צימחונות וטיבעונות בתחום האידיאולוגי

צימחונות וטיבעונות בתחום האידיאולוגי

היי לכולם ! אני בת 27 וצימחונית גאה מגיל 12. לצערי הרב רוב האנשים בסביבה שלי אינם צימחוניים, אם כי אימא שלי צימחונית (סביר להניח שאחת הסיבת העיקריות לכך שאני צימחונית זה בגללה), חמותי וחברה אחת, כששתי האחרונות הן כאלה קודם בגלל הטעם של הבשר ואח"כ גם מסיבות אידואלוגיות, שזה שונה ממני. יוצא מכך שלא יוצא לי להתדיין בנושא עם אנשים אידיאולוגיים כמוני ולהפנות התחבטויות כאלה לאוכלי בשר, זה לא רלבנטי ולא יעיל לי בכלל. למה הכוונה? יש לי שתי שאלות: 1)אני צימחונית קודם כל כי אני לא רוצה שחיות ימותו רק כדי שיהיה לי טעים וכולם יש הזכות לחיות.שנית, אני מצדיקה את הצימחונות בכך שהחיות סובלות כל חייהן ואף במותןואני רוצה למנוע סבל מיותר. הייתי רוצה להיות טיבעונית, אבל אני מתביישת בעצמי שאני לא עושה את זה ומרגישה צבועה, כי קשה לי לוותר על ביצים וחלב שמהווים מרכיב עיקרי בתזונה שלי לצד טופו/סויה וירקות, פסטה ואורז. ללא ביצים וגבינות יהיה לי בקושי מה לאכול כי ממילא אני בררנית. אני מרגישה שאני לא שונה מאוכלי בשר שמצדיקים הרג בעלי חיים בכך שזה פשוט טעים להם וזה "בריא". זה כאילו שאני אידיאולוגית רק כשזה נוח לי, שזה רע. מה אתם חושבים על זה? יש פה צימחונים שחושבים כמוני? 2)לו בעלי חיים היו חיים טוב כמו פעם, במרעה פתוח ולא היו מתעללים בהם ואנשים היו אוכלים בשר לעיתים רחוקות ולא תאבי בשר כמו היום שזה הפך להיות תעשייה (כי בסופו של דבר תעשיית הבשר והתיחסות לחיות כעל סחורה ועצם זה מפריע לי יותר מעצם המתה שלהם), האם זה היה בסדר לאכול בשר? אני אומרת לאוכלי -בשר שמבחינתי כל עוד יש לי תחליפים שלא פוגעים בבריאותי, אני לא אוכל בשר כי אני אוכלת- כל ויש לי ברירה. אבל, לדוגמה, הייתי בכפר ויאטנמי קטן בהרים שכל מה שיש להם זה אורז וכמה פרות וכמה חזירים ותרנגולות וגינות ירק קטנות ופעם ב... מישהו מביא מעיר שרחוקה כמה שעות קצת שימורים וירקות וכו', כך שהם די חייבים לאכול בשר. דרך הגידול של החיות שם היא הרבה יותר אנושית, ממש גידול חיית מחמד ולהם נראה טבעי ביותר לשחוט אותן אח"כ.. הם לא אוכלים לעיתים כה קרובות בשר, כי הם לא מדלים הרבה. נגיד פעם פעמיים בשבוע ובאירועים מיוחדים הייתי עדה, למרבה הצער, לשחיטה של חזיר והצרחות שלו החרידו אותי ועשו לי טראומה.. אבל חשבתי לעצמי, שסך הכל החיות בטח די מאושרות שם ולא יודעות שבסוף הן ימותו, אז האם גם אז זה בלתי מוסרי לאכול אותן? נ.ב- קראתי איפושהו שמישהי אמרה שטיבעונים לא אוכלים גם דבש. זה נכון? האם זה לא קיצוני? הרי סך הכל דבש נוצר שלא כחלק מעינוי דבורים (ככל הידוע לי), אז מה רע בלאכול דבש? זה מתקשר לשאלה השניה שלי, מפריע לנו עצם הניצול של החיות לתועלתנו או עצם הפגיעה בהן בתהליך הניצול?

