ציפיות

איש-ילד

New member
ציפיות

כאשר גבר ואישה נישאים, הגבר מצפה שהאישה לא תשתנה לאחר הנישואין - אבל היא כן האישה מצפה שהגבר ישתנה לאחר הנישואין - אבל הוא לא. ...תקנו אותי אם אני טועה.

ציפיות מקומם על כרים ../images/Emo4.gif

לא לחינם אומר הפתגם "כגודל הציפיה - גודל האכזבה".. בחיים, כשאנחנו מפתחים ציפיות מעצמנו, זהו מנוף להישגים, כאשר אנחנו מצפים מאחרים - ברוב המקרים אנחנו נוחלים אכזבות.. ותקן אותי אם אני טועה ...
שבת שלום

בהחלט צודק ../images/Emo8.gif

אבל כולנו מפתחים צפיות, יש כאלו שהציפיות שלהם ראליות ויש שמצפים להגיע לעננים. לא ניתן לבטל את הציפיה. היא הטעם לחיים, זה הריגוש שלפני. הציפיה גם מכינה אותנו לעתיד לבוא ובלעדיה אנו משולים לרובוטים.

איש-ילד

New member
ציפיה או תקווה

עם כל הרצון העז שיש לי אינני יכול לתקן אותך כי כל הנאמר ע"י זה פשוט אחת האמיתות של החיים. ברשותך אוסיף משהו בעניין. יש בשפה העברית שתי מילים שלעיתים קרובות אנו טועים הן במשמעות שלהן והן בשימוש בהן. האחת זו המילה "ציפיה" והשניה היא "תקווה". שתי המילים אכן דומות אך יש הבדל מהותי בניהן. ציפיה מבוססת על הגיון מסוים, על נסיון קודם וכו´ ואילו תקווה מבוסס על משהו יותר ריגשי. לדוגמא - אני צופה שאם אלחץ על כפתור הכיבוי של המחשב המחשב ייכבה. אם אכן אלחץ על אותו כפתור והמחשב לא ייכבה הרי שאופתע, אתאכזב וכו´ ואילו אם אני צופה שישנה בעיה עם אותו הכפתור הרי שיתכן ואומר שאני מקווה שהמחשב ייכבה... כך שכיף לקוות ובעניין הציפיה...לא תזיק מעט שיקול דעת וזהירות כדברי חונה לרגע. תקנו אותי אם אני טועה...

ברונטית

New member
למה ../images/Emo35.gif למה ../images/Emo35.gif למה ../images/Emo35.gif

למה תמיד כשאני נכנסת להודעותיך, איש-ילד יש לי תחושה שמזמינים אותי להיות שיפצניקית, הא??
במקרה - אינני חולקת על דבריך, אך והיה ודעתי תהיה חלוקה - האמן לי שלא אזדקק להזמנה ממך לתקנך...
מה אתה אומר? תחליף את סלוגן הסיום שלך?

איש-ילד

New member
בהחלט צודקת-ותקני אותי אם אני...

בואי נסכים שתחושתך בהחלט מבוססת אבל לא בעניין שיפוצים עסקינאן אלא בעניין שינויים ותוספות, יותר במהות ופחות בחזות. בעניין החלפת הסלוגן - בדיוק בשלב זה של חיי אני עסוק בהכנת סלוגן אחר כך שיש מקום לאופטימיות זהירה...

איש רוצה להסכים עם האבחנה

בין צפיה לתקוה, יש לי רק שאלה ביחס ל"ציפיה מבוססת על הגיון מסויים", מה קורה כשההגיון עקום?
ואם נחזור להודעתך המקורית , אתה לא חושב שזה קצת לא הגיוני מגבר לחשוב שרעייתו לא תשתנה אחרי הנישואים?? הוא יכול לקוות... או להתפלל
ולגבי צפיות הנשים, אוחח פה יש לי נסיון מר, אכלתי הרבה קש עד שהבנתי שאי אפשר לשנות, חבל על האנרגיה - והכי חשוב... לא כדאי !
שבת שלום.

איש-ילד

New member
סרגל ההגיון

מהו הסרגל אשר על-פיו נקבע יושרו או עקמימיותו של הגיון? האם יש למי מאתנו מונופול על הגיון? על ראיה נכונה? על צדק? בעניין השינויים, אותה מידה של תהייה, כך נדמה לי, ניתן לתהות על ההגיון שיש לציפיה שיש לאישה ביחס לגבר לאחר הנישואין... לא? מעבר לכך את ממש צודקת בעניין של "לשנות" אחרים. הרי את עצמנו אנחנו מתקשים לשנות... והכי הכי - שתהיה לנו שבת כיפית.

למעלה