטייט א קלאר ווייסע ציגעלע, דאס ציגעלע איז געפארן האנדלען דאס וועט זיין דיין בארוף, ראזשינקעס מיט מאנדלען שלאף זשע יידעלע שלאף. 2 אין דעם יידל מיין קינד ליגט פיל נבואות אז דו וועסט א מאל, זיין צו ווייט אויף דער וועלט. א סויחער וועס´טו זיין פון אלע תבואות און וועסט אין דעם אויך פארדינען פיל געלט. איי לו, לו, לו... אז דט וועסט ווערן רייך יידעלע זאלס´ט זיך דערמאנען, אין דעם לידעלע. ראזשינקעס מיט מאנדלען דאס וועט זיין דיין בארוף, יידעלע וועט אלעס האנדלען שלאף זשע אידעלע שלאף.

yaely2

New member
מנהל
בן אהרון אין כמוך, ../images/Emo34.gif

שלום לך בן אהרון, אני מלאת התפעלות מהכשורים שלך, כל הכבוד יעלי

fanti

New member
יעלי - אני שמחה שזה מצא חן בעיניך

אני כאמור לא הבנתי . הגרמנית היחידה שאני מבינה היא בזכות הדמיון בינה לבין האידיש הליטאית.

למעלה