ככה

לגבי 1 טוב שאת מרגישה ככה , את מודעת שיש פה משהו לא בסדר וכל מה שאת צריכה זה לעשות זה שינוי מאוד קטן ,להוריד ביצים וחלב חלב זה הדבר הכי קל בעולם - פשוט תחליפי בחלב סויה או חלב אורז או חלב שיבולת שועל או חלב שקדים - בטוח תמצאי משהו שיתאים לך - אין הצדקה לגרום לחיות סבל כזה יומיומי בשביל שלך יהיה חלב. מה גם שזה יטיב עם הגוף שלך כל האנטיביוטיקות ,הורמונים ושאר דברים רעים שיש בחלב אין בחלב צמחי. לגבי ביצים - יש מקושקטופו ולאפיה לא חסר תחליפים - תרנגולות שכלואות בכלוב צפוף בלי יכולת לזוז עם עיוותים גנטיים שגורמים להם שברים בגוף והקטימה של המקור - משהו שאת רוצה להיות חלק ממנו? רק לשם אכילת ביצים? איפה הפרופורציות .. בקיצור כל מה שצריך זה להחליט ולעשות את השינוי זה קשה בהתחלה כי לא יודעים איפה להתחיל אבל יש פורומים שיכולים לעזור ולא חסר טבעונים שישמחו לתת טיפים. לגבי 2 אז את הכלב המאושר של השכן כן אפשר לאכול? חיות הם לא מאכל לא משנה איך מתייחסים אליהם - יש אוכל מהצומח אז למה לגרום כאב ולסיים חיים ? לגבי הכפר לא יודע מה הידע שלהם והטכנולוגיה , אבל כיום אני משוכנע שאפשר לגדל מגוון גדול של צמחים בכל מקום ואין באמת הצדקה לאכול בשר . אבל מן הסתם המודעות שם להרבה דברים כנראה בפיגור עצום. כן טבעונים לא אוכלים דבש ולא זה לא קיצוני הכי לא קיצוני בעולם כלומר התחליפים כל כך פשוטים קלים ומוצלחים -כל כך הרבה ממתיקים צמחיים יש סילאן יש סירופ אגבה יש מייפל ועוד ועוד לא חסר - למעשה גם צמחונים לא צריכים להשתמש בדבש ,דבש תעשייתי נוצר עם הרג של דבורים - באמת נראה לך שאפשר לפלוש לכוורת של דבורים שגנטית מתוכנתות להגן עליה בחירוף נפש בלי להרוג חלק? קודם יהיו את הדבורים שיסתערו ואולי כמה ימותו אחרי זה הכוורן משתמש במין מתקן כזה שמפזר עשן ומהמם את הדבורים - חלק כנראה מתים גם מזה , ואז יש מפוח ענקי שמעיף אותם וכן גם התהליך הזה לא נקי. גם לא נכנסתי לעוד דברים כמו הריגת כוורות שלמות מכל מיני טעמים ענייני מלכות ועוד. ואפילו לא נכנסתי לזכויות הדבורים שיש להם את הזכות לחיות חיים משל עצמם בלי שניקח להם את הדבש שהם עמלים כל החיים שלהם לייצר הם עושים את זה עבורם ,לא עבורנו והתחליף סוכר שנותנים להם לאכול לא בהכרח מתאים לתזונה שלהם בצורה אופטימלית . לשאלתך הסופית , לי מפריע שניהם - לחיות יש זכות לחיות כמו לי ולך כי גם אנחנו חיות ואין לנו שום זכות עליונה משום סיבה ,בטח שלא אינליגנציה, כי הרי אני לא אקח מישהו עם פיגור שכלי ואהפוך אותו לעבד שלי נכון? יש הבדל בין השניים?

