ציפיות מהאלבום הבא של טיפקס

FunkyGiraffe

New member
ציפיות מהאלבום הבא של טיפקס

מה אתם מצפים מהאלבום הבא של טיפקס? דיברתי אתמול עם טרוי, אמן ויוצר מחתרת בזכות עצמו וכותב לשעבר בפורום של טיפקס, שהפך לחבר טוב שלהם כי עבר מחיפה למרכז והוא אמר שהאלבום הבא הולך להיות משהו בסגנון "דיסקו מנאייק 2" עפ"י סוף השבוע מסיבה אפשר לשמוע את זה לגמרי אבל יש ניגוד מטורף שם קובי אומר שיש שם הרבה כלי נגינה, כמו פעם, בדיסקו מנאייק היו דווקא הרבה יותר מחשבים מבכל אלבום אחר או נגיד מריקודי עמבה שאני בספק אם יכלל באלבום הבא עוד ד"א זה ישמע הזוי האוסף יוצא לפני האלבום אבל טראק מהאלבום נמצא באוסף
יאלללה לשפוך כל מה שאתם רוצים באלבום הבא

הוד11

New member
ציפיות

שלא יהיה דיסקו מנאייק 2, ממש לא!!! המחשבים תרמו לשירים כמו דיסקו מנאייק ושלוש בלילה אבל שאר השירים באלבום סבירים מינוס. אני רוצה אלבום שיהיה שילוב של שלושת הראשונים: רוק קליל, מוסיקה מרוקאית עממית אבל לא בהגזמה והומור ואם אפשר גם חסידית. אם כל הכבוד "סוף שבוע מסיבה" נשמע כמו שיר מ יושבים בבית קפה (זו לא מחמאה) ולא כמו כזה שיכול להוביל אלבום. הייתי רוצה לשמוע שירים כמו התחנה הישנה או אם ואחות אבל הזמן של סגנון מוסיקה כזה עבר. אבל לדעתי יש סיכוי סביר שיהיה שיר כמו אני אוהב אותך או כמו שיר הפזם. יש לי תחושה שזה לא יהיה האלבום הכי טוב של טיפקס אבל אלבום טוב מהממוצא בארץ. יש לי רק חשש אחד. לדיסקו מנאייק היה את סמי וסומו ליושבים בבית קפה את שיר הנושא אם בטיפקס מקווים שסוף שבוע מסיבה ימשוך את האלבום כלפי מעלה הם טועים האלבום צריך להיט ענק שיהפוך אותו לאלבום אהוב. אבל זייפני הדיסקים וקזה ידאגו לדעתי שהאלבום לא יימכר. אני לושב שאעשה כבוד לטיפקס וארכוש את האלבום אני מקווה שיהיו כמוני עוד.

הוד11

New member
ציפיות נוספות

לפי האלבום האחרון של קובי אוז אפשר להבין שרוב השירים באלבום יהיו שירי פרידה. אז כמו שרוב השירים באלבומים הקודמים היו שירים על אהבה (וכמעט כולפ שירים יפים) טיפקס צריכה לגוון בנושאים. שירים אולי על מוות החיים בארץ ואולי גם שירים הזויים מהגיגיהם של החברים. אם כבר אנו מדברים על העתיד יש לי הרגשה חזקה שבלי שום קשר לאלבום הזה ב2008 ייצא האלבום העשירי לכבוד יומולדת 20 של טיפקס. באלבום הזה אני מצפה לראות דמוקרטיות רבה יותר שיהיהו שירים של רמי וגל וביג אם ואולי גם להחזיר לשיר משותף את כל חברי טיפקס לדורתיהם כולל עינב כהן ויואב נגר מההרכב המקורי מ1988. בקיצור אני לא מצפה מטיפקס לאלבום חדשני השנה אבל לאלבום מהפכני ושונה בעוד שלוש שנים.

FunkyGiraffe

New member
שירים הזויים לדעתי יהיו גם יהיו

שירי פרידה דווקא לא - קובי אמר שנפל עליהם המצברוח המגניב הזה באמצע העבודה על דמעות וים והם פיצלו את עצמם ל2 פרויקטים

FunkyGiraffe

New member
ד"א

קהל שמעריך יוצר קונה את האלבום שלו. סאבלימינל והצל ועידן רייכל עושים פלטינות וזהב בקלות, אז למה שהלהקה שמהווה אי של יציבות במוזיקה הישראלית לא תמכור יפה?

