ציניות וחברת אמת

flame12

New member
ציניות וחברת אמת

טוב, אני לא יודעת אם הפורום הזה הוא המקום המתאים אבל לא יזיק לנסות.
בעקרון, כיום, אני נחשבת לבנאדם סגור ומופנם, המעגל החברתי שלי הצטמצם מכמות נכבדת של מכרים לכמות מאוד מינימלית.
זה לא מפריע לי כל כך אבל זה לא האישיו.
בשנים האחרונות, ובעיקר בתקופות היותר מוקדמות, בגיל 8 עד גיל 15, מצאתי את עצמי מתנתקת מהסביבה בצורה הדרגתית מכל מיני סיבות שכרגע אני לא מוצאת נכון לפרט.
הייתי פחות מעורבת מבחינה חברתית והייתי מרוצה מהשקט שנוצר, פתאום הרגשתי תחושת שלווה שמקיפה אותי ולא המוני אנשים.
בכל אופן, פתחתי לעצמי מנגנון הגנה של ציניות ובכל מקום שאליו אני הולכת אני פשוט עונה ומדברת בדרך הזו.
יש אנשים שאוהבים ומשתפים פעולה ויש אנשים שנפגעים...
יש מישהי מאוד חשובה בחיים האישיים שלי, חברה שאולי רק בחלומות הייתי פוגשת.
למרות המעגל המצומצם והאיכותי סביבי, אין לי באמת במי להיאחז. היא פשוט מבינה אותי בצורה אבסולוטית, יש לה יכולת הזדהות מיוחדת במינה.
העניין הוא שהתרגלתי להמעיט במילים, לענות בציניות, לא להרחיב את הדיבור יותר מדי על כל מיני נושאים...
זה הופך הרבה שיחות למשעממות ובלי תוכן ומבחינתה זה לא כל כך נחמד. היא לא אוהבת את זה.
היא מחפשת משהו קצת יותר חי, כי היא לא כזאת. היא אוהבת לדבר ולהיות פעילה ולא לקבל תשובה של חצי משפט או ציניות שלא נגמרת.
לא משנה כמה ניסיתי, לא הצלחתי להתנתק מהדרך הזו כי זו התנהגות שמלווה אותי כבר כמה שנים טובות.
שוב, בגלל מנגנון שפותח בעבר והוא לא כל כך מהר רוצה לעזוב.
אז יש ניסיונות פה ושם ולפעמים זה גם ממש מצליח אבל בגדול חלק מהשיחות מסתיימות ובויכוחים, בכעס או בהצטערות שלי שחוזרת על עצמה.
וכל פעם אני מנסה להסביר מה מניע אותי לענות לה ולדבר בצורה כזאת. לפעמים אני חוזרת על עצמי ולפעמים אני מוסיפה לה פיסת מידע חדשה.
עצוב לי לדעת שאני מתנהגת אליה ככה, ושלעולם אני לא אוכל לזכות בה כחברת אמת שתלווה אותי כי ברור לי שבשלב מסוים היא פשוט תחתוך אותי. הרי כמה היא יכולה לסבול.
היא נלחמת עלי כמו לביאה ולא מוותרת, ותמיד מנסה לעזור ולהיות כאן בשבילי. אבל אני? אני רק 'יורקת' לה בפנים ולא יכולה להסביר לה אף פעם שאני אוהבת אותה אהבה אמיתית, שאולי אני ככה כי אני כל כך אוהבת אותה?

N o R i K o

New member
אין פה ממש שאלה, סוג של ענית לעצמך

קשר הוא דבר הדדי. אם לא תתני לא תקבלי. ככה זה עובד - בין אם במשפחה, במערכת יחסים או בין חברות.
אני חושבת שאת צריכה לפרוץ את הגבולות שלך, להיפגש איתה פעם ופשוט לעשות שיחת נפש פנים אל פנים ולהוציא הכל.

אני יכולה לומר לך בתור מישהי שהרגישה לא פעם שהיא הייתה בצד השני, זה רק יעשה לשתיכן טוב.

flame12

New member
אוקיי

זה יבוצע בהקדם האפשרי.
חשוב לי מאוד לשמור איתה על קשר ולא לאבד אותה אז אני אקח את העצה שלך.

תודה ו-

oromer

New member
מנהל
אם את רוצה שיבינו

אותך את צריכה להסביר... אל תצפי שהחברה תבין אותך, תעזור לך ותשאר בשבילך כשאת מתנהגת ככה והיא אפילו לא יודעת את ההסבר לכך.