יש לך כמה נקודות טובות

1)עכשיו אני מרגיש כמו שאי הטפתי לאוכלי בשר, לא נעים שמטיפים לך ככה, כשיש רצון טוב :( 2)זה לא כזה קל להפסיק עם החלב והביצים, אם זה היה קל, הייתי עושה זאת מזמן, הגם שמדובר במוצרים שנמצאים בכמויות קטנות במוצרים אחרים שאני ניזונה הם כמו עוגות, שוקולד, טבעול שאני מאוד אוהבת וכו'. חלב כשלעצמו אני כמעט ולא שותה, ניסיתי חלב סויה והוא מזעזע, כנל לגבי מעדני חלב מסויה. לגבינות אין ממש תחליף ואני מאוד אוהבת גבינות. לגבי הביצים, בארץ רציתי מאוד לקנות ביצי חופש, ולא יכולתי כי בארץ משלמים פי שתיים מאשר לביצים רגילות וזה מחיר שהוא יקר מידי עבורי, אז פשוט המעטתי באכילת ביצים (ממילא אני אוכלת 2-3 ביצים בשבוע, ולטעמי גם הפחתה היא חשובה ביחס למוסריות שלי), וכאן, בארה"ב אני קונה ביצי חופש שאומנם יקרות מהרגילות, אבל באופן סביר שאני יכולה להרשות לעצמי. ובבקשה, אל תיתן לי טיעון קנטרני אם כסף חשוב לי יותר מחיות, כי זה אכזרי לשאול דבר כזה. קראתי מאמר באנונימוס על ביצי חופש ואם זה או זה או ביצים רגילות, זה עדיף בהרבה והלוואי וכל הביצים בעולם יהיו ביצי חופש. 2.לגבי הכלב, זה טיעו טוב שאין לי תשובה, מה שאני פשוט אומרת זה מה מפריע לנו כצימחונים יותר: החיים שלהם או עצם המוות שלהם, כי אם זה ההתעללות בשבי, אז אם אין התעללות, זה מפחית את הבעייתיות, לא? 3.אגב, מה לגבי בע"ח שלא חשים כאב או רגשות? אותם מותר לאכול, פי האידיאולוגיה שלך? 4.אומר את האמת, עם דבורים פחות אכפת לי בגלל הטיעון שלעיל, כי אין להן מודעות או רגשות וכו', ואם אני מרשה לעצמי למעוך ג'וק ולרסס יתוש, אז מה זה דבורה... כמובן של היצורים החיים בעולם יש זכות לחיות, אבל , שוב, בעיניי יש רמות מסויימות. הגם שלא מקובל להכאיב לדבורים או להרוג אותן לשם מטרת הדבש. הדבורים לא מרגישות שלוקחים להן את הדבש כי הן מכונות לייצור דבש. מרדימים אותן לפני שלוקחיםלהן את הדבש ובד"כ לא מאכילים אותן סוכר (!?) אלא נותנים להן לינוק משדות פרחים מוגדרים (סתכל על צנצנות דבש שיש טעמים כמו פרחי בר, פרחי הדרים וכו') 5.אנשים לא אוכלים חיות כי הם יותר אינטליגנטיים מהן, אלא כי אנחנו אוכלי כל. כך שהטיעון האחרון שלך לא ממש קשור. הוא אולי קשור לניצול בע"ח לתעשיות אחרות כמו פרווה, עור וכו' שאינן דרושות והכרחיות להישרדות. אגב, אם יש לך אסקימוסי שיכול לחיות רק מהדגים וכלבי הים וללבוש עור של דובי קוטב, כי שם מן סתם קשה מאוד לחיות בלי ירקות שאינם זמינים שם, גם אז זה בעיניך לא מוסרי?

