צימרים ואוכל ברחבי הארץ!

גידי42

New member
טיול בצפון - סיכום משאל פיק אפ

כתוצאה מחוסר זמן וגם על מנת לתת עוד זמן לתגובות נוספות אדחה את הסיכום שלי, זה שכולם כוססים ציפורניים בציפיה דרוכה לקראת סוף השבוע. בינתיים כפי שהבטחתי, רשמים מסוף שבוע שנפל על ימים ראשון ושני, בצפון, יצאנו קצת מבואסים (טוב השעה השעה....) מוקדם בבוקר עם החרטום לכיוון צפון. ארוחת בוקר בדרך, לא משהוא ששוה להתעכב עלו, משם לחמת גדר לרחצה קלילה (לא יודע אומרים שזה בריא לי זה בעיקר הסריח) ומשם לטבריה למלון קיסר שם הוזמנו ע"י מנהל המזון והמשקאות לארוחת צהרים. לא שאני חובב גדול של ארוחות בבתי מלון אבל לא היה נעים לסרב מה עוד שאת עיקר התקציב שמרנו לערב. הארוחה שם, למרות המזנון העשיר והמגוון לא שינתה את דעתי לגבי ארוחות בבבתי מלון, להפך. טוב ולעיקר העיקרים חוות שולמית. מקום עם נוף חלומי צופה לעמק, מאד רומנטי עם אוכל בסגנון כפרי צרפתי. (מי שהיה בבורגנדי או באלזס יודע על מה אני מדבר...) ממש ברחובה הראשי של ראש פינה בדרך לצפת. כל משהזמנו שם מנות ראשונות (סלטים, פטה דה פואה גרה), עיקריות (דניס גריל על מלח, פילה מעולה, סלמון נהדר) ואחרונות , היה מעולה. לא זול אבל מאד מומלץ בעיקר לחובבי הרומנטיקה. את 2 הלילות עשינו במקום מאד מיוחד שנקרא "כנען ספא" משהוא בסיגנון של יערות הכרמל, ומצפה הימים. מרגוע לנפש ולגוף, המקום חדש מעוצב להפליא, מאד אקסלוסיבי רק 100 חדרים, מציע מגוון עצום של טיפולים וכו´ המלון מציע גם ארוחות יחסית טובות. את ארוחת הערב של הערב השני סעדנו בחדר האוכל, יחסית היה טעים מאד במיוחד לחובבי עשבים למינהם ואוכל צימחוני וטיבעוני (בריאות או לא בריאות) אבל גם אני מצאתי מה לאכול והיה בסדר. ממולץ לחובבי ההסתובביות עם חלוקים לבנים ונעלי בד מצחיקות!!!!

בחוות שולמית חוויתי את שרשור

חוויה הקולנריות החזקה יותר שהיתה לי (אני עדיין ורק מדברת על אוכל
). הייתי שם לפני שנתיים ואכלתי: ניוקי בשמנת ותפוזים כבד אווז ברוטב פירות יער - בא עם תוספת של אורז לבן מהמם!(היום אני לא אוכלת כבד אווז...) ערמונים מקורמלים וחמים בגלידת וניל מה אגיד ומה אומר... שכרון חושים, שלא נתחיל אפילו לדבר על החושניות שהיתה טמונה באוכל עמוס טעמים וניגודים. למזלי, היינו בחדר המג´וקז (עם הג´קוזי) שהוא מומלץ ביותר- חדר עם מיטת אמפריון ענקית מרופדת בכריות ושמיכת פוך טבעית ועליה כיסוי מיטה מפנק ובחדר השני ג´קוזי פינתי גדול (אם נכנסתי לשם בזוג, במיוחד עם בנזוגי, אזי הוא גדול
). להצטייד בנרות, שמנים/מלחים, יין וגילוח כלל גופי (לבנות...
)...אחד מסופי השבוע הטובים שהיו לי! בהזדמנות, אספר גם על ארוחת הבוקר שמוגשת שם הכי יפה שראיתי.

meravbr

New member
וגם....

מרק ערמונים מדהים (בעונת הערמונים כמובן...)

כתומתי

New member
גידי, מה סדר גודל המחירים ללילה

בכנען ספא?? ולמישהו יש צימר טוב, לא משהו מכוער עם ג´קוזי מצ´וקמק ונוף של החצר האחורית של בעלי הצימר להמליץ עליו? נורא מתחשק לי להזמין סופשבוע מפנק בצפון.

liti

New member
כתומתי, נסי לפנות ל- AVIRO

יש לו צימר במנות והרבה חברים בעל צימרים באזור, הוא בטוח יוכל לעזור לך!

