תזונה
מזון משמעותי לאדם לא רק לצרכים קיומיים, אלא גם מספק מענה נפשי, חברתי ותרבותי. האכילה הינה מקור להנאה ולאיכות חיים. אך, קיימים קשיים רבים בתזונה בקרב חולי דמנציה. לא ציינת מה ניסיתם ומה הצליח יותר או פחות.. כדאי לשקול מתן מזון רך ובמרקם טחון, הסמכת נוזלים בכדי לעודד שתיה, הושבה של אבא ב-45 מעלות, שימוש בכפית קטנה, מתן מזון מתוק מאד, מזון מועשר, מתן תוספי תזונה. שמחה לקרוא שיש לו מטפל נהדר כי האכלה כזו דורשת הרבה סבלנות וזמן האכלה ממושך. אך יש משמעות לקשר הבין אישי, יש אלמנט של נחמה וקשר באוכל שמוגש בצורה כזו, בהשוואה להזנה בצינור.
רעיון נוסף הוא לתכנן תוכנית להזנה שתשלב הזנה דרך הפה ובמידת הצורך נוזלים בהזלפה תת עורית להשלמה. תיכנון זה נעשה עם צוות המוסד הכולל רופא, דיאטנית, בני משפחה, החולה, קלינאית תקשורת ועו"ס.
אשמח אם תמשיך לעדכן אותנו,
ענבר