ככה

1) כן לא נעים , עדיף מאשר אנשים שלא מרגישים כלום כשאומרים להם דברים כאלו. 2)אם את בארה"ב בכלל , שם התחליפים יותר מפותחים , ניסית להיכנס פעם לחנות טבע או אורגנית ? אני הייתי בלונדון וקניתי הרבה תחליפי גבינות כולל גבינה בולגרית טבעונית והתחליפי גבינות אם כבר בעיני הכי מוצלחים . אני חושב שאת מאוד צודקת הפחתה היא מאוד חשובה מה גם שהפחתה הדרגתית עשויה אולי להפוף להפסקת הצריכה אבל טוב נו זה תלוי . בעיני כן ההתעללות היא יותר נוראית מהמוות שבמקרה של רב החיות הקיימות כיום זהו רק שחרור. 3) בע"ח שלא חשים כאב מותר לאכול לדעתי האישית אבל ספציפית מגעיל אותי לאכול חרקים מסויימים. 4) מה שאת אומרת זה קצת דמגוגיה אני אסביר לך למה כי את אומרת "אם אני מרשה לעצמי למעוך ג'וק ולרסס יתוש" אבל זה לא טיעון הגיוני כי קודם צריך לחשוב האם זה בסדר למעוך ג'וק ולרסס יתוש ורק אז אולי אפשר להשליך מזה ,אי אפשר לקחת נקודת מוצא שרירותית כאשר היא לא ההתחלה אבל לא קריטי. לגבי האוכל ,בגלל שלוקחים להם את הדבש אותו הן אמורות לאכול אז מאכילים אותם בסוכר. וכן לגבי הדבורים יש רמות זה כבר ציינתי ואת נמצאת ברמה העליונה ,השאלה היא איך היית מתייחסת אם מחר היה מגיע גזע חייזרי עליוני בהרבה עם סט תחושות שלנו אין ובגלל זה היה מתרץ להפוך אותך לשפחה האישית שלו ונותן לך לאכול כפי רצונו - וזה מתקשר ל 5 שוב כן אנחנו אוכלים חיות כי אנחנו יותר אינטליגנטיים (אני מדבר על בפועל לא על האפשרות לאכול בע"ח כי אנחנו מסוגלים לאכול בע"ח כמו שאריה מסוגל לאכול אותנו אבל אינו עושה זאת כי אינו אינטילגנטי מספיק) , אנחנו מספיק אינטילגנטיים לשרוד מצמחים ולכן זה עניין של בחירה אין צורך אמיתי לשרוד מאכילת חיות .. הרי ברור שאם היינו בתחתית מבחינת אינטליגנציה ואם היינו עדיין אוכלי כל לא היינו אוכלים חיות כי לא היינו מסוגלים אז היינו אוכלים רק צמחים כי להם אין אינטליגנציה. זה אכן לא מוסרי , מעולם לא חשבתי על המקרה הספציפי הזה לעומק אבל ברור לי שזה לא מוסרי רק בגלל שהגדרתי בצורה מוחלטת עבורי מהו מוסר ועל כן הוא לא תלוי מיקום ותנאים . אבל ברור שזו צורת חיים יותר הגיונית מהחיים שרוב האוכלוסיה חייה.

