ציסטה דרמואיד ואנדומטריוזיס

bookmarc

New member
ציסטה דרמואיד ואנדומטריוזיס

היי בנות
אני בת 26 והוציאו לי שבוע שבער בלפרוסקופיה דרמואיד בגודל 4.5 ס"מ. בסיכום ניתוח המנתח אמר שצרבו לי מוקדי אנדומטריוזיס . השאלה שלי היא האם מניסיון שלכם יקח לי זן להיכנס להיריון?
אנחנו מנסים כבר שנה עם הציסטה ולא הצלחנו בגל ווסתות לא סדירות ודימומים ארוכים וכו'.
עכשיו לאחר שהסרתי אותה כמה זמן זה יקח בערך?
המנתח אמר שסביר שעוד חצי שנה אכנס להיריון טבעי, אך מאחר ולשיראלים אין סבלנות אני אגש לבירור...
קרה לכן? אני ממש חוששתתת
תודה רבה!

שמיץ1

New member
היי

האם הניתוח בוצע ע"י מומחה ספציפי לאנדומטריוזיס? האם ניגשת לייעוץ של מומחה כזה?
&nbsp
באופן כללי, יש הרבה עדויות לשיפור משמעותי של הסיכויים להכנס להריון לאחר ניתוח מוצלח להסרת נגעי אנדו'.
חשוב שתתייעצי עם מומחה אנדו' (יש רשימת מומחים באתר אנד"י) ו/או מומחה פריון שמבין גם הוא באנדו' (ד"ר אליצור למשל מומלץ רבות בפורום הזה).
&nbsp
http://www.endi.org.il/אנדי/טיפול-ויעוץ/מרפאות-אנדומטריוזיס/

bookmarc

New member
לא...

הניתוח נעשה עי מנתח בכיר מאוד ובכלל לא ידעתי שיש לי אנדומטריוזיס. המטרה של הניתוח הייתה הסרת ציסטה דרמואידית...
פשט אמרו לי שראו מלא מוקדים וצרבו אותם על הדרך. בסיכום אמרו לי שעכשיו פחות יכאב לי במחזור ואפילו לא כאב לי בכלל המחזור אבל כן היה לי דימום מהאף ומפי הטבעת בזמן ווסת...
העניין הוא שרק בלפרוסקופיה גיליתי את זה וכן הוא מנתח בכיר מאוד.

שמיץ1

New member
הבנתי

תראי. עדיף להתייעץ עם מומחה אנדו'. בימינו, אין לזה תחליף לצערי. יהיה המנתח טוב ובכיר ככל שיהיה, אם הוא לא מומחה אנדו' אז הוא לא מומחה אנדו'. דימום מהאף ומפי הטבעת בזמן וסת הם סימנים מאוד מאוד מחשידים, אז חשוב שתבדקי את זה עד הסוף.
גשי לאחת המרפאות - בשיבא (ד"ר סוריאנו), בכרמל (ד"ר קאופמן) או במאיר (ד"ר שיינמן). מאמינה שהם יוכלו לעזור לך גם בעניין הנסיון להרות, וגם ידאגו לבריאות שלך.
&nbsp
תרגישי טוב ובהצלחה!
&nbsp

למעלה