ציפורי לילה נודדות...

ציפורי לילה נודדות...

שבת שלום, הסתבר לי שהאחיינית שלי מקבלת טיפול הומיאופתי לא קלאסי בעקבות אלרגיה. היא אמורה ליטול מס' רמדיס בו זמנית לאורך תקופה של 3 חודשים וכמו כן היא התבקשה להמנע ממס' מזונות. תהיתי מה יכולה להיות השפעה של טיפול כזה לעומת טיפול קלאסי והאם יתכן נזק מטיפול מתמשך שכזה? אלישוע, בבקשה פרט נמק הרחב והסבר
תודה דנה

היום פגשתי באישה שאמרה שהפוביה של

חייה ציפורים מתות. היא מוכנה לעשות עיקוף של 3 ק"מ בכדי להמנע מזה. ואם תראה זה ילווה אותה ימים שלמים עד שתשכח. ציפורים מתות בסתר. סיפור חיים מרתק כמו תמיד. ההמנעות ממזונות מסויימים בזמן מחלה והבראה מקובלת. טיפול בעזרת מספר רמדיס בעת ובעונה אחת ולתקופה ממושכת ( 3 חודשים זה זמן רב מאוד ) הוא מטופש ורע בעיקרו. -"תהיתי מה יכולה להיות השפעה של טיפול כזה לעומת טיפול קלאסי". - ההומיאופתיה הקלאסית נצרכת לרמדי אחת בלבד וברוב המקרים למשך יום אחד בלבד. שילוב של מספר תרופות בעת ובעונה אחת משול לאישה רבת בעלים, או לקהל רב שמדבר בעת ובעונה אחת, או רכבת הנמשכת על ידי שישה קטרים וכל אחד מושך לכיוון אחר וכו' המבין יבין. -"והאם יתכן נזק מטיפול מתמשך שכזה? - בפירוש. רמדיס הומיאופתיות אינן תמימות כפי שרוב הציבור נוטה לחשוב. הציבור מבלבל את הרמדי עם תוספי מזון, מינרלים וכו'. נדמה לו שמדובר בתכשיר טבעי ותמים דוגמת אלה שמוכרים בבתי טבע והתופעה הזו תחמיר ותלך בזמן הקרוב במיוחד לאור הרצון לשחרר לשיווק ללא מירשם חומרים מחומרים שהיו בעבר אסורים. הרסן הותר. כבר אמרתי בעבר שלא כל מה שנקרא טבעי הוא בטוח לשימוש שכן יש חומרים טבעיים רבים העשויים לקטול סוס בין רגע. גם נחש ועקרב וציאניד הם טבעיים. השפעתה של הרמדי הינה עמוקה הרבה מכפי שיודעים ומי שאינו בקי ברזי המקצוע הזה ( ואם במקרה הוא גם רופא לא ניתנת לו שום הנחה על כך, ההיפך הנכון בשל כך רובם הומיאופתים גרועים ) ומכיר את חוקיו והתנהלות תהליך הריפוי, עלול להחמיר את מצב המחלה. טיפול מהסוג שציינת הוא רע ומייגע את החולה ואת קרוביו. אין זה אומר שהסימפטומים לא יעלמו, זו תהיה הבעיה האמיתית, הם עשויים להעלם בהחלט, אך לא להבריא, הם יודחקו פנימה עד לפעם הבאה ואז יפרצו החוצה ביתר שאת או בצורה שונה, במערכת עמוקה וחיונית לחיים הרבה יותר. זה יכול לקרות אפילו חודשים ושנים לאחר הטיפול הזה, וההורים כמובן שלא יזכרו כלום. אחת הסיבות להקמת הפורום הזה היא להביא לידיעת הציבור במה בדיוק מדובר. וכמובן שאני מדבר רק בשמי ובשם ההומיאופתיה כפי שאני מכיר ויודע אותה במשך קרוב ל 15 שנים.

