צינון מתמשך

תלמ 300807

New member
צינון מתמשך

1.היום קראתי שצינון יכול לגרום לדלקות אוזניים,שמעתי על הרבה דרכים לטפל בצינון אבל בדר"כ אומרים שזה עובר/יעבור או ישאר לאורך כל החורף,האם זה נכון? למה לא נותנים תרופות של ממש חוץ ממי מלח,אדים,ותכשירים טבעיים,אם זה כזה מסוכן וגורם לדלקות אוזניים? 2.את יודעת באיזה כמות ואיך להשתמש בקרבול ? (3.5 חודשים) תודה

תלמ 300807

New member
שלשול

איך יודעים לזהות שלשולים? אני יודעת מסריח ונוזלי ,אבל מה זה נוזלי ? לפעמים יש לו במרקם של משחה ולפעמים יותר מימי ,ולרוב הוא מסריח ב2 הגרסאות . אז איך יודעים בוודאות שזה שלשול? התחלנו תמ"ל לפני שבוע 60 מ"ל ליום ,אחרי 3 יומיים בהם היה כל יום קקי ,היו יומיים בלי קקי ומהיום השלישי 2 קקי כל יום,ואני לא יודעת אם זה שלשול ואם זה קשור לתמ"ל. תודה

שילשולים

שילשול מוגדר על פי מספר ותוכן. שתי יציאות ליום אינן שילשול כמעט בודאות. יציאה שלשולית היא בדרך כלל מימית ממש ולעיתים גם מכילה ריר ואפילו דם ( במצבים של זיהום מחיידיקים שונים כמו שיגלה וסלמונלה)

צינון

הבעיה שמרבית ה"צינונים" כלומר נזלות ושיעול נגרמים על ידי וירוסים. הסברתי כאן לא פעם את ההבדל בין חיידק ווירוס. והבעיה העיקרית היא שלא קיימות עדיין תרופות היודעות להילחם במרבית הוירוסים. זו הסיבה בעטייה לא מטפלים- פשוט כי אין במה לטפל. מתן אנטיביוטיקה לא יעזור כי האנטיביוטיקה מיועדת להילחם בחיידקים ואינה יעילה כנגד וירוסים. נכון- שלעיתים עקב הנזלת הממושכת נסתמות צינוריות האורור באוזן ואז עלול להתפתח שם זיהום. ברב המקרים גם דלקת האזניים היא ויראלית והטיפול האנטיביוטי לא יעזור. בפעמים אחרות עקב הזיהום הראשוני בוירוס מתפתח זיהום משני בחיידק ואז יש מקום לטיפול. מחמת העובדה שקשה לנו לדעת האם הזיהום באוזן חיידקי או ויראלי מקובל להתחיל טיפול אנטיביוטי בכל דלקת אזניים. קרבול?! - זו לא תרופה. זה חומר שמטפטפים ממנו על חיתול ושמים ליד התינוק

תלמ 300807

New member
באמת?

למה בנזלת/צינון נותנים טיפול בהנחה שזה וירוס ,ובאוזניים טיפול בהנחה שזה חיידק? אין דרך לבדוק באוזניים ובצינון אם זה חיידק או וירוס (משטחים או משהו כזה )?לא עדיף מאשר "לדחוף" אנטיביוטיקה? תודה

דלקת אזניים

כדי לדעת האם דלקת אזניים מקורה בחיידק או בוירוס יש לנקר ולשלוח נוזל לבדיקת מעבדה- היית רוצה שבכל דלקת ינקרו את קרום התוף לילד שלך?- אני לא!

למעלה