גידי42

New member
כנען ספא

המקום דיי יקר, משהוא כמו 200 דולר לזוג ללילה באמצע השבוע ואף יותר בסוף השבוע. צריך לבוא דרך איזה דיל של חברה או משהוא כזה (ישראלים או לא ישראלים?) בכל מקרה אני מאד ממליץ על צימר. יש שם מקומות מדהימים באזור. תרשי לי גם להמליץ על ספר "הצימרים הטובים בארץ" או משהוא כזה, יש שם מבחר אדיר של צימרים עם פירוט כל משהם נותנים ומחירים. אל תבזבזי הרבה את צריכה לחסוך לאסיה דה קובה

שקדייה

New member
יש לי משהו במיוחד בשבילך, אפילו 2..

הי כתומתי, יש לי שני צימרים מ-ד-ה-י-מ-י-ם במיוחד בשבילך- חובבת פינוקים מושבעת שכמוך... הראשון הוא במצפה מתת ונקרא ארץ בראשית. צימר חמוד ומושקע בטרוף. המיוחד בו זה שהוא "תלוי" על צלע הר. הז´קוזי חמוד מאוד ויש קמין עצים, שזה כייף אמיתי. יתרון: הקמין חסרון: אי אפשר להסתובב (זה צלע הר) ובכלי הוא פחות סטייליסטי מהאופציה הבאה השני נקרא בקתה במטע ונמצא בבוסתן הגליל. הייתי בו לפני שבועיים והיה פשוט קסום. הצימר מפואר וגדול עם קומת גלריה לשינה וזולה ולמטה כל הסטנדרט + חדר נוסף לטיפולים או טפילים (אוי סליחה, התכוונתי ילדים
) הג´קוזי שם הוא היפה והמפנק ביותר שראיתי אי פעם, ענק, מרווח, עם תאורה פנימית- סטייל. הבקתה עצמה נמצאת באמצע מטע של אבוקדו. פסטורלי בטירוף. יתרון: 3 דקות מאורי בורי חסרון: אין קמין שני הצימרים מדהימים, היינו במצפה מתת פעמים ובפעם השלישית החלטנו שחייבים לגוון... אני מוסיפה לך קישורים לשניהם, למרות שהתמונות לא מצות ועושות עוול לשני המקומות כאחד.

aviro

New member
המלצה על צימרים

מומלץ : הרוח הגלילית מושב גורן,בקתה בסלע מצפה מנות,צימר המערה מושב חוסן (יקר מאד) נוף ילדות מצפה מנות,(בקתת הסטודיו שלהם משהו מיוחד)לידיעתך כל הבקתות שרמתן גבוהה מקבלות בסופי שבוע שני לילות מינימום.אם בכל זאת את רוצה רק ללילה אחד בלבד,מנסיוני אני ממליץ לך להתקשר ביום חמישי בבוקר,(של השבוע המבוקש על ידך) אבל את מסתכנת בכך שהבקתות יהיו תפוסות,קחי גם בחשבון שהמחיר ללילה אחד בסוף שבוע יותר יקר ממחיר של לילה אחד כשמזמינים שני לילות. מומלץ להזמין גם ארוחת בוקר,בדרך כלל ארוחה עולה בסביבות 40 ש"ח ליחיד,והיא מספיקה גם לערב

מיכלי56

New member
שבוע הבא -מצפה אבירים

אדווח מהשטח (החאן של דורית) אגב ,מישהו אכל באלומה בזמן האחרון???

בראש פינה יש מסעדת בשר

ארגנטינאית זולה יחסית בשם הכפר יש שם סטייק פילה טעים נורא ובכלל הבשר שם טעים זה נמצא ממש על הכביש הראשי של ראש פינה ליד תחנת הדלק

כתומתי

New member
תודה על העצות, אחרי שקיבלנו המלצה

מחברים על המקום הזמנו סופשבוע ב"ארץ בראשית" במצפה מתת. תודה!! אני מחכה בציפיה, זה רק במרץ, כשהבנזוג חוזר מנסיעה ארוכה לניו יורק.