תשובה

1)יש דרכי הסברה שונות, אני לא חושבת שהדרך שלך נכונה, אבל זו דעתי, בגלל שאתה יוצר אנטגוניזם. אני אישית משבחת כל אדם על כל צעד שהוא עושה לסביבה טובה ואיכותית יותר ופחות צער וסבל לבע"ח, למשל אדם שיאכל בשר, אבל לא ירכוש מוצרי עור ופרווה ומוצרים שנוסו על בע"ח, אני עדיין אעריך על המודעות שלו. 2)אני בארה"ב, אבל לא לכל החיים.. דווקא התאכזבתי מאוד מהמבחר פה. זבה ממש לא אימפריית "טבעול". יש מדף קטן של טופו וכמה תחליפים של חברה אחת של סויה וטופו (האמת שרוב מה שניסיתי טעים), והייתי גם בטריידר ג'ו שנחשב לרשת אורגנית ובריאותית בסיגנון של עדן הטבע, וגם אצלם המבחר היה עלוב ביותר. האמריקאים פה מעדיפים לאכול בשר וג'אנק, אילו הפירות והירקות והגיבינות יקרים פה... 3)ברור שאהרוג ג'וק ואתה עצמך אמרת שמותר לדעתך להרוג יצור שלא חש כאב. מבחינתי ג'וקים בבית ויתושים/זבובים מאיימים על בריאותי כמביאי מחלות ולכן אני יכולה להרוג אותם, כמו שאני אהרוג קרציות ופשפשים על גופו של הכלב שלי, או כיני ראש (אל תגיד לי שיש לך דרך הומאנית לפטור את עצמך מהן, או שתוציא אותן מראשך ותשים אותן בטבע...). אני אשתדל להרוג אותם מהר, ואני אהרוג אותם רק אם הם בבית שלי. אם אני בחוץ, אני אשים על עצמי דוחה יתושים למשל ואשתדל לא לדרוך על ג'וקים או נמלים, אבל בבית שלי, אני אמגר אותם. 4)אני עדיין לא מבינה מה קשורה אינטליגנציה? אני אתן לך דוגמה: נגיד והיינו אוכלי בשר, מה זה היה עוזר לנו שאנחנו אינטיליגנטיים אם אנחנו לא יכולים *לבחור* לא לאכול בשר? אנחנו קודם כל מכונה ביולוגית שחייבת לאכול. במקרה נוצרנו כך לאחר תהליך אבולוציוני ארוך, שאנחנו בין המינים הבודדים שהם אוכלי כל ומאחר ויש לנו מוסר, אנחנו יכולים *לבחור* מה לאכול, במיוחד בתרבות השפע של היום, מה שלא אפשרי בחברות ובזמנים מסויימים אחרים. אוכלי כל אחרים, ובכן, יאכלו הכל... 5)לגבי הגזע החייזרי- מוסרית, אני לא חושבת שעליהם לאכול אותנו כי אנחנו יצורים אינטליגנטיים עדיין. אגב, שים לב שזו כנראה היסבה לא מזעזע אותנו (רובינו) לחשוב על אכילת כלב, חתול, דולפין או קוף, כי הם נחשבים לבע"ח אינטליגנטיים וככל שהחיה קרובה אלינו יותר בסולם האבולוציה, כך קשה לנו יותר להתאכזר אליה. אני, למשל, לא יכולה להרוג עכבר או עכברוש שיפלוש אליי הביתה ואני אנסה לתפוס אותו במלכודת חיה ולשים אותו בחוץ, מה שלא אעשה עם חרקים. אגב, פעם בני אדם עשו דברים לא מוסריים כלפי שחורים, למשל, שניתפסו כנחותים יותר, או כלפי נשים... ברגע שיש לך יכולת ויש לך מוסר, אתה תבצע משהו או לא בהתאם למוסר שלך. יש כאלה שחושבים שאם אתה עליון מסיבה כלשהי (לא רק אינטיגנטית), אז יש לך הזכות לעשות ככל העולה על רוחך. גם בטבע, חיות חזקות ואוכלות בשר "שולטות" ואוכלות חיות אחרות. אנחנו שורדים מצמחים לא כי אנחנו אינטליגנטיים, אלא כי מערכת העיכול שלנו מאפשרת לנו את זה. יש לא מעט אנשים אינטיליגנטיים שהם לא צימחוניים, למעשה, אנחנו בגדר מיעוט. האם זה אומר לפתע שבני האדם אינם אינטיליגנטיים כי הם בוחרים להמשיך לאכול בשר, אגב, כמו שהגוף שלנו מתוכנת לכך?

תראי

1) כן אני מכיר ושמעתי על זה אלף פעם , לידיעתך אני מאוד עדין בניסוח שלי ונורא נזהר לא רואה איך אפשר להטיף בלי ליצור אנטגוניזם הרי טבעית זה המצב , לא אמרתי שום דבר מעבר למה שאני חושב יכולתי כמו טבעונים רבים להתחיל לפרט את הסבל שנגרם בתעשיה בצורה מאוד בוטה גם הכעס הפנימי שלי המצב מאוד מקשה על השליטה במה שאני אומר והייתי עדין מאודדדד. 2)לא הייתי בארה"ב לא אגיב מעבר כי כל מה שאני יודע זה שמועות אבל כן אגיב ואומר שבדיקת חנות אחת זה לא בהכרח מייצג משהו. 3) איך הגעת לעובדה שג'וקים לא מרגישים כאב? טרחת מעולם לבדוק את העניין? מציע לך להעמיק אם את מרשה לעצמך לעשות פעולות לא רציונליות כאלו - מה גם שג'וקים הם חרקים מאוד לא מסוכנים - שמעת פעם על מוות ע"י גו'ק? מה הם עשו לך זה את יודעת. 4)נמנע מלהמשיך דיון אלא אם באמת רוצה. 5)לא שאלתי אם את חושבת שזה מוסרי שאלתי איך תרגישי אם יעשו לך את זה כי אם את חושבת שזה מוסרי או לא, זה לא העניין כי הם כבר עשו לך את זה והם חושבים שזה מוסרי אף אחד מהם לא שאל לדעתך . לגבי האינטליגנציה , יש כל מיני סוגים של אינטליגנציה וכן בעיני אנשים שהם לא צמחונים האינטליגנציה הרגשית שלהם פחותה - "אינטיליגנציה רגשית" - עבורי זו היכולת לקשר בין הפעולות היום יומיות ולהבין את ההשלכה הרגשית עבור יצורים חיים ויש קשר לאינטיליגנציה כללית שהרי צריך הבנה וצריך ידע שצריך לרכוש ,כל זה מרכיבים שמסייעים להעלות את האינטליגנציה הרגשית. גם לידיעתך נערכו מספר מחקרים וכולם מראים על התאמה סטטיסטית בין אינטליגנציה כללית גבוהה יותר לבין צמחונות , או אם תרצי IQ גבוהה יותר לצמחונים . אומנם הפער לא היה גבוה באופן ניכר כמה נקודות בודדות לא זוכר את המספר המדיוק בסביבות 5 או משהו כזה אבל עדיין זאת העובדות הקיימות. מה גם שהמחקרים שללו כל השפעה תזונתית על האינטילגנציה כי נעשו לפני ההפיכה לצמחונים (כלומר הם בדקו את ההתאמה בין הסיכוי שאדם יהפוך לצמחוני לבין האינטילגנציה). ולבסוף לגבי התכנות של הגוף שלנו לעשות כך גם על זה לא חסר דיונים, בשל חוסר יכולת מנטאלית כרגע לא ארחיב מעבר לציון של העובדה שיש חיות שמסוגלות לאכול בשר נע בלי סכנה לחייהם , לעומת האדם שאני דיי בטוח שאת מודעת לסיכונים שיקרו אם תאכלי בשר ללא היכולת לבשל אותו (שוב מתקשר לאינטילגנציה שהרי חיות אחרות לא מבשלות ) .