הבנתי...ועכשיו שאלה

המטפל שנתן את הרמדיס לילדה הוא אכן רופא שהוא גם הומאופת בקופ"ח כללית. ליתר דיוק ההורים מחוסר ידע מוקדם, התכוונו לטוב ולא ידעו שאין מדובר בהומיאופתיה קלאסית. ועכשיו התייעצות - איך אגיד לאחי בעברית פשוטה שהוא עושה נזק לילדתו אם ימשיך את הטיפול? באיזה מילים אבחר ע"מ שלא תיהיה התנגדות? תודה

התקלת אותי, גם רופא גם קופ"ח

ההורים תמיד מתכוונים לטוב, על זה אין שום עוררין. תסבירי לו כמו שהסברתי לך. תגידי שיש כמה גישות, תכניסי אותו אל הפורום, שידבר עם אורית. לא ללחוץ עליו. תפני להגיון שלו כי הרגש טרוד בלדאוג.

יתכן גם מצב שבו כמו בהרבה מקרים

אחרים, לא יקרה שום דבר, כי אין התאמה אישית של הרמדי, הוא יפסיק את הטיפול בטרם יווצר נזק ויגיד שההומיאופתיה היא שטויות וחבל. זה במקרה הטוב.

freearth10

New member
איך חומר שאין בו חומר

יכול כך להשפיע על חומר? כמירב הבנתי, ברמדי ההומיאופתית אין שום חומר - רק את הזכרון התאי של החומר ממנו היא נרקחה. היא משפיעה על הרמה הרוחנית ומאחר שיש יחסי גומלין בין הרוח הרגש והגוף היא תגרום לשינויים גם ברמות האחרות. מאחר שהיא לא משפיעה ישירות על הגוף אני לא מבינה איך היא יכולה להזיק ישירות לגוף.
מאיה

בוקר טוב מאיה.

ברגע שהחומר עבר דילולים וניעורים הוא יוצא מגידרו המולקולרי ופועל במישור שונה שהוא אנפורמטיבי - אנרגטי. לו יוכלתי לצייר היתי מצייר כאן פירמידה עם בסיס וקודקוד,
= זהו מבנה האדם או ההוויה: 1) למטה בבסיס נמצאים כל החלקים הכי החומריים, חיצוניים וגסים (צפרניים, שיער.. ). 2) בשכבה שמעל יש את האיברים הפנימיים, שגם בינהם יש תת חלוקה והיררכיה. 3) בשכבה שמעל יש את משק נוזלי הגוף ובראשם הדם. עד כאן מגיע המדע ועולם החושים והרפואה הקונבנציונאלית על תרופותיה. לכן היא לעולם לא תרפא כלום, להיפך ( לא מדבר על כירורגיה וחירום ומצבי אין ברירה שמהותם לכל היותר שמירת הקיים או הקלה ). 5) בשכבה שמעל יש את השכל או ההבנה. 6) ובשכבה הגבוהה ביותר יש את הרצון, הרגש ובראשם האהבה ( אהבה אינה הכוונה לאהבת גבר אישה אלא החיבור אל הכוח על המחייה = צ'י, אלוהים או איך שיקראו לזה, נקודת החיבור שבין התקע לשקע. ברגע שהתקע נשלף נגמרים החיים בהרף ) הכל מתחיל ברצון ומפעפע עד למטה אל התא הקטן ביותר. אם הרצון נפגע, כל המבנה שמתחת מתערער. הקלקול המרכזי שמיוחד לאדם הוא איבוד שיווי המשקל שבין השכל והרצון. כאשר אדם פועל עם השכל ומתעלם מהרגש וליהפך, זה מעיד על בעיה והתוצאה היא סימפטומים. הסימפטומים האלה נובעים מהקלקול ברמות הכי גבוהות, לכן הריפוי חייב להתחיל ולהתייחס בהן. הרמדי לא משפיעה ישירות על הגוף אלא על הרמות הגבוהות שציינתי. על קלקול רוחני יכול רק כוח רוחני. בתהליך הריפוי זה מפעפע מלמעלה עד למטה וגם בפרובינג ( אצרף קישור על מהי תרופה הומיאופתית ). רמדי הומיאופתית, כמו כל דבר אחר, מורכבת מכל הרמות שציינתי, ובגלל שהקלקול הוא רוחני בעיקרו כלומר קונפליקט בין השכל לרגש, הרמדי המדוללת ומנוערת מסוגלת להגיע עד שמה, בהיותה בעלת יכולות כאלה וניתנת לחולה כשאינה מתאימה לו, היא מסוגלת ליצור גם את ההיפך ולגרום לקלקול מלאכותי שירד ויתבטא גם באיברים הפיזיולוגיים. קילקול של רמדי אחת ניחא, אבל קילקול של יצור בעל כמה ראשים, זה כבר מורכב יותר. בהומיאופתיה הקלאסית הסיכוי שתגרם בעיה הוא קלוש מפני שמדובר במנה חד פעמית של רמדי אחת, אבל בגישה הנ"ל ? את כבר מבינה בעצמך. יום טוב. אליש