ועל הבית בקצה הנוף שמעתם? זה ממש

בצד השני של הכביש של "בת יער" וזה מקום הכי יפה בגליל ככה להסתלבט שעות בשמש של יום יפה

ברח לי באמצע השרשור - אגב ליטי

אני גמכן גרה בגליל העליון מרחק חצי שעה מהבית הנל בקצה הנוף לכן לא יכולתי להגיע למפגש בהתראה כל כך קצרה כלומר אם ממילא הייתי נוסעת לסופשבוע ברור שהייתי מגיעה אבל אשמח לנסות להגיע למפגשים הבאים בכולופן הבית בקצה הנוף קיים כבר כמה שנים טובות וכל פעם משנה צורה זה מקום פשוט מדהים ביופיו מבחינת הנוף הנשקף מכל הצדדים וגם המסעדה-בית קפה בפנים יפיפיה ומלאת אוירה שטיחים ושולחנו נמוכים וכריות על הרצפה יש שם רק כורסא אחת בודדה בפינה ובדעתי לבקש מהם שיוסיפו עוד כמה בחוץ מפוזרים מצד אחד על הטרסות וגם במרפסת שולחנות עץ עם כסאות ומצד שני יש מלא פינות עם כיסויי צל צבעוניים ומרבצים של שטיחים וכריות ושולחנות עץ קטנים הנוי שם משגע עיצוב מיוחד מורכב מצמחי בר וצמחי נוי ועצים יפים אין זו ממש פנינת חמד ואם נקלעתם לגליל ביום שמש כדאי לכם להשתרע שם לא צריך להזמין מקום לדעתי כמו בבת יער כי יש שם המון מקום בחוץ ולכן יש מקום גם בפנים מי שמסתובב באזור צפת ביריה בת יער עמוקה והיער בדרך לעמוקה יעשה טוב אם יקפוץ לשם לכמה שעות הסתלבטות בשמש.... הקפה ההפוך שלהם טעים מאד יש פלטת סלטים וגבינות ויש גם אוכל חם... אבל האוכל כאמור שם זה לא הקטע אנחנו פעם הלכנו לאכול בשר וצ´יפס בבת יער וחזרנו לשם לכמה שעות לקנח בקפה ועוגה ומרבצים... המרחק מבת יער לשם הוא נסיעה של דקות ספורות

liti

New member
צימרים ואוכל ברחבי הארץ!

נשמח לשמוע המלצות על צימרים וארוחות בצימרים ברחבי הארץ למען החופשות הבאות ואולי אפילו בשביל מפגש הפורום הבא שיהיה בצפון...
(תודה ל- Giggle Loop המקסימה על הרעיון!)

שדה אליעזר אצל גבריאלה ועופר

יש שם שלוש יחידות שהן דירה לכל דבר כל אחת. היחידות מרוחקות זו מזו כך שיש פרטיות, בכל אחת יש סלון, מטבח עם שלחן וכיסאות, סלון, חדר שינה, חדר אמבטיה. בסלון יש מערכת קול וטלויזיה מחוברת לכבלים (או לוין, אני כבר לא זוכרת), שוקולדים טובים ליד הטלויזיה ופירות מהעצים שמסביב, בקבוק יין, במקרר יש גבינות טובות, בירה, יוגורטים שונים, ריבות שגבריאלה מכינה מהפירות שלה, חלב, מיץ, זיתים, תה, קפה, שוקו ובטח עוד דברים שפשוט שכחתי. בחוץ יש עצי פרי עמוסים בכל טוב גן עדן ופרחים מכל הסוגים. כל קירות היחידה, מבחוץ ומבפנים מצוירים בידי גבריאלה בציורים יפים ועדינים עם הרבה טעם, כל הריהוט והאביזרים משדרים נוחות וסיגנון כפרי. בחוץ יש מרפסת עם שלחן גדול וכסאות, שם מוגשת ארוחת הבוקר המופלאה שכוללת לחם נפלא שגבריאלה אופה המיוחד עבור כל זוג בבקר, סלטים,חביתה, פשטידות, גבינות ממרחים וקינוח. צריך לקחת את הזמן בשביל הארוחה ובשום אופן לא לתכנן לשתות רק קפה ולנסוע. תנו לעצמכם כיף של שעה לפחות. אתם יושבים על המרפסת בחלוקים לבנים שיש באמבטיה, אוכלים ארוחה נפלאה, לוגמים קפה טוב, מולכם פרושים שדות ועצים ובמרחק הרים. שקט מוחלט שורר בכל שעות היממה והאויר מכיל רק אויר, ללא תוספות. בגינה יש גם ג´אקוזי ענק. יושבים בתוכו, לוגמים כוס יין ושואפים אויר עם נוף של שלוה. זה לפי מרשם רפואי לכל עירוני.

למעלה