צינור חשמל ותקשורת

hagi165

Member
ניסו להתקין אצלי היום סיב פרטי שלא צלח בגלל שלא הצליחו להשחיל את הסיב דרך הצינור בקיר. עד שמצאו נקודה (שהתפשרנו בסלון) לא הצליחו להוציא אותה מחוץ לבית לארון בזק. מפה לשם - אין התקנה.

באותו עניין- אני די מודאג לגבי הצינורות חשמל ותקשורת אצלי בבית גם יס שהיו אצלי בזמנו לא הצליחו לחבר כבל אנטנה לחדר שינה. איך מסדרים את כל עניין החיבורים? איך אני "מנקה" את הצינורות? מי עושה את העבודה הזאת, וכמה זה אמור לעלות?

k-don

Well-known member
ניסו להתקין אצלי היום סיב פרטי שלא צלח בגלל שלא הצליחו להשחיל את הסיב דרך הצינור בקיר. עד שמצאו נקודה (שהתפשרנו בסלון) לא הצליחו להוציא אותה מחוץ לבית לארון בזק. מפה לשם - אין התקנה.

באותו עניין- אני די מודאג לגבי הצינורות חשמל ותקשורת אצלי בבית גם יס שהיו אצלי בזמנו לא הצליחו לחבר כבל אנטנה לחדר שינה. איך מסדרים את כל עניין החיבורים? איך אני "מנקה" את הצינורות? מי עושה את העבודה הזאת, וכמה זה אמור לעלות?
היום, כמו שענו לך בשרשור אחר, יש פתרונות אלחוטיים כך שאין צורך בפתרון קווי.
בכל מקרה, יש לך כבלי קואקס וטלפון מפוזרים בכל הבית, אז ניתן להעביר אינטרנט על הקואקס (בעזרת מכשיר שנקרה מוקה).
בנוסף את הטלפון הקווי לרוב משתמשים בטלפון אלחוטי ובכל מקרה יש נקודות טלפון ברוב חדרי הבית

לא מומחה, אז תתייחס בספקנות.
אך למיטב ידיעתי אין דרך "לנקות" צינורות. יתכן שנסתמו בבטון, יתכן שנקרעו, ואני לא מכיר דרך לדעת מה קרה.
שתי האפשרויות שאני מכיר, שתיהם "לא משהו":
1. לפתוח את הקיר כדי לתקן / להחליף את צינורות ההשחלה (לכלוך ובלגן)
2. לפרוס חיצוני, למשל מעל הפנלים (פחות אסטטי).

שמעתי שיש מי שחורץ רק את הטח ומעביר תחתיו, אבל אני לא בטוח אם זה פיתרון סביר (או אפילו מותר).

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא מומחה, אז תתייחס בספקנות.
אך למיטב ידיעתי אין דרך "לנקות" צינורות. יתכן שנסתמו בבטון, יתכן שנקרעו, ואני לא מכיר דרך לדעת מה קרה.
שתי האפשרויות שאני מכיר, שתיהם "לא משהו":
יש מה שנקרא שטלבנד פיברגלס. לפעמים הוא צולח מחסומים. אבל להביא בעל מקצוע עם ציוד כזה עולה לא מעט.
1. לפתוח את הקיר כדי לתקן / להחליף את צינורות ההשחלה (לכלוך ובלגן)
זה רק בתנאי שיש לך דרך לאתר מראש היכן לפצוע את הקיר ולחטט בו. היו לי כמה הצלחות אבל זה ממש לא פשוט.
2. לפרוס חיצוני, למשל מעל הפנלים (פחות אסטטי).
סיב אופטי זה בקטנה כי הוא דק מאד.
שמעתי שיש מי שחורץ רק את הטח ומעביר תחתיו, אבל אני לא בטוח אם זה פיתרון סביר (או אפילו מותר).
רעיון טוב אבל המון אבק בבית.

hagi165

Member
ממה זה נגרם? התקנות רשלניות של טכנאים במהלך השנים?
מי יכול לפתור את זה? רק חשמלאי?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ממה זה נגרם? התקנות רשלניות של טכנאים במהלך השנים?
מי יכול לפתור את זה? רק חשמלאי?
צינור סתום נסתם בד"כ בגלל הכנה רשלנית של בעל המקצוע: כיפוף חזק או שנכנס בטון לתוך הצינור במהלך היציקה. ובקיצור, כשכבר יש נזק, קשה לאתר וקשה לפתור. אז כפי שכתבתי, אולי בעזרת סרט השחלה מפיברגלאס אפשר לפתור. לא תמיד. אז מה שניתן זה לחצוב או להניח את הסיב עם קליפסים על הקיר.

וכן. זו עבודה של חשמלאי.

למעלה