ציסטה

מייקי30

New member
ציסטה

שלום רב ד"ר הרטוב, אני בשבוע השישי להריוני לפי בדיקת אולטרא סאונד(יש דופק) ובשבוע שביעי לפי הווסת האחרונה) כבר שבועיים שאני סובלת מכאבים חזקים מאד בירך שמאל המוקרנים מהמפשעה שמגיעים אחת לכמה שעות ונמשכים כרבע שעה איומה ביותר. הלכתי כבר לרופאים שאלתי וכלום. ואז אתמול הכנסתי שאלה בפורום רופאים והגיעה הישועה. ענה לי רופא בשם ד"ר אבינועם צברי שהכאבים כנראה נובעים מציסטה הריונית שיש בדרך כלל בתחילת ההריון. קודם כל נרגעתי כי יש לי חצי תשובה. כמה זמן לוקח לציסטה כזו להיעלם? יש תרופה שעוזרת להעלים אותה?? הרופא שלי אכן מצא ציסטה כזו אבל לא שייך את הכאבים שלי אליה ולי די ברור עכשיו שזה מזה, אז מה אני עושה כדי שזה יעבור???. אשמח לשמוע. ותודה

ציסטה

כאבי בטן חזקים כל כך הנובעים מציסטה שחלתית דורשים בדיקה מיידית וטיפול בהתאם לצורך , כי במקרה כזה ישנה סכנה שהשחלה מסתובבת סביב צירה ופוגעת באספקת הדםלשחלה. אני ממליץ לגשת לבדיקה.

מייקי30

New member
תודה רבה. ולאיזו בדיקה???

הרופאים לא ממש "שמים" על התלונות שלי. זה לא כאב בטן זה כאב מהמפשעה שמקרין לי לירך השמאלית. הוא מגיע כל כמה שעות (בעיקר אחרי שכיבה או ישיבה ארוכה ונשאר כ-עשר דקות. בבדיקת אולטרא סאונד ביום רביעי לא ראו משהו מיוחד חוץ מדופק ומהציסטה הזו. אז מה אני צריכה לבקש לעשות עכשיו???? ושוב תודה על התשובה המהירה

כאבים

אני מצטער ומבין את מצוקתך, אך איני יכול לבדוק אותך דרך האינטרנט ולא יכול לעזור במקרה זה. אם יש עדיין כאבים את צריכה לשוב לרופא המטפל ולבקש לנסות למצוא את הגורם.

למעלה