ציפורניים במצב קשה + חשוד עיקרי

עינב ג ל

New member
ציפורניים במצב קשה + חשוד עיקרי ../images/Emo196.gif

בחודשים הבודדים האחרונים הציפורניים שלי במצב קשה. יש לי יובש קשה בקיוטיקל (שאני מטפלת בו) ובנוסף יובש בציפורניים, קילופים בחלק העליון של הציפורניים, קילופים בבסיס של הציפורניים (!) והציפורניים נשברות לי הרבה יותר מפעם... בחודש האחרון הידיים שלי נמצאות הרבה פחות במים - ועדיין המצב לא השתפר. אני שמה מחזק תפוח (כרגע השחור, אחריו חוזרת לאדום שאני איתו כבר כ- 10 שנים) מעליו לקים שונים ומשונים - שום דבר חדש בחודשים האחרונים (בעיקר שיק, אבל יש לי לא מעט פירמות אחרות) ומעליו מייבש לק - גם הוא לא חדש - של טופנייל, נקרא "מגה גלוס". החשוד העיקרי שלי, שגם בו אני משתמשת מעל שנה (לפחות) זה האציטון - האם יכול להיות שהוא זה שמחבל לי ככה בציפורניים? אם כן - על איזה מסיר לק סופר-איכותי אתן ממליצות? כזה שגם מסיר לק מצוין וגם לא מייבש את הציפורן. אם אתן חושבות שיש סיבה אחרת לתופעה - אשמח לשמוע. אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות. בגלל היובש הזה הלקים לא מחזיקים עלי...

lilo4

New member
אני לא יודעת מה הגורם

אני יודעת שאחרי שהתחלתי למרוח לק באופן קבוע גם לי הופיעו תופעות דומות של קילופים בצד העליון של הציפורן והמחזק לי עזר. באופן אישי אני לא כ"כ מחזיקה מהמחזק של תפוח. הוא בסדר, אבל החלפתי לא מזמן למחזק של סאלי הנסן והוא הרבה יותר טוב. בכל מקרה לדעתי שניהם לא עונים על הבעיה. המלצתי עליו פה בעבר, ולדעתי הוא מאוד מתאים כאן- יש לשיק סרום טיפוח לציפורן. מצאתי אותו פעם בסופר פארם או בניו פארם במקרה. זה מוצר שמנוני שמורחים על הציפורניים ואזור הקיוטיקלס [כמובן על ציפורן נקייה ללא לק] וצריך לתת לו קצת להיספג- יש על המוצר המלצה לעסות אותו קצת בעור ובציפורן כדי לעודד את הספיגה. בהתחלה פשוט הייתי הולכת לישון איתו כדי שייספג לגמרי, היום מדי פעם בין לקים שאני מורחת אני מורחת את החומר הזה לרבע שעה-עשרים דק' וזה מספיק לי לתחזוקה. אני מצרפת תמונה שלו, כדי שתדעי מה לחפש
[לדעתי הוא מגיע בקופסאות קרטון כמו המחזקים/מייבשים/מונעי כסיסה ושר מוצרי טיפוח לציפורן]

lilo4

New member
צריך לשטוף

זה חומר שמנוני, המטרה היא למרוח אותו לפרק זמן קצר כדי שיספג ואז להסיר. לוקח לו הרבה זמן להיספג בצורה מלאה, בגלל זה בהתחלה הלכתי לישון איתו- בגלל שבהתחלה המצב של הציפורניים שלי באמת היה רע. היום אני משתמשת בו בעיקר בתור תחזוקה בין לקים, ואז אני מורחת, משאירה לרבע שעה בערך ושוטפת. אגב, הוא גם מרכך קצת את העור מסביב, אני נעזרת בו כדי לדחוף את הקיוטיקלס למטה.

edenable

New member
מנסה לענות:

נראה לי שאצל המון בנות עכשיו זה תקופה של עור יבש. אצלי זה בכל הגוף ובמיוחד בידיים (לא בעיה אסתטית אלא עניין של תחושה). גם בקוטיקולות וגם בציפורניים זה מרגיש לי יבש, כי יש יותר עור קשה והציפורניים עדינות יותר ומתפצלות לי. אם בנוסף לזה משתמשים במסיר לק עם אצטון - לדעתי זה מגביר את היובש עוד יותר. אני משתמשת במסיר לק ללא אצטון של ORLY (הוא בצבע ירוק) שמיועד לציפורניים עדינות. הוא מעולה. חובה - קרם ידיים טוב ומזין (לאחרונה גיליתי את הקרם של MORAZ) דבר שני, הייתי עושה בדיקת דם כללית (אם לא עשית הרבה זמן) לראות אם הכל תקין. אני קצת סקפטית לגבי מחזקים, לא משנה של איזה מותג. לי יותר חשוב שהמחזק יעבוד טוב בתור בסיס ויחזיק את הלק. אני עושה את כל עבודות הבית עם כפפות כך ששום חומר לא בא במגע עם הידיים, אחרת זה קטסטרופה.

עינב ג ל

New member
תודה על התשובה

כשאגיע לפארם אני אקנה מסיר לק. אני זוכת שאורלי טובים, הייתי משתמשת בהם ובקיוטקס לפני הרבה שנים. מבחינת היובש - יש לי שני קרמי ידיים מעולים - אחד מונח על השולחן במשרד ואני שמה בערך כל שעה - זה אכן עוזר. אני מתכננת גם לחזור להשתמש בקרם לציפורניים של פלקסיטול שהוא מעולה (אבל הוא בבית ואני במשרד...). אולי באמת הפיתרון יהיה לעשות קצת הפסקה מלקים + הרבה הזנה + לעבור למסיר לק, כשהמצב ישתפר. אם יהיה לי זמן אני אעשה היום טיפול מלא לציפורניים.

למעלה