p e b b l e

New member
ברוכה הבאה

גם אני במצב דומה לשלך: בת 27, צמחונית מגיל 12 וסביבי אין כמעט כלל צמחונים, וגם אני גרה בארה"ב. אני מאוד מבינה את הצורך בדיון אידיאולוגי מכיוון וגם הצמחונים שסובבים אותי הם יותר צמחונים לייט שלא מקפידים ולא מתחבטים. 1) אני צמחונית אבל אני משתדלת להימנע מצריכת מוצרי חלב וביצים בגלל שבאמת נגרם סבל רב לבעלי החיים במשקים המתועשים. התחלתי להפחית במוצרי החלב כשגיליתי שאני רגישה ללקטוז ולהפחית בביצים עקב כולסטרול גבוה (זה גנטי) ועם הזמן הפחתתי יותר ויותר עד שהיום אני ממש כמעט ולא צורכת מהם בכלל. אני לא מסכימה עם זה שכתב לפני שזה ממש קל אבל זה בהחלט אפשרי ולא קשה מידי. אם את רוצה הצעות ורעיונות לאוכל בכלל ותחליפים בפרט תרגישי חופשי לשאול. 2) אני חושבת שלאכול בעלי חיים למרות שאין בזה צורך זה לא בסדר גם אם הם חיים חיי שלווה וכיף. מצד שני אם החיים כן תלויים בזה אז זה כבר נושא אחר. אם מישהו נאמר יוצא לטרק והולך לאיבוד, ועל מנת לשרוד צריך להרוג חיות ולאכול אותן, בעיני זה בסדר, כי אחרי הכל אנחנו באים קודם. אם בכפר נידח זו הדרך היחידה לשרוד אז זה משהו אחד אבל לרוב יש אפשרויות אחרות, למרות שמאוד קשה לשפוט מצבים שכל כך שונים מהמציאות שלנו. לגבי הדבש, אני אישית אוכלת דבש כי אני לא רואה הבדל גדול בין לרסס ירקות ולהרוג חרקים או לרסס דבורים בעשן. פחות מדבר אלי הרעיון שאסור לקחת דבש מהדבורה כי זה שייך לה. אני חושבת שגם אין בעיה בלגדל תרנגולת בחצר בתנאים טובים ולאכול מהביצים שהיא מטילה. אני רואה בזה יחסי גומלין. כמו כלב כחיית מחמד שגם שומר עליך מפני פורצים. אישית אני לא כל כך קונה דבש אלא סירופ אגבה או סילאן.

מגניב שאת גרה בארה"ב!

