צינור העשרה

עמיחי נ

New member
צינור העשרה

כבר הרבה זמן שמציק לי איך הצינור העשרה מזרים אוויר עם ריכוז חמצן גבוה יותר. הרעיון היחידי שעלה לי הוא ע"פ עקרון ברנולי ה"זיגזוג" (שיוצר המון צינורות ונטורי קצרצרים) בצינור יוצר לחץ גבוה יותר שמסיבה שלא מובנת לי גורמת ליותר חמצן להדחף להמשך הצינור(כמובן שהכל השערה מהידע הדי בסיסי שיש לי בהידרודינמיקה) וככל שהאוויר עובר מרחק ארוך יותר בצינור התהליך חוזר על עצמו יותר פעמים, מה שבסופו של דבר גורם לכך שיהיה יותר חמצן באוויר שנכנס. עכשיו, השאלה שלי היא - זה נכון בכלל? אם כן למישהו יש מצגת\מאמר עם הסבר מפורט יותר על התופעה בהקשר הנ"ל? אם לא, אז אפשר לקבל הסבר ?
עמיחי
 
פשוט מאד

שאתה סוחט את האמבו האויר מגיע מהתחת שלו, איפה שהצינור מתחבר. לצינור זורם חמצן מהמיכל ושם הוא נמצא תמידית, עם קצת אויר מהסביבה אבל החמצן בריכוז יותר גבוהה. אז הוא פשוט נמצא שם, שאתה סוחט החמצן נשאב עם האויר לאמבו דרך המסתם T לחולה והחוצה. וכך ישר תופס חמצן מהמיכל את המקום בצינור. Simple as that
 

BLS EMT

New member
צינור העשרה

להלן הסבר על איך וכיצד זה עובד: תהליך השימוש הוא : סחיטת האמבו מזרימה את האויר שבאמבו דרך המסכה לתוך דרכי הנשימה של הילד. עם גמר הסחיטה חמצן ממשיך לזרום מכיון שלאמבו לא ניתן להכניס אויר הוא זורם לצינור ההעשרה. החמצן שזורם לצינור ההעשרה מתחיל להתערבל - הזיגזג גורם למערבולות, כשיש מערבולות - הזרימה איטית והריכוז של החמצן בחלל הצינור עולה כי אינו יכול צאת באופן חלק ובקלות - למרות שלחץ החמצן גדול יותר מהאויר. כעת משחררים את הלחיצה באמבו - נוצר בו תת לחץ והאויר זורם לתוכו מהצינור ומפית החמצן - כלומר תערובת ועוד חמצן טהור. לאחר שחלל האמבו התמלא בתערובת מצינור ההעשרה ובחמצן שממשיך לזרום - החמצן כעת יזרום שוב לחלל הצינור כי הלחץ שם הינו קטן יותר מהלחץ שבאמבו.ושוב יותחל ביצירת תערובת בצינור ההעשרה. והכל מוכן לסחיטת האמבו הבאה. עכשיו מספר הערות : ריכוז התערובת תלויה במשך אורך זמני יצירתה - ככל שיש יותר זמן מלחיצה ללחיצה הריכוז יעלה. הריכוז תלוי גם בכמות זרימת החמצן המסופק כגון 10LPM או יותר או פחות.זרימה גדולה ריכוז גבוה יותר כי גם המערבולת תהיה גדולה יותר לכן אומרים שאחוז החמצן בתערובת הינה בין 65% ל 100% מקווה שזה עונה על שאלתך.
 
למעלה