ציסטות צלולות בשחלה

מעין 777

New member
ציסטות צלולות בשחלה

היי יש לי שאלה- מגיל 15 אני סובלת מהופעה של ציסטות צלולות בשחלה שמגיעות לפעמים לגדלים של 6-7 ס"מ וכאבים חזקים מאוד עד מצב שבו בגיל 17 כבר עשיתי לפרוסקופיה להוציא ציסטה כזו. במשך שנים לקחתי גלולות מה שמנע את התופעה ולא סבלתי מכאבים או ציסטות במשך המון שנים. בשנתיים האחרונות החליפו לי גלולות לסוג חלש יותר (זו הייתה טעות אבל לא הייתי מודעת לצערי). מה שקרה הוא שהתחילו להופיע כל כמה זמן כאבים בלתי מוסברים בבטן תחתונה איתם הגעתי עד למיון אבל לא מצאו מה יש לי (נשמע כמו סיפורי אנדו' קלאסיים). ב-3 חודשים האחרונים אני עם כאבים בבטן תחתונה באופן יומיומי ולכן הולכת לניתוח לפרוסקופיה. עד עכשיו לא איבחנו בוודאות שזה אנדו'. עכשיו אני עם ויזאבל במקום הגלולות ושוב הופיעה לי ציסטה בשחלה כ-4.5 ס"מ. מדובר בציסטות צלולות ולא "שוקולד" כמו שמתארים בד"כ באנדו'. האם גם לכן מופיעות ציסטות צלולות בשחלה? אני מתחילה לחשוב שהמחלה הייתה שם כבר מגיל 15 והתבטאה בצורה הזו והגלולות השתיקו אותה כל השנים (האם גם אני מאלה שבעצם לקח 15 שנה לאבחן??)
אשמח לשמוע אם זה נשמע מוכר למישהי. תודה

לואי84

New member
היי מעין

אכן ציסטות צלולות אינן אופייניות לאנדומטריוזיס. ה"שוקולד" זה בעצם של דם קרוש והמראה שיראו באולטרסאונד הוא של ציסטה עכורה. יכול להיות שהציסטה פשוט לוחצת לך שם על משהו וזה גורם לכאבים.
כל זה אינו שולל שאולי יש לך אנדו' ללא כל קשר. לא לכל אחת שיש לה אנדו' יש גם ציסטות שוקולדיות. לכן באמת קשה הרבה פעם להגיע לאבחנה. אם יש אנדו', אמורים לראות נגעים בלפרוסקופיה, אבל רופא שאינו מומחה באנדו' עלול לפספס אותם. אצל מי את אמורה לעבור את הניתוח?

חשוב גם שאם תרגישי כאב חמור ופתאומי, אל תהססי ותגשי מיד למיון למקרה שחס וחלילה הציסטה גרמה לשחלה להסתובב וזה מצב מסוכן.

בכל אופן, הרבה בריאות. תרגישי טוב ובהצלחה בניתוח.

מעין 777

New member
תודה על התשובה

לצערי יש לי הרבה ניסיון עם ציסטות כאלו כמר המון שנים. כנראה שהציסטה אינה הגורם לכאבים כי הם בשני הצדדים... אני אמורה להיות מנותחת אצל פרופ' רבל בהדסה עין כרם. נראה בינתיים מקצועי ונחמד מאוד.
היום הודיעו לי שבמקום ללכת ישר לניתוח שולחים אותי ל-MRI לבדיקה. מהידע שלך בנושא עד כמה MRI מגלה נגעים כאלו?

לואי84

New member
לפי מאמר שמופיע

באתר של תל השומר, יש נגעים במיקומים מסויימים שה-MRI מאבחן יותר טוב ונגעים באזורים אחרי רואים יותר טוב דווקא באולטרסאונד.
מה שכן, ה-MRI נחשב ליותר יעיל באנדו' מ-CT והוא כמובן גם ללא קרינה אז מה טוב...

מעין 777

New member
תוצאות סותרות

טוב אז קיבלתי את התוצאות של ה-MRI ולפי פרופ' רבל שבדק אותן יחד עם רופאה מומחית בפיענוח בדיקות MRI הם זיהו נגעים של אנדו על שתי השחלות ולכן אנחנו הולכים לניתוח לפרוסקופיה עוד שבועיים.
קיבלתי אתמול את תוצאות הפיענוח דרך בית החולים שביצע את הבדיקה והרופא שלהם לא כתב שום דבר על אנדומטריוזיס. מה זה אומר שהם לא זיהו את זה? יכול להיות שזה בגלל שזה משהו שקשה לזהות בבדיקות הדמייה?
בכל מקרה כרגע אני הולכת לניתוח בעיקר בגלל שכבר ארבעה חודשים אני בכאבים יומיומיים ואני לא רואה כבר פיתרון אחר...
מה דעתך??

לואי84

New member
יכול להיות

שכמו שאם הרופא המנתח הוא לא מומחה לאנדו', ייתכן שהוא לא יזהה את הנגעים בניתוח, אז כך גם לגבי פיענוח ה- MRI.

אם את על גלולות וסובלת ככה אז באמת נראה שאין מנוס מלעשות ניתוח. שיהיה בהצלחה!

מעין 777

New member
תודה רבה

וגם בהזדמנות על הפורום הזה שבאמת מאוד עוזר לדעת שאנחנו לא לבד במצב הזה

nsy1987

New member
וואי שיהיה לך בהצלחה ועוד משהו

אני עשיתי בעין כרם סיטי בטן ואגן ולא ראו כלום. הכל תקין.
ובניתוח מצאו גוש די גדול בין הרצועה של הרחם לשופכן (חיבר בינהם) וזה די תמוה שלא ראו את זה.
ולא נדבר על כל הכל דם המורחבים (דליות) שהבדיקה לגלות אם קיימים זה סיטי בטן ואגן!
אז מה זה אומר? שא"א ככ לסמוך על המפענחים בבי"ח אלא צריך שרופא מומחה מהתחום יראה את זה...

בכל מקרה! הרבה הצלחה ובריאות ותקחי בחשבון מינימום שבועיים מנוחה (אני כבר אחרי שבועיים וחצי וטרם חזרתי לכוחות שלי, כבר לא כואב, אבל חולשה

מעין 777

New member
תודה רבה

הניתוח מחר אני מקווה שיעבור בקלות
וגם שימצאו משהו ושלא יצא שעשיתי את כל זה לשווא
בכל מקרה זו האפשרות היחידה....
אעדכן כשאהיה אחרי
רפואה שלמה תרגישי טוב :)

למעלה