freearth10

New member
תודה!

על ההסבר המפורט והמאיר, למרות שלא עם כולו אני מסכימה.
השוני העיקרי בינינו היא החלוקה ונתינת משקל משמעותי יותר לרגש ולרוח ונחות יותר לגוף. לדעתי בדיוק כמו שהרגש משפיע על הרוח והרוח על הרגש כך הם ישפיעו גם על הגוף וכשהגוף חולה גם המחשבות שלנו תקועות וגם הרגש תקוע. אני רואה את שלושת היחידות האלה כמשפיעות ומושפעות זה מזה ולכן לדעתי ממש לא משנה איפה מתחילים לעשות את האיזון אם זה בתרגול הגוף, בעבודה על הרגש או בעבודה מודעת. כאשר ניתנת תמצית מרמדי אחת היא מאוד מרוכזת. כאשר יש בה כמה מרכיבים היא פחות ממוקדת ומכאן אולי יכולה דווקא להזיק הרבה פחות - או שפיספסתי כאן משהו??? אני מניחה שזו גם הסיבה שבהומיאופתיה לא קלאסית ניתנת התמצית לאורך זמן ובהומיאופתיה קלאסית רק אחת ל-3 חודשים. גם קשה לי להבין איך זה שההומיאופת מצא את הקלקול ועדיין הבן אדם מקולקל
אני בין אלה שלא מאמינה בטיפול של זבנג וגמרנו אלא יותר בדרך בה האדם הולך ולדעתי (למרות שמעולם לא ניסיתי) הומיאופתיה יכולה מאוד לתמוך בדרך הזאת שבמרכזה באמת גלוי מרכז האהבה שבתוכנו ונתינת האפשרות לתת לה לרפא כל חולי:גופני, רגשי ומחשבתי.
מאיה

גלי ר

New member
הי מאיה

חזרתי מחופשה, נכנסתי לפורום ומאוד שמחתי לפגוש אותך כאן. קראתי דברים שכתבת כאן בימים האחרונים, וואוו, איזה יופי של גישה. המילים שלך כל כך יפות ומדוייקות. במיוחד היה לי מענין לקרוא את מה שכתב על נושא האופטמיות. ואשלח תגובה לדברים במקום שבו הם נאמרו. תודה מאיה שלך גלי

