ציפוי קיר באבן

Nailicq

New member
ציפוי קיר באבן

אני מעוניין לצפות קיר באבן (צפחה אוו אחרת), הבית במודיעין, מדובר בקיר אלכסוני מתחת למדרגות (מצורפת תמונה) מה צריכה להיות העלות (לא כולל האבן עצמה) כולל חומרים, עבודה, פינוי פסולת. כמה זה צריך לקחת? הדירה במודיעין בתודה מראש...

fireman

New member
משך העבודה לדעתי יום אחד

לא יותר, ולכן המחיר על העבודה יהיה יחסית גבוה ביחס למשך זמן העבודה מאחר ומדובר בעבודה שנחשבת קטנה מאוד. כמה זה יעלה בדיוק, אני לא יודע.

אפשר בהחלט לעשות את העבודה הזו לבד

בהדבקה . לא צריכה להיות בעיה של פינוי פסולת ,

mol3

New member
חס וחלילה בהדבקה

אנשים מתו מזה ומתים מזה כל הזמן. צריך לגרד את הצבע והטיח הלבן. לקבע לקיר רשת פלדה מגולוונת המיועדת לכך, באמצעות עוגנים כל 60 ס"מ. כל אבן יש לקדוח בין שניים לשלושה חורים (ע"פ הגודל). להחדיר מסמרי עיגון מיוחדים עם חוט פלדה מגולוון, שייקשר לרשת. רק אז ליישם את חומר המליטה. אנשים מתים מזה כל הזמן. הילדים שלו מסתובבים שם. זה לא חשוב כמה זמן זה ייקח. חייבים לעשות את זה בטוח.

fireman

New member
אני חושב שהוא רוצה לחפות את הקיר

ולא את התקרה המשופעת שיוצר גרם המדרגות

mol3

New member
אני יודע. קיר מחפים באבן

רק באופן שתארתי. כל צורה אחרת, תגרום לנפילת אבן. מיד אמצא על המחשב שלי תמונות שצולמו על ידי במבנה שצופה לא נכון.

mol3

New member
לגבי התמונות שהבטחתי

לצערי, טרם איתרתי תמונות בלי פנים של מעורבים ולכן לא אוכל לפרסם. אנסה למצוא מאוחר יותר שוב. אך מצאתי לנכון לצרף להודעה פסק דין אזרחי על ציפוי אבן באופן רשלני. בפסק הדין מצוי הסבר אודות האופן הנכון לביצוע.

fireman

New member
אבל אני מניח שאתה מדבר

על חיפוי מעטפת חיצונית של מבנה לגובה של מטרים ועשרות מטרים שם קיימת החובה לקשור כל אבן ואבן ועל אחת כמה וכמה מפאת משקלם הגבוה הנגזר מהעובי שלהם. כאן מדובר על קיר בגובה של מטר וחצי להערכתי ובאריחי צפחה שעוביים כ1 ס"מ בסה"כ שאופן היישום שלהם זהה להדבקה של קרמיקה.

זה ההבדל בין אנשי המשרד לאנשי שטח

אפשר להדביק חיפוי קיר פנימי ללא כל חשש, כמו שמדביקים קרמיקה מה ההבדל בין קרמיקה לצפחה ?

Nailicq

New member
תודה לכולם

אכן מדובר רק בקיר באנכי, באבן בעובי 1 ס"מ במטרה ליופי...

בינא

Member
ציפוי קיר פנימי בחיפוי דק

יכול להתבצע גם בעבודה עצמית, תוך שימוש בדבקים מוכנים שניתן לרכוש בכל חנות לחומרי בניה. מומלץ לוודא כי המשטח המיועד להדבקה והצבוע בצבע, יגורד מהצבע והשליכט עד לקבלת משטח קשה יותר המסוגל לקבל עליו את הדבק. עקרונית גם מומלץ להשתמש בפריימר לדבק (לפי הוראות היצרן), המיועד לתשתית שאינה קשה (כמו בטון או בוקים שקיבלו תשתית כזו כהכנה להדבקה. עלות עבודה כזו לפני הפסח*, יכולה להגיע גם ל-4,000 ש"ח ולאחר הפסח יכולה לרדת ל-1,500 ש"ח (לא כולל חומר החיפוי). * לפני הפסח "עם ישראל" מוכן לשלם כל מחיר כדי לגמור לפני החג...ולשם הולכים בעלי המקצוע. לאחר הפסח נגמר השיגעון והתחרות חוזרת לשפיות... הסיבות ליוקר העבודה הן: ההכנות לבצוע החיפוי, "קטנותה", חיתוכים אלכסוניים והתאמות מדוייקות נדרשות לקיים, הצורך להגיע פעמיים היות ולא ניתן להדביק מייד לאחר בצוע ההכנה, כי יש צורך לחכות ליבוש של החומר המקשר.

Nailicq

New member
תודה על התשובה בעניינית

אני מתכנן זאת כחלק משיפוץ הכניסה לדירה ביולי אז אני מתאר לעצמי שהמחיר יהיה השני... עכשיו אני רק צריך לוודה שהשיפוצניק שאבחר יודע לעשות צבע וטיח אקרילי + עבודת החיפוי כי אלו העבודות הנדרשות בדירה החדשה... אשמח לבעלי מקצוע עם המלצות באיזור מודיעין

בינא

Member
המלצה חמה לגבי שיפוצניקים לפני פסח

אל תחפסו שיפוצניק למאי-יולי לפני פסח. חבל על הזמן. שיפוצניקים כדאי לחפש "קרוב לארוע" כי יש להם זיכרון קצר מאוד והם לוקחים עבודות מהיום למחר. הם לא מתכננים את העבודה לחודש מראש, כי כל יום "נופלות" עליהם עבודות חדשות והם מחליטים רק ברגע האחרון מבחינתם, לאיזו עבודה ללכת. יש יוצאים מהכלל שמתחיבים חודש וחודשיים מראש...אבל מניסיון, אין לסמוך עליהם (מבחינת העמידה בתאריכים שקבעו). תוכל לקבל המלצה על שיפוצניק כזה במאי, אם תכתוב לדוא"ל של החתום מטה.

למעלה