ציסטות

פאשון

New member
ציסטות

סבב שני של גונאל 100 (ללא הפסקה). היום אני ביום ה-6 למחזור...לא ציפיתי לראות זקיקים (יש המון קטנים מ-9) אבל...גם לא ציפיתי לראות ציסטות. 3 בשמאל. 1 בימין. כל אחת בגודל כמה ס"מ (2-4). זה מבאס אותי. יש שם אחת עכורה שכבר 3 חודשים מסרבת לעזוב את השחלה לי. השאר צלולות.
זה יכול להפריע לביוץ? זה נפוץ?
זו תמונת ההורמונים שלי:
LH=1
E2-746
P=1.7
כמו בחודש שעבר ה-LH מאוד נמוך. לא היה לי את זה כסבבים טבעיים או עם איקקלומין. רק עם הגונאל. גם האסטרדיול גבוה יחסית. לא יודעת אם מאוזן כי אין לי זקיקים אלא רק ציסטות. האם להספיד כבר את החודש?
האם יש אולי דרכים טבעיות לאיפוס המערכת? עד היום הייתי בדיקור דרך הקופה. מדקר מקסים ואני יודעת שיש לו גם שם טוב בנושא הפוריות. אני לא יודעת אם להמשיך.
במישור הקונבציונלי, חשבתי לבקש גלולות לחודש הבא. מצד אחד זה יכול לאפס את המערכת מצד שני עוד חודש להמתין...בהתלבטות. מה דעתכם? האם ניתן לשלב גלולות כמו פרוטוקול ארוך רק להזרעה במקום לIVF? שמעתי על זה אבל אין לי מושג אם זה בר ביצוע.

ofirsegevp

New member
ציסטות בשחלה במקביל לטיפול

ערב טוב פאשון

תופעת לוואי נפוצה של שימוש בגונדוטרפינים כגון גונל היא ריבוי זקיקים ולעתים גם היווצרות ציסטות. הביוץ לא בהכרח
יושפע. בכל מקרה כל הציסטות נפסגות מעצמן תוך מספר שבועות, כאשר לקיחת גלולות יכולה לפעמים לזרז את התהליך

ערך ה- LH ליום 6 (טווח אמור להיות 1.9 -12.5) עדיין לא אומר כלום כי הוא עשוי לעלות בימים הבאים

טיפ חשוב: לעיתים מספיקה ירידה במשקל והימנעות מפחמימות (נמצא קשר הדוק בין תנגודת לאינסולין לבין ציסטות )
על מנת להפחית כמות הציסטות.

מנסיוני, כמטפל מומחה לטיפולי פריון טבעיים, שילוב של תזונה, דיקור סיני לפוריות וצמחי מרפא עושים
שינוי משמעותי ומכינים את הגוף באופן אופטימלי ויכולים להינתן או כהכנה וגם במקביל לטיפולים קונבנציונליים

אם תרצי פרטים נוספים כיצד דיקור ורפואה סינית מסייעים לתהליך אשמח לעזור

בהצלחה

פאשון

New member
רפואה סינית ופוריות

אני מאוד אשמח לייעוצך:)
לגבי ה-LH - הוא נותר נמוך מאוד גם לפני הביוץ. בגלל זה ההתנהגות שלו מאוד מוזרה בעיניי. אני מבינה שהרופאים חושבים שזה לא משמעותי אבל אני חושבת שזה קשור לטיפול ההורמונלי. בנוסף, אתמול קבלתי תוצאה של TSH=2.96. אומנם הערך בטווח התקין אך היה רצוי שיהיה נמוך יותר (T4 תקין). גם פה הרופאים לא מייחסים לכך חשיבות ואני חושבת שבדיוק בגלל הניואנסים האלה יש קושי להרות.
גם הנושא של בלוטת התריס שהוא תקין אבל...וגם הסוכר שהוא תקין אבל...והציסטות מתרחשות וזה טבעי לטיפולים אבל...מרגיש לי שהגוף שלי תקין אבל בכל זאת הוא בטיפולים ובכל זאת משהו יצא ויוצא מהאיזון והציסטות זו הוכחה לזה.
בחודשים האחרונים טופלתי בדיקור סיני דרך הקופה. כבר עברתי 10 טיפולים. ה"פרוטוקול" היה טיפול לפני ביוץ וטיפול אחרי ביוץ לחיזוק (גם הנקודות דיקור השתנו בהתאם). בחודש הזה אני שוקלת לעשות הפסקה.
המדקר אבחן חולשה קלה של הכליות ובגלל ששמתי לב שחום הגוף שלי נוטה להיות נמוך התחלתי לאכול מזונות מחממים כגון הוספת גי'נג'ר וקינמון ופלפל שחור. בימים האחרונים גם שתתי חליטות תה. אני מאוד מקפידה על תזונה (אגוזים, שקדים, זרעי חמניה, קמח מלא/שיפון, הורדתי לחלוטין חלב ניגר ואני ממעטת בגבנות ובמקומן אוכלת טחינה ושמן זית וביצים ועדשים כמקור לחלבון...). העניין הוא שאני לא יכולה להרזות יותר ממה שאני. אני כבר עכשיו קרוב לתת משקל (שוקלת 51 וגובהי 169). אני אוכלת מאוזן ומתקשה להשמין (ואני מוסיפה שמנים מן הצומח לכל דבר כמעט...). בגלל התנגודת לאינסולין אני לא יכולה להרבות בפחמימות. מכאן שירידה במשקל- אינה פתרון אופטימלי עבורי:)
האם יש משהו נוסף שאני יכולה להעזר בו כדי להגיע לאיזון הורמונלי? אולי רפלקסולוגיה? אולי טיפים נוספים מבחינת תזונה? ניסיתי ללכת לנטורופתית אך היא המליצה לי על קומבינצית צמחים שעלותם גבוהה (250 שח). יחד עם התרופות לפוריות...כרגע זה יקר. אולי יש משהו שפוי יותר?

ofirsegevp

New member
רפואה סינית ופוריות

ערב טוב,

נראה שאת די מעורה בנושא ומיישמת הרבה דברים שמועילים לתהליך. ישר כוח.
אומנם קשה להמליץ מבלי לעשות אבחון מדויק, אך בכל זאת אתן לך מספר המלצות שמתאימות למרבית המצבים:

1. שמן אומגה 3 ממרווה מרושתת
2. הליכות מהירות 2-3 פעמים בשבוע למשך 45 דקות
3. אורז מלא, קינואה, כוסמת וקטניות
4. למרות העלות, שימוש בפורמולות צמחים לאיזון יכול מאוד לעזור. ממליץ
על צמחי מרפא סיניים - שכן פורמולה כזו מותאמת באופן אישי כתלות בממצאי האבחון
(למשל חולשת כליות, אי שקט, חסר דם וכדומה). הסינים צברו נסיון עשיר בטיפול בצמחי מרפא
למטרות פריון
5. רפלקסולוגיה גם היא טובה
6. שמן קוקוס - מחזק מאוד את הגוף
7. הורדת מתח - למשל נשימות (או הליכות) - מאזנת את המערכת האנדוקרינית. לעתים המערכת
אינה מתפקדת כראוי לא רק בגלל ההורמונים שאת מקבלת אלא גם בגלל הסטרס

מקווה שעזרתי

למעלה