האמת מאיה שאני לתומי חשבתי

כל השנים שהחשמל מגיע מתחנת הכוח אל הבתים ולא להיפך. הבתים אינם יכולים להפעיל את תחנת הכוח, הם ניזונים ממנה. אני מאוד מעריך ויודע את חוכמתו של הגוף ואמרתי את זה בכל פעם מחדש. אין כאן עיניין של עליון ונחות, נכון שיש היררכיה. כשאני אומר רוח אין כוונתי לרגש או ליצר אלא למשהו הרבה יותר גבוה מזה, מדובר בהנהגה המרכזית שמעבירה את ההוראות למטה. אותו כוח שאומר לתא הזרע לנוע לעבר הביצית ונותן את הוראות ההפעלה המדוייקות לחלוקת התאים. האם את באמת חושבת שבמחלת סרטן למשל הגוף מתחיל לעשות מה שהוא רוצה, בלי הכוונה מגבוה ? האם ניראה לך שאיזה בעל חיים כולל האדם יעשה ולו תנועה קלה ביותר אם אין לו רצון ? ומהו רצון. די מבט אחד באדם מת בכדי להבין זאת. הגוף על תאיו עדין שלם, אפילו חום הגוף רגיל ובכל זאת משהו חסר. מהו המשהו הזה אם לא הרצון ? הרי זה כמו לומר שהסוסים המושכים את העגלה הם העגלון. זה תמיד בא מלמעלה. כך למדתי וכך אני יודע. -"כאשר ניתנת תמצית מרמדי אחת היא מאוד מרוכזת". - הרמדי אינה מרוכזת אלא להיפך היא מדוללת, אך בעלת כיוון פעולה מוגדר מאוד. -"כאשר יש בה כמה מרכיבים היא פחות ממוקדת ומכאן אולי יכולה דווקא להזיק הרבה פחות - או שפיספסתי כאן משהו???" - כן מאיה פיספסת משהו. כאשר היא בעלת כמה מרכיבים זה כבר לא רמדי אלא משהו חסר שם וחסר כיוון ברור והמושך למחוזות לא ברורים, זה כמו לסובב אדם על מקומו ואחר כך לבקש ממנו ללכת בקו ישר, את יודעת מה קורה. אפילו בתורה אמרו מזמן שיש רק אחד. גם את אומרת "מוח אחד". -"אני מניחה שזו הסיבה שבהומיאופתיה לא קלאסית ניתנת התמצית לאורך זמן ובהומיאופתיה קלאסית רק אחת ל-3 חודשים." - הסיבה שבהומיאופתיה לא קלאסית התערובת ניתנת לאורך זמן זה בכדי להכניע את כוח ההתנגדות של האדם כדי שיחדל לייצר את הסימפטומים ואז נחשוב ונגיד שהבראנו. איני אומר שזה נעשה מתוך כוונה זדונית אלא יותר מתוך בורות. גם בהומיאופתיה קלאסית נהוג לעיתים לתת רמדי לאורך זמן אבל כאן מדובר ברמדי אחת, 2 לכל היותר ומשום כך ניתן לערוך מעקב בר דעת ולדעת באמת מאין באנו ואנה פנינו. -"קשה לי להבין איך זה שההומיאופת מצא את הקלקול ועדיין הבן אדם מקולקל" - לא הבנתי את הקביעה הזו. שבוע טוב מאיה. אליש -

freearth10

New member
בדרך בה אני הולכת

יש עוד הרבה שאלות פתוחות. אחת המרכזיות שבהן היא: איך כל זה עובד? איך אדם מקבל פרקנסון דווקא ביד ימין ומאלץ את גופו להפעיל דווקא את הצד השמאלי שעד עתה לא בא לידי ביטוי. האם זה בא מגוף שמכוון? האם אני חלק שווה בתוך מערכת ענקית שכל אחד בה מושפע ומשפיע, שכל אחד מחובר אל גנרטור ענק שבלי שאני ואתה נלחץ על המתג הוא ישאר שם חסר כל תועלת. כרגע אני מאמינה שגוף-נפש-רוח זו אותה הגברת בשינוי אדרת. שלוש צורות הבעה שונות שמשתקפות זו בזו. כאשר משהו משתנה ברמה אחת - הוא משנה גם את שאר הרמות. לא תמיד אנחנו רגישים מספיק כדי לחוש זאת בו זמנית. אם הבנתי נכון, כאשר אתה נותן רמדי לאדם שיש לו גם בעיות אוזניים, הרמדי מתקנת ומאזנת את הרובד הגבוהה ביותר - החשוב ביותר בהירארכיה. וכשהקלקול תוקן, הרי אין עוד סיבה שהבן אדם יחלה פיזית-רגשית-רוחנית. אז איך זה שגם מי שקיבל טיפול הומיאופתי והבעיה תוקנה - הוא עדיין פגיע? עדיין נפגע? לדעתי הומיאופתיה, למרות כל היופי שבה וכל מה שהיא עושה לאנשים שמוכנים ללכת בדרך הזאת - לא שונה מכל דרך אחרת. כולן מנסות לעזור לאדם ללכת בדרך שיחד עם על כל העליות והירידיות מובילה אותו קדימה, למקום טוב יותר. היא לא מרפאה אותו. היא מאפשרת את היכולת למצוא את הכוח שבך/או אם תרצה מעליך לנוע הלאה, תוך מיצוי אפשרויות שמעולם לא ידעת שיש באפשרותך להשתמש בהן.
מאיה