הוד11

New member
לדעתי

לדעתי יש אנשים שייקנו כי כמו שאמרת הם אוהבים את טיפקס מכל הלב אבל אין ספק שבתקופה הזאת האלבום לא יגיג לזהב רוב האנשים יורידו את האלבום ויהנו בלי תמורה לטיפקס. אני מעריך שאני ייקנה את האלבום לא משנה כמה הוא יעלה. דבר שני אני מקווה שאתה צודק ויהיו שירים הזויים כי אלה השירים הבאמת אהובים שלי בטיפק (ניייר עיתון, ירון זהבי, לילה גשום) וגם שירים על נושאים שהם לא עסקו בהם (מוות, מין, מצב ביטחוני,) אשמח לשירים כמו סרט של סקס של אינפקציה ושיתף פעולה עם כנסיית השכל יתקבל בברכה. לא הגבת על הרעיונות שלי לאלבום העשירי שלהם ואני מזמין את כל חברי הפורום לקרוא ולהגיב

טיפקסית

New member
ציפיות וואו שאלה מעניינת אבל קשה

תראו בעיקרון כל דיסק של טיפקס הוא מאוד שונה מהשני,ולכן קשה לדעת על איזה כיוון טיפקס יבחרו ללכת. אבל אם טרוי אומר אני סומכת עליך,למרות שבאופי שלי אני טיפוס של ליריקה,וכשזה מגיע לצד המוסיקלי הכל הולך וכיף לי להיפתח כל פעם לסגנון חדש. קודם כל אשמח למצוא גרסאות הופעה such as גרסת ההופעה של "זה הזמן לסלוח", ומצד שני קובי פתח אותי למוסיקת הראי ויכול להיות מעניין אם טיפקס יחליטו לנסות וליצור מוסיקה סטייל ראי. אני אשמח לשמוע שוב את הקול המדהים של רמי עומד בזכות עצמו בבתי סולו,זה קצת חסר לי בדיסק האחרון שהוא כאילו הסתתר מאחור. חשוב לדעתי האישית שהאלבום יחבר כל אחד שמקשיב לו וזה מצריך חשיבה כיצד להגיע לידי כך ואיזה סגנונות לשלב. אשמח שוב לשמוע את גל על הקונטרבס כמו בשיר של חיים אוליאל,זה מוסיף נפח ומרענן. אשמח לקבל ולשמוע שילוב של נגנים אורחים, ובהחלט שיתוף פעולה בין חיים אוליאל סתם לצורך הדוגמה לבין טיפקס יכול להגיע רחוק. עלה לי רעיון מעניין שאולי פחות מתאים לדיסק אבל במחשבה שנייה אפשרי. הרעיון הוא שבין שיר לשיר ניתן לשלב קטעים שחברי טיפקס מראיינים אחד את השני כמו שגל וקובי עשו בהופעה של דיסקו מנאייק ששודרה בזמנו בערוץ שמונה במסגרת מופע רוק, שכל כמה שירים היה קטע בו קובי וגל מראיינים אחד את השני,אני חושבת שדבר כזה יתן הזדמנות להכיר את טיפקס קצת יותר לעומק,יותר מהפן האישי מה שפחות מוכר מן הסתם.

הוד11

New member
לדעתי

רעיון מצויין הקטע עם הראיונות זה דבר שלא נעשה עד עכשיו ע"י להקות אחרות וזה גם ייחד את הדיסק משאר הדיסקים

טיפקסית

New member
יש ראיונות בהופעה שלהם במופע רוק

הייתה תוכנית בשם "מופע רוק" ששודרה לפני כמה שנים בערוץ 8 בין כל כמה שירים שמו קטעים של גל וקובי מראיינים אחד את השני,נתתי את הקלטת למתן מתן אם אתה יכול תעביר למחשב,תכווץ ואז אני אסביר לך איך להעלות על זה לפורום,או שתפנה לעידו שיעלה. אוי זה קטעים כי גם הדג מנגנים ביחד עם טיפקס בהופעה שם. במיוחד כשהם עשו קאבר ל- last christmas של ג'ורג' מייקל ושביג אם חיקה שם בהופעה את הזמר המנוח ברי וויט

הוד11

New member
יש עוד משהו

לפני שנתיים שלוש בערך הופיעו טיפקס ביום שלם בערוץ 33 יום שהוקדש כולו להם בוא שודרו קליפים שלהם והם הפיקו את מהדורת החדשות. מישהו יודע איך לבדוק מתי ישדרו את זה שוב (הרי חייבים לשדר את זה שוב מתישהו) יש אולי אתר אנטרנט לערוץ 33? למישהו יש קשרים שם?

