ציפיות בהגירה על בסיס מקצוע IT (תכנות Java)

ronniepie785

New member
ציפיות בהגירה על בסיס מקצוע IT (תכנות Java)

שלום
משפחתי ואני שוקלים להגר לאוסטרליה (ויקטוריה) על בסיס המקצוע שלי: תיכנות Java עם 8+ שנות ניסיון. הסוכנת שלנו רואה סיכוי למסלול שרצינו "skilled 189" (כלומר לא מחפשים מעסיק מרחוק אלא קודם מגיעים לאוסטרליה כשהבירוקרטיה על חשבוננו).

נשארה התלבטות אם יהיו לנו שם הזדמנויות עבודה וסיכוי להגיע לדירה משלנו. סליחה שאלה שאלות בנאליות, חפרנו ברשת, וכאן, ובאתר seek, אבל קשה לנו למקד מה מזה רלוונטי לאופי שלנו ול-2016 . נעריך את זה אם מישהו מסכים לספר:

1. מציאת עבודה: ראינו אזהרות מלפני כמה שנים, שמתכנתים לא מוצאים עבודה במשך חודשים. אפילו אם הם חזקים. זה עוד רלוונטי, או שפתיחת ההגירה למתכנתים מרמזת על ביקוש? (ברור שזה תלוי באדם, אבל אולי מישהו יכול לתת תחושת בטן למתכנת שבישראל תמיד מוצא תוך כמה שבועות, וייקח ייעוץ מקצועי על התרבות בכלל וראיונות בפרט)

2. שכר: בדקנו ב-seek אבל הטווח אדיר, משהו כמו 50,000-140,000 דולר אוסטרלי. וממודעות קשה להבין מה אופי המשרה מבחינת לחץ ויצירתיות.
אז אולי מישהו יכול להעריך בתחושת בטן מה הטווח למתכנת שבישראל מקבל באיזור ה-28,000 שקל (שהם כ-114,000 דולר אוסטרלי), לא ראש צוות אבל השתלב טוב בסטרטאפים שדורשים ללמוד כל טכנולוגיה שזורקים עליך, להגדיל ראש וכו'.

3. שכירות / קניית דירה: רצינו להתרשם מלוחות דרושים, אבל אין לנו מושג לגבי איזורים... האם בויקטוריה יש מרכזי IT גדולים עם פרברים במרחק של שעה-שעה וחצי מהם, ובמחירים של מעמד הביניים?

תודה רבה

תשובות חלקיות מאדם שנמצא מחוץ לתחום המחשבים:

1. ההגירה למתכנתים "פתוחה" כבר שנים רבות. קשה לי לומר מה בדיוק יהיה מצבך, אבל קח בחשבון שמעבר לארץ אחרת יכולבהחלט לכלול גם חיפוש עבודה שייקח יותר זמן ממה שאתה רגיל לו.
&nbsp
2. באוסטרליה אין הרבה סטארטאפים כמו בישראל (בשום מקום אין הרבה סטארטאפים כמו בישראל); זה ידרוש ממך הסתגלות מבחינה תרבותית וגם מקצועית. סציפית לגבי שכר, מתכנתים נוטים להרוויח לא רע - בוא נגיד שריאלי לצפות שתהיה בחצי העליון של טווח השכר שציינת.
&nbsp
3. מלבורן. אתה הולך לעבוד במלבורן. סביר להניח שתעבוד במרכז העיר או קרוב לה. זה משאיר בערך את כל העיר במרחק שעה-שעה וחצי נסיעה. אני לא יודע מה זה "מחירים של מעמד הביניים" מבחינתך.

