צינון למתכדרת

avishai mp5a5

New member
צינון למתכדרת

שלום,אתמול בלילה התחילה המתכדרת שלי להשיל והיא לא השילה בחלק אחד אלא בחלקים חלקים את כל הגוף, היום בבוקר שראיתי שנשאר עוד קצת חתיכות על חלקי הגוף העליון שלה הכנסתי אותה קצת למים והתחלתי לקלף שהוצאתי אותה מהמים שמעתי כמו שריקות כאלה שהיא נושמת,אני לא יודע אם זה בגלל המים או בגלל צינון.. היא לא פותחת את הפה ויש רוק וכאלה..רק שמעתי שריקות מה אני עושה עכשיו כדי להחזיר אותה לבריאותה? ודבר שני יש סיבה למה היא לא השילה בחלק אחד את כל הגוף? תודה,אבישי.

naja

New member
באיזו טמפרטורה היא מוחזקת?

מה שאתה מתאר יכול להיות התחלה של דלקת ריאות. דבר ראשון במקרים האלה-מומלץ לחטא ולנקות טוב את הטרריום והריהוט שבו. אח"כ רצוי להעלות את הטמפרטורה ל30 מעלות למשך יומים(לא לשכוח מים טריים). אם זה לא עובר תוך יומיים-ממליץ לך ללכת לוטרינר. יש הרבה סיבות מדוע הנשל לא יורד בחתיכה אחת. לפעמים זה בגלל בעיות רפואיות, אבל בד"כ זה כתוצאה מלחות נמוכה.

avishai mp5a5

New member
אוקיי תודה

היא מוחזקת בטמפ' של 31 בצד החם ו26-28 בצד הקר. יכול להיות בהנשל היה בגלל הלחות... אגב אפשר להאכיל עכשיו?

naja

New member
ממש לא.

לא מומלץ להאכיל נחש לא בריא. רצוי דבר ראשון לפתור את בעית הבריאות ורק אח"כ להמשיך להאכיל.

avishai mp5a5

New member
אמממ

אני לא יודע אם זה הגיוני אבל עכשיו אני מחזיק אותה על הצוואר שלי בדיוק כמו מתי ששמעתי את השריקות(בדיוק אחרי שהיא יצאה מהמים) ואני לא שומע אותם,יכול להיות שזה היה בגלל שהיה קצת מים בנחירים שהיא צללה וכאלה או שהיא הכניסה את הראש בפתאומות? אגב אני מודה לך על התשובות.

naja

New member
יכול להיות שזה בגלל מים.

אם זה לא חוזר על עצמו בימים הקרובים אז זה כנראה לא דלקת ריאות.

למעלה