מעבר לכך, הרגלים בעייתיים אפשר וחשוב לשנות. ואת עוד צעירה. אולי תתיעצי אם איש מקצוע. יש סיכוי טוב שהוא יוכל לעזור לך לשנות את זה.

flame12

New member
תגובה

קודם כל, אני מנסה כל כך הרבה פעמים להסביר אבל אף פעם זה לא יוצא מספיק מדויק, ולפעמים זה מגיע למצבים מורכבים יותר שהמילים פחות מסבירות טוב.
בכל אופן, אני חושבת לבצע את מה שהציעה הבחורה מעלייך. אני אדבר איתה פנים מול פנים.
אשתף אותה במה שצריך ולא כל פעם בחלקים כי זה פשוט לא ייגמר.
בנוגע לאיש מקצוע, אני כבר נמצאת בתהליך אצלו.

תודה רבה לך וחג שמח!

spaysi8

New member
תשובה ממקום אחר

אני מסכימה עם מה שאמרו מעלי אבל יש לי משהו נוסף להגיד לך-
זו את.
את מודעת לכך, את מקבלת את עצמך.
יש אנשים כמוך- ולא מעט, אבל צריך למצוא.
אולי הבחורה ההיא, כמה שהיא נחמדה ומקסימה ושאת מתחברת אליה- היא לא הבחורה ש"מיועדת" לך בתור החברה הכי טובה,
קרה לי בעבר שהיו לי חברות נהדרות שהרגשתי שמתרחקות ממני ועם הזמן הבנתי שאנחנו בכלל לא מתאימות באופי- שאם הן לא היו מתרחקות אני זו שהייתי מתרחקת, ושאולי בכלל מלכתחילה אני זו שהתרחקתי ולא שמתי לב וחשבתי שזה קרה מהצד השני..
לכל סיר יש מכסה, גם בחברויות אפלטוניות,
ואני בטוחה שתמצאי אנשים שמקבלים אותך ככה, כמו שאת, עם הציניות ועם השקט.

flame12

New member
אני מבינה מה שאת אומרת

אני מסכימה איתך שלא צריך להשתנות בשביל אף אחד וכל אחד צריך לחיות לפי הדרך שלו והאמונות שלו.
העניין הוא שדווקא הניגודיות הבולטת הזו היא מה ש'עושה' לי את זה ומה שמשלים אותי באופן מסוים.
כמו שציינתי בהודעה הפתיחה, יש לבחורה הזו רגישות נדירה והיא מצליחה להזדהות ולהבין. היא יודעת תמיד להיות שם ולהגיד את המילים הנכונות.
לא יצא לי להיתקל בנאשים טוטאליים כאלה, שפשוט נמצאים ב-100% בשבילי בלי יותר מדי תמורה.
אני יודעת שאני צריכה להעריך אותה מעל ומעבר אבל שוב, יש איזה עניין טכני שתוקע את הכל.
את האמת, שיש לנו תקופות טובות יותר ויש תקופות טובות פחות. אני חושבת שכמו בכל מערכת יחסים נורמלית אחרת...
גם כשאני מנסה לתפוס קצת מרחק כדי לראות אם אני אצליח קצת בלעדיה, אז לא ממש עובד.
יש לנו צורך, לא רק לי, להיות שם ולדבר ונתק מוחלט לא בא בחשבון למרות שהיו נסיונות מצידי כי פשוט כואב לי עליה.
כואב לי לדעת שהיא נותנת את הנשמה ורוצה שיהיה לי רק טוב ואני קצת פחות משתפת פעולה.
אני משתדלת לעשות מאמצים כדי שיהיה איזון מסוים ושלא תהיה רק שתיקה ונדבר דרך מבטים, כי בכל זאת צריך גם משהו חי.
לפעמים יש דברים כבדים נוספים שיושבים לי על הלב ואני לא רוצה להטריד אותה בהם כי באמת שזה לא משהו שחברה צריכה לשמוע.
אז אני משתדלת לנתב את השיחות לפינות יותר נעימות ולזרום לפי הקצב שלה ופחות ליזום בעצמי נושאי שיחה כדי שבטעות לא נגיע למצב לא נעים.
ניסיתי לא פעם לפתוח כאלה נושאים אבל היא אמרה שזה באמת לא מתאים כי גם אין לה את התשובות המתאימות וגם חברה לא צריכה להתערב בנושאים מסוימים.
אז התחלתי בהדרגה להוריד נושאים מסוימים מהפרק כדי לא ליצור חיכוך מיותר שלפעמים נוצר בסוף השיחה ומשאיר טעם מר.
אבל אין סיכוי בעולם שאוותר עליה.
יש בנינו חיבור מיוחד, 'קליק' של אחד למיליון.