Commander Data

New member
בקצרה

1. תלוי ברמת הגמישות שלך - תהיה גמיש, תסכים להתפשרות גדולה אין בעיות, תתעקש שאתה הכי טוב בעולם כי נולדת בירושלים העתיקה, מחכה לך הגירה קשה מאד.
2. לא רלבנטי בכלל! זה שכר לבעלי ניסיון אוסטרלי! ולכן תתעלם מהרמות הגבוהות, משהו באמצע סביר בהחלט.
3. לקנות דירה? בישראל נכון לרגע זה רכישת דירה היא פשוטה שבעתיים! השכר פה די נמצא בקו ישר והנדלן עלה בעשרות אחוזים!!! ולכן הייתי אומר שכרגע לא סביר אלא אם אתה מסוגל להמציא 500 אלף דולר אוסטרלי - שזה בערך 1.5 מיליון שקל וזה בערך על חצי דירה בלבד!

JaneLame

New member
תגובה בתור אחת שעובדת ב-IT במלבורן

לא מתכנתת אמנם, אלא LINUX סיסאדמין.

1. לא תרוויח 50,000 בשנה. זה ממש ממש מעט. שכר המינימום השעתי כרגע הוא $17.70, אז 50K בשנה זה לא הרבה כסף. זה הסכום שמרוויח למשל פקיד במשרה מלאה. אצלינו, כשפתחו משרה ל-ASSOCIATE PROGRAMMER (גיוס פנימי לאנשי תמיכה טכנית עם אפס נסיון), אז השכר ההתחלתי היה מעל המספר הזה.

2. מציאת עבודה - לא יודעת. שאלה טובה. אני יושבת ליד מתכנתי פרל וג'אווה במשרד, ויש הרבה מאוד פניות בלינקדאין ועבודות ב-SEEK.COM.AU בשכר נאה מאוד, אבל הדרישות מאוד גבוהות. כמה מהם קיטרו שתהליך הגיוס מפרך, כולל כמה ראיונות, מבחנים פסיכוטכניים וכדומה. הכל שאלה של עד כמה אתה טוב, כמה אתה מוכן להתפשר על התפקיד הראשון ועל השכר, כמה רהוט אתה נשמע באנגלית וכדומה. זה מאוד אינדיבידואלי. ייתכן שבתחלה תצטרך להתפשר על CONTRACT, ג'וב בלי קביעות לכמה חודשים עד חצי שנה בלבד, שאחריו יכולים להאריך את החוזה או לשלוח אותך לדרכך. אגב, אם אתה מחפש לעבוד בחברה בינלאומית מהשמות הגדולים, אז גוגל-מיקרוסופט-אמזון (לפחות המשרדים הראשיים) וכדומה יושבות דווקא בסידני ולא במלבורן.

3. בית - רוב החברות יהיו בסיטי או פרבר אחד מהסיטי, יש רכבת/טראם. אין אזורי תעשייה של הייטק במובן הישראלי של המונח. טראם זה חינם בתוך העיר. רכבת לא עומדת בפקקים, בניגוד לאוטו/טראם, וזה אמצעי התחבורה הכי נוח לכניסה לתוך הסיטי. יש פה גם ימבה היפסטרים על אופניים, שגרים בפרברים הגובלים בסיטי (פיצרוי, קולינגווד, קרלטון, סאות'בנק וכדומה) ורוכבים לעבודה.

כמו שאמרו פה למעלה, הגירה זה לא קל וצריך להתכונן נפשית למצב שבו אתה לא הסופרסטאר שהיית בארץ ישר ברגע שאתה נוחת. "הייטק" פה זה לא יוקרה אוטומטית כמו בישראל. אפילו הקהילה היהודית הם רופאים ועורכדינים בעיקר. בתחום שלך, הרקורד הישראלי - אלא אם כן עבדת בחברה בינלאומית מוכרת בארץ - אולי לא יהיה שווה ערך למקומי.

מה מלבורן???

עכשיו? נכון להשנה? ולא מספרים לי שום דבר?
מהר להתייצב אצלי לארוחת ערב / שתייה.
הבנים הכינו קטעים חדשים

&nbsp

JaneLame

New member
יאפ! השתחררתי מפרת' על התנהגות טובה

&nbsp
עברתי בחזרה ביולי בערך.

למעלה