צימר "בלי ילדים" וזכויות יסוד

צימר "בלי ילדים" וזכויות יסוד

שלום לכולם
לאחר שניסיתי לקבל תשובה בפורום "חוק ומשפט", הגעתי גם אליכם - אולי כאן אמצא מענה... השבוע, עת שוטטתי לי באינטרנט לחפש צימר לחופשה, נתקלתי במספר מקומות, המצהירים כי לצימרים שלהם אסור לבוא עם ילדים. הופתעתי. היום, פגשתי זוג עם ילד קטן, שסיפר כי סירבו לקבלם ל"אחוזת זמארין", כיוון שיש להם ילד קטן. ממש פשע מצידם לרצות לבלות עם ילד... האם הדבר חוקי
האם אין מדובר בפגיעה בזכות בסיסית של אדם - גם הוא ילד, ובפרט אם הוא אדם עם ילד - להיות בכל מקום שירצה
אני מבין שהסוגייה קצת רגישה וגובלת בתחום אפור כלשהו, אך אשמח לשמוע דעתכם. תודה, ארנון

orlyt

New member
חוקים והגבלות..

אני לא משפטנית, ולכן אני לא יודעת מה אומר החוק לגבי ההגבלה הזאת. ברמה האישית זו נראית לי חוצפה. יש מקומות שבהם האיסור הוא לגיטימי (למרות שהוא מתנגש עם חופש התנועה), משום שלמרות חופש התנועה וזכויות אחרות, אנחנו מתירים למדינה להגביל את החופש שלנו על מנת לשמור על הסדר. (כמו דוגמה שנתתי במקום אחר, למרות החופש לנסוע גם באור אדום, רובנו מצייתים להגבלה הזו משום שאחרת יהיה פה בלאגן הרבה יותר גדול ממה שיש כבר עכשיו על הכבישים). כך למשל יש מקומות בילוי שמגבילים את גיל המשתתפים באיזשהו אופן (בין אם יש ערב שמיועד רק לבני נוער, ואז לא יתירו לבן 40 להכנס, או שיש ערב לבני 30 פלוס ולא יתנו לבני 18 להכנס...). אני מניחה שה"תירוץ" של הצימרים הללו הוא שהם לא רוצים ילדים מתרוצצים, כי זה מקום לבוא ולהרגע בשקט. זה בטח לא נחמד. לא יודעת לגבי חוקיות. באופן כללי, מקום שחושב שילדים הוא מטרד לא הייתי רוצה ללכת אליו עם ילדי. מעדיפה מקום שמקבל ילדים כבני אדם אפילו שהם קצת יותר נמוכים.

עד הלום

New member
אני לא חושב שיש כאן פגיעה.

א. יש מקומות שאינם מותאמים לנופש עם ילד ב. יש מקומות שנועדו לנופש "שקט" . ילדים מעצם טבעם עושים רעש המפריע לנופש של שאר הנופשים בצימרים. לכן זכותם של בעלי המקום להשכיר את הצימר שלהם לזוגות בלבד . ככלות הכל המקום שייך להם. ג. יש הרבה צימרים אחרים המאפשרים נופש עם ילדים , כך שאין ממש "מצוק צימרים"

למעלה