אשמח לשמוע על מוצרי תחליפים טובים ועל מוצרי הגיינה כמו שמפו שלא נוסו על בע"חכי ממש קשה למצוא פה... :) -אם את לא צורכת חלב וביצים, זה אומר שאת טיבעונית ולא צימחונית, וגם יש הבדל בין הפסקת צריכה מטעמים בריאותיים או אידיאולוגיים... -אני מסכימה לגבי מה שכתבת על אכילה לצורך הישרדות, וגם על ריסוס חרקים בירקות (למרות שיש אורגניים...) וגם על יחסי הגומלין. כי סך הכל, אם את המתייחס יפה לחיה ואתה מנצל נתונים טבעיים בה מבלי לפגוע בה, אז למה לא? האדם ביית צמחים ובע"ח והתאים את הסביבה כך שתהיה נוחה למחייה. זה כך כבר אלפי שנים...

p e b b l e

New member
אני צמחונית ולא טבעונית

רוב התזונה שלי טבעונית אבל גם מבחינה אידיאולוגית וגם מבחינה פרקטית (אני לא נמנעת לחלוטין) אני צמחונית

p e b b l e

New member
איפה את נמצאת בארה"ב?

אפשרויות המזון מאוד משתנות כתלות באיזור המחיה

p e b b l e

New member
חוף מזרחי יכול להיות הרבה מקומות שונים אבל

אני מניחה שמדובר בערים הגדולות בהן יש את רשת החנויות Whole Foods. את רוב המזון שלי, חוץ מירקות, אני קונה שם. הבעיה העיקרית איתם זה שהם די יקרים במוצרים מסויימים (זאת הסיבה שאני לא קונה שם ירקות) אבל הדברים שאני קונה שם לא יקרים בכלל. אני קונה שם טופו וסויה על סוגיהם, דגנים, קטניות, קמחים, מצרכים לאפיה, פירות יבשים, אגוזים וזרעים למיניהם. בעיני יש שם את המבחר הכי גדול, איכות טובה ורוב המוצרים הנ"ל קיימים תחת מותג הבית שלהם במחירים שלדעתי ולמיטב ידיעתי כלל לא גבוהים. יש להם שם גם כל מיני שניצלים/המבורגרים/נקניקים/נקניקיות צמחוניים/טבעוניים, אלו קצת יותר יקרים אבל חלקם לא רעים בכלל. חוץ מסויה וטופו אני אוהבת להכין תבשילים של דגנים וקטניות ויש שם מבחר לא רע של סוגי שעועית ועדשים ודגנים למיניהם.

d a p h n a

New member
היה פה שרשור ארוך, שגם מופיע בטאגליינס

ובו דיון על הסוגיה של האם צמחונות (שאינה טבעונית) אינה קונסיסטנטית מבחינה אידאולוגית. ממליצה לקרוא אותו. בעקרון, אני צמחונית גאה, אין לי שום כוונה להפוך להיות טבעונית, ולמען האמת אני גם די מתעצבנת כאשר טבעונים מסויימים פוגשים אותי, שומעים שאני צמחונית, ואז משקיעים את כל מרצם בלנסות לשכנע אותי לשנות את דרכיי. אבל אם את ממילא שוקלת טבעונות, שזה בסדר גמור, אז אני בהחלט חושבת שכדאי שתקראי את כל המידע על זה ותקבלי את ההחלטות שלך לפי מה שמתאים לך. גם "ההטפות" יכולות לעזור בזה, אבל אני ממליצה לקרוא מידע מכל מיני מקורות בהקשר זה.

d a p h n a

New member
תראי

מצד אחד יש הרבה מידע טוב ומעניין באתרים כמו אנונימוס ואתרים אחרים. מצד שני, לפעמים יש שם מידע שהוא בעל אופי יותר מדי מטיף לטעמי. אני מציעה לדבר על זה גם עם אנשים שהם צמחונים ולא טבעונים באידואלוגיה (לאו דווקא מעל גבי פורום, כי זה לפעמים יוצר בעיות אחרות), לדבר על זה גם עם טבעונים שאינם בהכרח מאוד פעילים ב"המרה" של אחרים, לקרוא קצת בעצמך על התעשיות הללו וכו'.

