צינור ביוב מרכזי

herionit2013

New member
צינור ביוב מרכזי

שלום רב,
במידה וכל הדיירים יצאו החוצה בקו ביוב והפסיקו להשתמש בקו ביום מרכזי,
וישנה דירה אחת ויחדה (קומה אחרונה ) שמשתמשת בצינור המרכזית אשר מציפה את התקרה של הקומה ה 1
מי אמור לשאת בעלויות של של שינוי קו מים ?

כלומר, להפסיק להשתמש בקו ביום מרכזי ולהתשמש בקו חיצוני?
מי אמור לממן את זה ?
האם ניתן לקחת אינסטלטור מוסמך שלאחר בדיקה יחתום שכל הדיירים האחרים לא משתמשים בקו ביוב מרכזי,אלא הדירה שלי,
ואז אוכל לפנות לחברת ביטוח שיממנו הוצאת קו ביום חיצונית כמו יתר השכנים?
או שהועד אמור לממן את זה ,בלי קשר לכמות הדיירים העושים שימוש בצינור זה?

תודה רבה

התנתקות ממערכת ביוב מרכזית

שלום ותודה על השאלה,
אם אני מבינה נכון את התיאור, כל הדירות יצרו לעצמן קו ביוב נפרד היוצא מדירתם על הקיר החיצוני של הבית ומתחבר לביוב המרכזי שבחצר. זאת עשו כל בעלי הדירות למעט דירה אחת בקומה העליונה.
עוד אני מבינה שלדירה שבקומה הראשונה נגרמות הצפות - מי קבע שההצפה בדירה שבקומה הראשונה נגרמת מהדירה העליונה?
אם כל צינורות הביוב, גם אלו שהוצאו לקו נפרד, מתנקזות לביוב שבחצר, די ברור שאם יש בעייה בביוב המרכזי, בדרך כלל בור ביוב המצוי בחצר ואשר אליו מנקזים את כל צינורות הביוב, גם אלו שלכאורה הופרדו מהקו המרכזי, ממילא כולם מתנקזים לאותו מקום ולכן די ברור שאם יש בעייה בביוב המרכזי, הדירה בקומה הראשונה תוצף וזה ממש לא ברור ש"האשמה" היא בדירה שבקומה העליונה דווקא.(חוק הכלים השלובים).
בעיית ביוב היא בעייה של הרכוש המשותף והטיפול במציאת הבעייה ופתרונה, שייכת לכל בעלי הדירות.
כך בדרך כלל והתשובה שלי ניתנה באופן כללי שכן אין אפשרות לרדת לפרטים מדוייקים, אבל אני הייתי ממליצה לבדוק את בורות הביוב שבחצר ולבדוק מדוע עולה הביוב משם אל הדירה שבקומה הראשונה.

בהצלחה

herionit2013

New member
מדובר בצינור ביוב בקו של המטבח

תודה רבה עבור התשובה המפורטת,

רציתי להבהיר\לחדד את הסוגיה.
מדובר בצינור ביוב מרכזי שעובר במטבח בין 2 דירות שבקומה (מדובר בבנין רכבת עם 2 דירות בקומה בלבד)
בעלת הדירה בקומה השניה טוענת שלאחר בדיקת האינסטלטור מתברר שיש חור בצינור המרכזי באיזור רצפת קומה 2 והתקרה של הקומה 1,
לכן, כל התקרה של הקומה ה1 מוצפת וישנה רטיבות בתקרת הקומה הראשונה וזאת כתוצאה מהשימוש של של הקומה ה 4 בקו צינור ביוב מרכזי.

עוד היא טוענת ש 7 מתוך 8 הדירות בכניסה זו, יצרו לעצמם קו ביוב חיצוני עצמאי ואינם משתמשים עוד בקו ביוב מרכזי,
ולכן עלי גם כן ליצור קו ביוב עצמאי חיצוני כדי להפסיק להשתמש בקו צינור ביוב מרכזי אשר בו יש חור בין הקומות הראשונה והשניה, וכתוצאה מכך מוצפת התקרה של הקומה הראשונה.

בהנחה וכל זה נכון (כמובן שאזמין אינסטלטור מוסמך עבור חוות דעת מקצועית)
אשמח להבין מי אמור לשאת בעלויות של יצירת קו ביוב חיצוני עצמאי לדירה בקומה הרביעית?

1. בעל הדירה בקומה 4?
  2. ועד הבית?
  3. חברת ביטוח?

תודה רבה

המשך - התנתקות ממערכת ניקוז מרכזית

וואו - הסיפור עכשיו שונה מאוד מהתיאור הראשון ששלחת.
בכל מקרה, אם כמתואר על ידך, כל בעלי הדירות התנתקו ויצרו לעצמם קו ניקוז נפרד וחיצוני, ספק בעיני אם זו הוצאה שאפשר יהיה לחייב בה את ועד הבית.
אם יש ביטוח לדירה, נראה סביר בעיני שהביטוח יעדיף לבצע הוצאה של צינור ניקוז על הקיר החיצוני מאשר להתעסק עם תיקון הצנרת המרכזית.
זה נושא המצוי כולו בתחום האפור של עירוב סמכויות. הנזק נגרם מן הדירה בקומה 4, אבל הוא נגרם בתקרת הקומה הראשונה בגלל סדק בצינור שבין קומה 1 ו-2 - שזה צינור ניקוז כללי אבל העובדה שכולם כבר התנתקו ממנו וככל הנראה על חשבונם באופן פרטי, נראה לי הסביר ביותר שהתקנת צינור ניקוז לדירה 4, תחול על בעל הדירה או על הביטוח שלו.

herionit2013

New member
תודה רבה עבור התשובה המנומקת

הי,
בנוסף לפורום זה,
פניתי היום לאגודה לתרבות הדיור,
נאמר לי במפורש שהעובדה שרוב הדיירים התנתקו מצינור ביוב מרכזי והיקימו צינור חלופי, לא פוטרת את ועד הבנין מלשאת באחראיות ועלויות התיקון.
כלומר,הם הסבירו לנו שועד הבנין אמור לשאת בעלויות תיקון הנזק או פתרון הבעיה,
כיוון שמלכתחילה צינור הביוב הראשי היה רכוש משותף ועדיין נחשב לרכוש משותף, למרות ש7 מתוך 8 דיירים התנתקו ממנו או הקימו קו חלופי.

תודה רבה

למעלה