טיפקסית

New member
אההה אתה מתכוון לספיישל בערוץ 1

יש לי את זה מוקלט בוידאו שהפתיחה היא כזה שרואים את הוואן של טיפקס מגיעה לפינסקר והם יורדים ורצים בירידה לכיוון האולפן ונכנסים. ואז כזה רואים את רמי והוא אומר "שלום לכולם קוראים לי רמי יוסיפוב מלהקת טיפקס [צוחק] שיכנעתי את החבר'ה לעשות ספיישל בערוץ 1 כי ערוץ 1 זה הגיבורי תרבות שלי ,זה הערוץ שאני רואה כשיש מזג אוויר טוב ,אני לא לווין ולא כבלים ,ובסופו של דבר הם הסכימו [המצלמה עוברת על טיפקס] חח אוי המהדורות חדשות המוזרות הכי הזוי היה המבט ספורט עם בוני גינצבורג שם,אוי אני נקרעת מזה כל פעם. שלום לכם הערב במבט ספורט להקת טיפקס השתלטה לי על האולפן אין לי מושג מה הם עושים פה מיד נשאל אותם,באנו להציג את המונדיאל של טיפקס והשיר אהבה ההזוי לקרן נויבך קרן נויבך כל כך הרבה אור בך ויש המון נוי בך בשבילי את קרן אור בך] קרן נוי בך את קרן אור כל כך הרבה נוי בך בגלל זה את קרן נויבך קרררררן נויבבבבבבבך

ציפיות

אני מקווה (יותר נכון, אני רוצה) שהאלבום הבא של טיפקס יהיה שילוב של דיסקו מנאייק והחיים שלך בלאפה. (שלדעתי הם האלבומים הכי טובים של טיפקס) על הדיסק החיים שלך בלאפה נאמר: "קובי אוז ולהקתו מורידים את המסכה ומגישים את האלבום העברי החשוב ביותר שיצא לאחרונה" (עמוס אורן - ידיעות אחרונות) והתיאור הזה הוא נכון בהחלט. בדיסק הזה, טיפקס הגיעו עם שרים יפים, מרגשים ומלאים במסר כמו: התחנה הישנה, מה עשית, למה הלכת ממני, אל תשכחי לזכור אותי, מעלה אבק ועוד... ליצור אלבום באותו סיגנון יהיה נהדר אבל היום, שירים כאלה לא ממש עובדים לדוגמה: היונים מיקססו שירי ארץ-ישראל ישנים והפכו אותם ללהיטי מועדונים. עכשיו, אני לא אומר שצריך למקסס את השירים, אלא צריך להביא סאונד חדשני ומקפיץ, כמו הסאונד של ריקודי עמבה, סוף השבוע מסיבה וסמי וסומו. לדעתי השילוב של החיים שלך בלאפה ודיסקו מנאייק הוא שילוב מהפכני (
)!!! אולי זה לא יראה בענייכם אבל אולי זה יעבוד

קודם כל לדעתי

ריקודי עמבה לא ייכנס, למרות שנראה שהוא יתאים לאווירה. הסיבה: הוא יצא לפני יותר משנתיים, ויעבור עוד יותר זמן עד שהאלבום ייצא, ככה שאין על מה לדבר (דוגמה נוספת: משינה, באלבומם החדש אין את השירים "משהו קטן וטוב", "ואולי עכשיו" ו"חמור עיוור"). גם לדעתי זה הולך להיות אלבום דיסקו מנייאק סטייל, האמת שקצת חבל, כי לדעתי טיפקס מיצו את זה. הם עושים את זה לדעתי כי הם חושבים שזה מתכון בטוח להצלחה....

sunshiner

New member
טראק מהאלבום נמצא באוסף?

אתה מדבר על ריקודי עמבה או על כל יום אני כמעט? דרך אגב ראיתי את טרוי שבוע שעבר שני ערבים ברציפות- בהופעה של קובי ויום למחרת בבארבי בהופעה של דניאל קורן (קלידן ואקורידיוניסט אצל יוני בלוך ואפרת גוש).

sunshiner

New member
ציפיווווווו

כל אלבום של טיפקס שונה מהשני וזה מה שיפה אצלהם... אני סומך על קובי והחבר'ה שיעשו גם הפעם אלבום מקורי מעניין וטוב ואני מקווה שלא יהיה עוד "דיסקו מנאייק" (למרות שהוא אלבום ענק) כי אני ממש לא רוצה שטיפקס יחזרו על עצמם... אלבום מעולה של טיפקס שהתפספס קצת במשעול הזמן (אולי בגלל גודלו, אולי בגלל שיצא זמן קצר לפני דיסקו מנאייק אבל כנראה כי לא עשו לא מספיק יחסי ציבור) הז "העצב עבר לגור כאן" ואולי בגלל הוא כזה קטן כל השירים בו טובים ומעניינים והשילובים עם חיים אוליאל (ב"אני מתמודד") ועם כנסיית השכל ("עם היד על הטלפון") והשילוב המדהים של אלקטרוני וסלסולים ("את לא מנסה") וכמובן ההפקה המדהימה (למשל ההמונד ב"בואי אליי") הופכת אותו לאלבום מרתק. אם טיפקס יקחו משהו מהאלבום הזה, בשילוב עם "יושבים בבית קפה" וההומור והשנינות של "דיסקו מנאייק" יהיה אלבום לא רע, אבל כמו שאמרתי בואו ניתן להם להיות מקוריים ולעשות את מה שהם יודעים לעשות הכי טוב.

למעלה