דעתי בעניין

1. אני מה שנקרא "לקטו צמחונית" (צמחונית ולא אוכלת ביצים אבל אוכלת מוצרי חלב) ויצא לי לחשוב על זה הרבה, הרי הפרות בתעשיית החלב סובלות לא פחות מבעלי החיים המיועדים לבשר (והרי גם הפרות לחלב בסופו של דבר מיועדות לשחיטה אחרי שהן כבר לא יכולות לספק את התוצרת) ולא פחות מהתרנגולים בתעשיית הביצים. לכן גם היו לי תקופות שהייתי טבעונית ובדר"כ אם אני נמצאת באיזה מקום שיש בו נגיד מוצרי חלב אבל גם לא מעט אוכל טבעוני, אני אעדיף את האוכל הטבעוני על פני מוצרי חלב (זה קורה למשל כשאני נמצאת בנופשי יוגה). יחד עם זאת גם לי קשה לוותר על גלידה בקיץ (וגלידת סויה בכל זאת לא משתווה מבחינת הטעם לגלידה חלבית), על היוגורט בבוקר וכו'. יכול להיות שבאיזשהו שלב בעתיד גם אעבור לטבעונות. הרי אני זוכרת שלקח לי גם המון זמן עד שעשיתי את המעבר מאכילת בשר לצמחונות, למרות שכבר הרבה לפני אותו מעבר ידעתי בתוך תוכי שאכילת בשר אינה מוסרית. 2. כפי שאני רואה את עצמי היום, לא הייתי מסוגלת לשחוט חיה, גם אם זאת שחיטה יותר "הומנית". אני כותבת את השורות האלה ונזכרת איך אתמול, כשהייתי באיזשהו בית קפה חלבי (ובבתי קפה כאלה מגישים גם דגים, מה לעשות...) ראיתי את אחד המלצרים מגיש דג שלם, גדול ובצורתו הטבעית.. אלוהים, איזה צמרמורת זה עשה לי.
וזה כמובן גם בלי לחשוב על ההתעללות והסבל שאותו דג עבר, אלא עצם הרעיון של הגשת גוויה לשולחן האוכל במסעדה. אפילו עכשיו אני מצטמררת כשאני נזכרת בזה. אז לא נראה לי שהייתי אוכלת או שוחטת חיות גם אם לא הייתה תעשיה, אלא אם כן באמת באמת שלא הייתה ברירה וזאת באמת הייתה הדרך שלי לשרוד. לגבי דבש, עד כמה שידוע לי הדבורים גם כן עוברות התעללות בתעשיית הדבש, אני אישית לא אוכלת דבש בגלל אלרגיה, שזה סיפור אחר, אבל בכל זאת התוצאה היא אותה תוצאה, אני לא אוכלת דבש ובאופן עקיף גם לא תורמת לתעשייה.

yaeligreen

New member
../images/Emo41.gifשאלה באותו נושא../images/Emo41.gif

טוב, בערך באותו נושא. יצא לי לחשוב על זה הרבה בימים האחרונים, לא יודעת למה (אני לא טבעונית). השאלה מופנית לטבעונים: נניח שהייתם מגדלים תרנגולות בבית, בתנאים טובים, אוכל טוב, מרחבים.. כל מה שתרנגולת צריכה! ומדיי פעם (אם אני לא טועה, כ-20 פעמים בשנה) כאשר התרנגולת מטילה ביצה, האם אז כן הייתם אוכלים? הרי התרנגולת הזו חיה חיים טובים, לא הייתה שום התעללות והביצים האלו לא מופרות כך שאין פגיעה כלל.. נניח אם אתם מגדלים 10 תרנגולות בתנאים כאלו, זה בערך 200 ביצים בשנה. שזה לדעתי אפילו יותר ממה שאני אוכלת בשנה.. בקיצור- האם ביצי חופש, אבל באמת ביצי חופש!! כאלו שאתם בטוחים בכך שלא נעשה שום עוול לחיה ושום התעללות ושהחיה חיה חיים טובים ובריאים ומאושרים, האם אותם זה בסדר לאכול?

p e b b l e

New member
לי אישית אין בעיה עם זה

לא נראה לי שאפתח לול פרטי בעתיד הקרוב אבל בעיני זה בסדר מכיוון שהתרנגולות לא סובלות ומדובר ביחסי גומלין.

למעלה