ציפורן הבוהן נשרה. מה עושים?

netale9

New member
ציפורן הבוהן נשרה. מה עושים?

הייתי בטיול עם נעליים לא טובות וכתוצאה מכך נוצר לי שטף דם בציפורן הבוהן ולאחר כחודש נשרה לאחר שהשרתי את הרגלים במי מלח. כאבים כמעט כבר אין אבל...זה נראה מחריד. כתמים כחולים ו... מגעיל. מה עושים? האם לעשות טיפול נגד פטריות? ללכת חבוש? תוך כמה זמן צומחת ציפורן חדשה? מהמומלץ? ועוד שאלה. האם הנשירה של הציפורן עלולה להצביע על חוסר בויטמינים/ נינראלים או איזו בעיה אחרת?
תודה
נטעלה

ladybug4NLP

Active member
מומלץ ללכת דחות לפודיאוןר או כירורג

הבוהן היא איבר חשוב מאד ליציבה ואיזון ואם יש נטייה לסוכרת אז שבעתיים.

בינתיים כדאי לשים צחבושת קלה כדי שלא יכנס משהו שיכול לגרום לזיהום

0 אור 0

New member
ציפורן

האמת שקצת מדאיג שהציפורן נשרה - צריך להיות אביוז די רציני של הציפורן כדי שזה יקרה. לכן מצטרפת להמלצה מעלי להגיע לבדיקת רופא.
מעבר לכך, ואם זה נעשה, אז המצב נשמע תקין כרגע - אין כאבים ואין נפיחות, חום או דלקת ..
אמבטיות מי מלח זה ממש מעולה,
טיפול נגד פטריות לא צריך אם אין פטריות בציפורניים - ואם יש, וזו הסיבה לנשירה, אז בהחלט כן, ועם שמנים עוצמתיים יותר מאשר עץ התה - כשעל הציפורן שנשרה שמים את השמנים במיהול גדול יותר בתוך שמן מרגיע ומחדש - למשל קוקוס או שמן צמחי אחר בתוספת אובליפיכה.
מציעה לאוורר את האצבע כמה שיותר - לחבוש או לשים גרב כותנה נקיה רק כאשר את מסתובבת במקומות שיש חשש לשפשוף של האצבע או פגיעה בה
&nbsp
&nbsp

ladybug4NLP

Active member
ואם כבר מדברים על בהן, וסוכרתי מסוג 2

אצלי ב-2 הבהונות של הרגליים יש צפורן חודרנית
באחת-בערך שנה - השניה כחודשיים.

אני מטפלת בהן בעצמי: ניקוי ומריחה 3 פעמים ביום של משחת אופלוצין +חבישה
ולפעמי גם השרייה במים חמים +מלח+סודה לשתיה.
אני גורבת גרביים כל הזמן פרט ללילה כי אחרת יש כאב במגע

למרות שהמצב החיצוני טוב יותר, עדיין הצפורניים מפרישות ומדממות.
אני כל הזמן בודקת ויש תחושה בכל בוהן בכל המקומות.

אני רוצה לציין שאלו לא פצעים סוכרתיים אלא פצע שנגרם מחיתוך לא נכון של הצפורן אך כנראה מתקשים להרפא בגלל הסוכרת.

כל מה שיש לרופא או פודיאטור להציע זה להוריד חצי ציפורן מכל אחת ואני לא מסכימה.

ההתנגדות שלי נובעת מכמה סיבות:
קודם את האמת אני פחדנית
אח"ג מכיון שהפצע הוא לא סוכרתי, איך ייסגר אם יחשפו לי חצי מ"מיטת" הצפורן
והבעיה היא בהחלמה.
כמו כן אם עושים את זה בלייזה, המקום נשאר חשוף ופגיע לכל מכה קטנה כי
אחרי לייזר הצפורן לא גדילה באותו מקום.

יש עוד רעיונות לטיפול במשחות אחרים/שמנים?
תודה

0 אור 0

New member
ציפורן חודרנית ברגל רגישה

במקרים של ציפורן חודרנית בדרך כלל נעזרתי בפדיקוריסטית טובה, שיודעת לשחרר את הציפורן ולגזור אותה נכון (מה שאדם שגוזר לעצמו לפנעמים מפספס)
אם מגיעים למצב שהציפורן מתחילה לחדור , אפשר להיעזר בחוט כותנה דק (אפשר ליצר מצמר גפן מגולגל) שמשחילים אותו מתחת לציפון ושלפים בעדינות החוצה, ואז אפשר לגזור.
שמנים הם השמנים הרגילים שעוזרים לריפוי - אפשר לרכוש קרם טבעי איכותי שמיועד לרגליים, לפטריות או פצעים (לא לפטריות ציפוניים כי הוא יהיה חזק מדי לעתים) , או להכין קרם על בסיס של שמן מוצק לריכוך האיזור (שיאה, קוקוס) מעורבב עם שמנים שמחטאים ועוזרים להחלמה וריפוי - למשל אובליפיכה, לבנדר, עשב לימון,

למעלה