ציפוי שוקולדי לעוגת ספוג שוקולד

Manty

New member
ציפוי שוקולדי לעוגת ספוג שוקולד


אני מכינה עוגת ספוג (טורט?) שוקולד ליומולדתו של בני ורוצה לצפות אותה בשוקולד.
האם גנאש כבד מידי? האם יש תחליף מוצלח יותר?
תודה
 

revavonet

New member
גנאש מתאים מאוד

יש ציפוי שמכיל מים/חלב קקאו חמאה/מרגרינה וסוכר, אם מעניין אותך, אבל גנאש הרבה יותר טעים.
תכיני אותו קצת יותר דליל ותעשי חורים בעוגה עם שיפוד והכל יספג פנימה.
 

Manty

New member
תודה!!

אני גם מעדיפה את הגנאש על הקרמים האחרים, טוב לדעת שזה יעבוד

כדי שזה יהיה דליל להוסיף פחות שוקולד? מה בערך נראה לך היחס המתאים?
אני רוצה להכין את העוגה יום מראש ואת הציפוי והקישוט ביום למחרת. ציינת חירור העוגה, האם זה מתאים גם לעוגה קרה?

שוב, תודה
 

revavonet

New member
תלוי מה את רוצה.

אם את רוצה ציפוי את צריכה גנאש 1:1 שוקולד מריר
2:1 שוקולד חלב.
אם את רוצה שהגנאש יספג בעוגה והיא תהיה רכה ועסיסית, תחוררי את העוגה כשהיא חמה עדיין ותשפכי את הגנאש החם עליה, ואז יהיה לך פחות ציפוי, או שתכיני קצת יותר גנאש, תשפכי חלק כשהעוגה חמה, וחלק כשהעוגה קרה.
 

Manty

New member
תודה, בסוף הכנתי גנאש רגיל

רק עשיתי ציפוי דק.
הנה התוצאה
 
למעלה