צינור הזנה לחולים

julius68

New member
צינור הזנה לחולים

שלום לכולם, אני חדש בפורום בכתיבה, אבא שלי חולה בדמנציה, וכעת הוא מתקשה לפתוח את הפה ולבלוע אוכל המטפל הנהדר שלו צריך לדחוף לו יד, לא נעים, אנו רוצים להתקין לו צינור הזנה? יודעים מה התהליך וכמה זמן זה לוקח? האם ניתן לעשות פרטי?

אי אפשר לעשות את זה "פרטי" וגם לא צריך

רופא צריך לאבחן את מצבו ולשלול אפשרות של אכילה עצמונית בעתיד. רק אז הוא יאושפז ויותקן לו צינור הזנה. אם הכל בסדר ואפשר יהיה להאכיל אותו בבית הוא יחזור הביתה ויהיה במעקב.

בכל מקרה - התחנה הראשונה שלך היא הרופא האישי שלו בקופת חולים.

תזונה

מזון משמעותי לאדם לא רק לצרכים קיומיים, אלא גם מספק מענה נפשי, חברתי ותרבותי. האכילה הינה מקור להנאה ולאיכות חיים. אך, קיימים קשיים רבים בתזונה בקרב חולי דמנציה. לא ציינת מה ניסיתם ומה הצליח יותר או פחות.. כדאי לשקול מתן מזון רך ובמרקם טחון, הסמכת נוזלים בכדי לעודד שתיה, הושבה של אבא ב-45 מעלות, שימוש בכפית קטנה, מתן מזון מתוק מאד, מזון מועשר, מתן תוספי תזונה. שמחה לקרוא שיש לו מטפל נהדר כי האכלה כזו דורשת הרבה סבלנות וזמן האכלה ממושך. אך יש משמעות לקשר הבין אישי, יש אלמנט של נחמה וקשר באוכל שמוגש בצורה כזו, בהשוואה להזנה בצינור.
רעיון נוסף הוא לתכנן תוכנית להזנה שתשלב הזנה דרך הפה ובמידת הצורך נוזלים בהזלפה תת עורית להשלמה. תיכנון זה נעשה עם צוות המוסד הכולל רופא, דיאטנית, בני משפחה, החולה, קלינאית תקשורת ועו"ס.
אשמח אם תמשיך לעדכן אותנו,
ענבר

julius68

New member
ענבר שלום

ראשית, תודה על התגובה.
אנו נמצאים בשלב מאד מתקדם לצערי של המחלרה, הוא מקבל אינשור והאוכל כולה נתחן עבורו.הבעיה שהוא לא בולע את העוכל, צריך "דחוף" את האצבע, המטפל המסור קצת נרתע מזה, אנחנו הולכים ביום ראשון להתייעף לגבי צינור הזנה ואפשרויות אחרות. שחב קשה למשפחה ולי בכלל, מרגיש קצת חסר אונים, אולי שבירה מנטלית קלה, ייתכן .
אבל צריך להיות חזק עבור אמא.
בכל מקרה תודה על התגובה ואני יעדכן אחרי ביקור אצל רןפא המשפחה שלצערנו עבר את זה אם 2 הוריו אז מקווה שיעזור לנו.
שןב, תודה

julius68 היקר

בשלב זה יש באמת תחושה של תסכול וחוסר אונים לחולה ולמשפחה.
טוב שאתם מתייעצים עם רופא שאתם סומכים עליו.
טבעי שבתהליך ממושך של טיפול שוחק חשים גם ירידה ותשישות.
שולחת לך חיבוק חם,
ענבר

אירילה

New member
שבוע טוב יוליוס - פג

נושא הפג סבוך מאוד ,אני מציע שתחכה לתגובות נוספות פה בפורום מחברי הפורום אשר להם נסיון רב עם אופן ההזנה.
בהחלט מצטרף לאחרים שישלהתייעץ קודם כל עם רופא המשפחה אשר ייפנה אתכם ללא ספק לרופא מקצועי ,לא קיימת הזנה בצורה זו באופן פרטי.
הרבה כוחות.
גרשון

למעלה