מאיה. קודם כל דרך צליחה

-" אז איך זה שגם מי שקיבל טיפול הומיאופתי והבעיה תוקנה - הוא עדיין פגיע? עדיין נפגע?" - בגלל שהבעיה היא הנטיה. הקילקול הוא עמוק מאוד ובין דורות רבים. אין אנו מתיימרים להפוך אנשים לבריאים לחלוטין. יש המון מכשולים לריפוי ובימנו המון. עקירה של נטיה ( פרדיספוזיציה ) יכולה לקרות תוך 2-3 דורות של טיפול הומיאופתי. -"הומיאופתיה, למרות כל היופי שבה וכל מה שהיא עושה לאנשים שמוכנים ללכת בדרך הזאת - לא שונה מכל דרך אחרת". - היא שונה בתכלית השינוי. נכון שכולנו שוחרי טובה. הרי זה ברור שאיש לא הולך להקדיש את חייו לרפואה על מנת לפגוע בחולים במזיד. אפילו לא רופאי השיטה הקונבנציונאלית. ההומיאופתיה הייתה ועודה חריגה אפילו בתחום הרפואה האלטרנטיבית. ופעמים רבות מייחסים לה יהירות, בדלנות, שרלטנות ומה לא, וכל זה מתוך חוסר הבנה, הכרה וידע. ועם זאת אני באופן אישי למדתי להניח לדברים ולא להכנס עם הראש בקיר מי שרוצה להקשיב יקשיב ומי שלא אז לא. פעם הייתי מנסה בכוח ותמיד זה היה נגמר אחרת מכפי שהתכוונתי. אז אני מניח לזה.

noati

New member
מאיהלה :)

הרמדי נכנסת הכי עמוק שאפשר דווקא כיוון שהיא מדוללת מאוד ועדינה. היא אולי מתחילה ב"תיקון" ההירככיה הכי גבוהה אבל משם בעצם ממשיכה הלאה. את כותבת בנשימה אחת היא לא מרפאה אותו וממשיכה:"היא מאפשרת את היכולת למצוא את הכוח שבך/או אם תרצה מעליך לנוע הלאה, תוך מיצוי אפשרויות שמעולם לא ידעת שיש באפשרותך להשתמש בהן" אז מה זה אם לא ללכת בדרך הריפוי?:) הרי מה אנחנו רוצים שהרצון השכל והרגש ילכו ביחד ואם הרמדי פותחת לנו את הערוצים הפגועים,הסתומים,או איך שתרצי לקרוא לזה...זה לא ריפוי?. כמו שאמר אלי בימינו להגיע לריפוי שלם ומושלם לאורך זמן קשה מאוד בגלל העבר שלנו וגם בגלל צורת החיים שלנו.וזה בכל רפואה בניהן גם ההומאופטיה. אבל בהומאופטיה <ואינני יודעת אם חווית אי פעם טיפול הומאופטי מוצלח> אם ההומאופט שלך הצליח לקלוע לרמדי האחת שלך...פשוט קורים ניסים. ואת זה אני ראיתי במו עיני קורה לילדי,לאיש שאיתי לחברים לאחיינים. וכל זה עם הרמדי הנכונה <שלא פשוט למצאה,אבל תענוג לחפש אותה> וע"י טיפול קצר מועד :) מה שכן אל כל אחד מאיתנו מדברים דברים שונים ולכן כל אחד מאיתנו בוחר לעצמו את דרך הטיפול והריפוי שהוא הכי מתחבר אליה.

למעלה