(מצטערת על המגילה...)

spaysi8

New member
נשמע לי מוזר

כי מצד אחד את מתארת פה סוג של soul-mate מודרנית שהאופי שלכן שונה אבל אתן מבינות וחשות אחת את השניה בצורה מדהימה,
מצד שני את לא יכולה לדבר איתה על הדברים שכואבים לך, ושניסית היא אמרה לך להפסיק- זה לא הגיוני.
אין דבר כזה -דברים שלא מתאימים לשיחה עם החברה הכי טובה- זה נראה לי הזוי.. אז עם מי תדברי עליהם? עם אף אחד? תשמרי בלב? לא הגיוני..

flame12

New member
דיברתי איתה אתמול

התקשרתי אליה, קבעתי איתה פגישה ופשוט דיברנו כמה שעות על כל מה שצריך.
כי מבחינתי, למרות שיש תחושה של הדדיות והתאמה, משהו חסר ואולי לא שני הצדדים מרגישים אותו דבר.
היא באמת רוצה להיות חברה שלי אבל יש כמה תנאים שמבחינתה אסור לעבור, אז כנראה שזו בחירה משותפת אם לתת לחברות לחיות על פי תנאים מסוימים או לא.
לא מתאים לי וכנראה שהייתי סוג של עיוורת בזמן הזה...
אני לא מתכוונת לחתוך אותה מהחיים שלי, אבל אין ספק שאני מורידה מהאינטנסיביות של הקשר, ומנסה לחזק קשרים אחרים שאולי נפגעו כי העדפתי לנעול את עצמי ולראות רק אותה.
דרך אגב, אני נמצאת בזוגיות שנה וחצי עם בחור מקסים, אפשר לדבר איתו באמת בצורה הכי כנה ופתוחה שיש. הוא ממש חבר טוב שלי מעבר לבן זוג.
ועדיין, יש נושאים ועניינים שהייתי מעדיפה לשתף חברה טובה ולא בן זוג כי אני מאמינה שלא צריך להעמיס הכל עליו למרות שהוא הכי תומך שיש.
ועכשיו אחרי ההודעה שכתבת רק חיזקת את מה שאני חושבת, כנראה שיש חד צדדיות בקשר למרות שהיה נדמה שלא.
תודה לך ולבחורה מעל על העזרה.

חג שמח.

oromer

New member
מנהל
דעתי

הבחורה הזו רוצה להיות בחברתך ולכן אני לא חושבת שאת צריכה להוציא אותה מהחיים שלך.... אני בטוחה שאת יכולה לקבל משהו מהקשר איתה...

בכל מקרה, לכל אחד מאיתנו יש מספר קשרים שונים.. יש לנו משפחה, חברים קרובים וחברים יותר רחוקים, חברים זמניים (שלא שומרים על קשר איתם). כל אחד ממלא תפקיד שונה מחייך...
מכל אדם בחייך תיקחי מה שאפשר (וכמובן לתת בחזרה)... אם לא מתאים לך מה שהיא יכולה לתת תנתקי את הקשר. אבל היא מעוניינת בקשר איתך וגם את רוצה אותה בחיים שלך... את פשוט רוצה שהיא תיתן דבר שהיא לא יכולה או לא רוצה לתת....

תמצאי אנשים אחרים שיעשו את זה. וזה לגיטימי להוריד את המינון ואינטנסיביות הקשר..

Any991

New member
ואולי

הציניות הזאת היא מחסום, מעטה שאנו שמים על עצמינו כדי שנוכל לתפקד עם ה"חלק החדש" הזה באישיות שלנו שמצאנו בעצמינו.
אם היא נלחמת עלייך כמו לביאה, אז הדבר שנשמע הכי הגיוני הוא להיות לביאה גם-וגם אם זה ייקח הרבה פעמים עד שתיפתחי אליה או שעד שייפרץ הסכר הזה של שריון הציניות, בסוף תינתן תמורה-לדעתי יש כאן רק ניצוץ של ציניות שמחכה להישבר, כי זו בעצם ציניות

בוזוקיא

New member
רעיון

מה הסיכויי שתעזי להראות לה את הפוסט הזה?
נראה שאת כל הדברים שאת לא מצליחה להגיד לה בצורה ישירה, את מצליחה להעביר בקלות לדף. אז אולי זה הפיתרון?
לדעתי הדרך היחידה לנצח את עצמך במשהו זה להעזר במישהו קרוב שיידע בדיוק איפה את נמצאת היום ולאן את רוצה להגיע ויעזור לך להגיע לשם.
את המישהו הקרוב הזה כבר יש לך, עכשיו נותר רק שתחשפי בפניה את הקלפים ותני לה לעזור לך, נראה שהיא הבן אדם המושלם בשביל להוציא אותך מהמצב שאת נמצאת בו.

בוזוקיא

New member
אופפסס...רק עכשיו אני רואה את התאריך

המשכתי לקרוא את התגובות שלך ואני רואה שההודעה שלי כבר לא רלוונטית לצערי. מקווה שדברים יסתדרו בכל זאת. בהצלחה

למעלה