ציסטות חדשות

קירילית

New member
ציסטות חדשות

לפני שנתיים וחצי,בעת ניתוח להוצאת ציסטה,אובחנתי.יש לי אנדומטריוזיס חמור.האמת,שיש לי כאבים חזקים בזמן מחזור אבל לא ברמה ,שאני קוראת כאן אצל בנות,ששוכבות במיטה ולא יכולות לזוז.לא ככה-כואב מאד אבל לא ככה. העניין שניקו לי את כל הציסטות,וביולי השנה הכל היה נקי. היום עשיתי אולטרסאונד שיגרתי,ובן ראו בדופן האחורי של צוואר הרחם ממצא ציסטי מורכב במימדים 18 על 18 עם מחיצה היםראקוגנית עבה ומרקם בחלקו סונולוצנטי ובחלקו אקוגני. בנוסף בכל שחלה ממצאים ציסטים פשוטים בגודל 31 על 25 אני אלך השבוע עם התוצאות לרופא כמובן. אני מודאגת מהממצא בדופן צוואר הרחם-עד היום לא היה לי שם כלום-בדיקת פאפ שעשיתי הייתה תקינה האם למשהיא כאן מבנות הפורום מכירה או היה ממצא כזה,במקום כזה,ויכולה להרגיע אותי קצת??? תודה, מודאגת ולחוצה

זואילי

New member
הי קירילית

רמת הכאב זה לא משהו שאפשר למדוד או להשוות. כשכואב לך ואת אנדואית, אז כואב לך. מה היה מאז הניתוח? היית על דיכוי כלשהוא? אני לא יודעת היכן נותחת וכדאי לחזור לביקורת אצל הרופא שגילה את האנדו, ובכל מקרה הייתי מציעה לך ללכת למרפאה בתה"ש לבדיקה. לבדיקת פאפ אין קשר לאנדו. וטוב שאת עושה אותה בכל מקרה כבדיקה שבשיגרה. כל עוד אינך סובלת יותר מדי ואיכות החיים (גם עם המימצאים החדשים) אינה נפגעת, אז את יכולה בהחלט להירגע אבל להיות עם היד על הדופק ולעקוב אחרי המימצא. תרגישי טוב

קירילית

New member
תודה

הניתוח היה לפני כמעט 3 שנים.הייתי כמה חודשים על "דיכוי",והפסקתי.העדפתי לסבול הכאב כמה ימים בחודש מאשר להרגיש כמו שהרגשתי . האם צמיחת הציסטות החדשות,בד"כ תוצאה של האנדומטריוזיס?וגם על גב צוואר הרחם?

זואילי

New member
השאלה מה סוג הציסטות

אם רופא מיומן זיהה שהן אינן עכורות, שהן רגילות ולא אנדומטריומות (ציסטות שוקולד) אז זה בסדר - אלו שזוהו בשחלות. אבל מכיוון שאובחנת כסובלת מאנדו, והפסקת דיכוי וקיבלת מדי חודש ווסת, אז סביר להניח שיצוצו מוקדים חדשים מתישהוא, ויתכן שהמוקד על גב צוואר הרחם או איפה שזה לא יהיה - יכול להיות מוקד אנדו חדש. לכן הצעתי לך ללכת להיבדק המרפאה בתה"ש, כדי שמלבד אולט' גם ימששו כמו שצריך ויבדקו אם אכן הגיעו מוקדים חדשים כי תלוי במיקומים, יש מוקדים שניתן להרגיש במישוש.

קירילית

New member
יש לי תור מחר לרופא-שימשש כמה שהוא רוצה-

רק שארגע כבר.ואם צריך להוציא -שיוציא יחד עם השחלות והרחם.הם שומשו -עשו את שלהם יש לי 2 בנות תאומות-כמובן ivf בנות 13- וזהו

ha1231

New member
לבנות אנדו' רצוי ואף מומלץ להיות בדיכוי

אולי לקחת גלולות ברצף ולהסיק אותם כל כמה חודשים כדי לקבל מחזור, אם זה קשה לך מאוד, אך יש מצב שבו שכאת לא בדיכוי המחלה תחמיר ותיגרום לעוד ציסטות ומוקדים חדשים לצוץ. אל תמהרי להוציא את הרחם והשחלות, הן לא נועדו רק לצורך הריון, את לא יודעת כמה בעיות נוצרות לאחר ההורדה שלהם. מאחלת לך בשורות טובות.

המימצאים שאת מתארת יכולים להעיד על אנדו

אבל אני לא רופאה. אשמח לשמוע מה שלומך ומה נאמר לך. גם אני מצטרפת לחן לגבי אי הסרת איברי הרביה אלא רק כשאין מנוס ואיכות החיים איומה ע"ע ליהי

למעלה