צ'יפ גנטי באסותא

רצהאצה

New member
צ'יפ גנטי באסותא

בוקר טוב,
מישהו יודעת האם ניתן לעשות *באסותא* מי שפיר עם צ'יפ גנטי רגיל (כמו זה שעושים בהדסה בחינם) או שהברירת מחדל זה הצ'יפ המורחב?
הרופא שלי, שמאוד בעד מי שפיר וצ'יפ, אמר שלא כדאי לעשות את המורחב כי עלולות להתקבל תוצאות לא חד משמעיות שקשה מאוד לקבל החלטה לגביהן, יש לי תור ביום שלישי לדיקור ורציתי לדעת האם זה בכלל משהו שאוכל לבקש.
ואם כבר- בנות שעשו צ'יפ, איך מגיעות התוצאות? הן קריאות וברורות? צריך רופא בשביל להבין מה כתוב?
תודה :)

שירהד1

Member
מנהל
קודם כל- ברוכה הבאה בצל קורתינו

הסתכלתי אחורנית בפורום השני וכתבת שם בזמנו שאת מאוד מפחדת שלא תצליחי להיקלט בגלל שחלות פוליציסטיות, והינה- את פה, ובהריון, ואם יש לך תור ביום שלישי לבדיקת מי שפיר- אז זה אומר שאת משהו כמו שבוע 18-19?
אז את כבר במחצית הדרך!!!

לגבי שאלותייך- אני לא יודעת לענות לך, כי לא עשיתי בדיקות מי שפיר וצ'יפ גנטי. מקווה מאוד שאחרות יוכלו לסייע לך.
אגב, למה הרופא שלך כל כך בעד בדיקת מי השפיר? בזמנו כתבת שאת בת 31 (זה היה לפני כחצי שנה...למרות שהכרטיס שלך מראה על משהו אחר-לידיעתך). האם הבדיקות עד כה היו תקינות?
.

בהצלחה ביום שלישי, ואם לא תקבלי פה תשובות, אני מציעה לך לשאול באסותא, טרום הבדיקה.
תחזרי אלינו ותספרי על המשך ההריון, וכולי תקווה שנשמע ממך בשורות טובות כולל סוף טוב ומדהים:)

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

רצהאצה

New member
שירה היקרה

אני כותבת לך עם דמעות בעיניים. עצם זה שטרחת לבדוק אחורה וראית מה כתבתי והתייחסת לאובדן ההוא מרגש אותי עד דמעות. אני לא יודעת להסביר בדיוק למה, אבל ההכרה במה שהיה והחיבור לעכשיו הוא, מבחינתי, בלתי נמנע וזה חשוב לי מאוד.
אנשים נוטים להמעיט באובדן כאשר יש הריון חדש, אבל אני נשארתי עם פחדים עמוקים וחרדות בלתי פוסקות בכל רגע מההריון הזה. האמת שלפני שבוע כתבתי הודעה ארוכה מאוד על כל הפחדים שמלווים אותי וכל החרדות ומשום מה היא לא פורסמה אז החלטתי לוותר כי היה לי קשה לכתוב שוב.

אז קצת רקע- אני בת 32, שבוע 17+4 (נכנסתי להריון חודשיים לאחר ההפלה ההיא, עברתי היסטרוסקפיה להוצאת שארית ו4 ימים לאחר מכן כבר קבלתי מחזור שממנו נכנסתי להריון עם איקקלומין ואובירטל).

הרופא המדהים שלי הוא רופא פוריות שמתמחה בPGD. הוא עמוק בתוך העולם של המחלות הגנטיות ולכן אמר לי שלדעתו כל אישה צריכה לעשות מי שפיר וצ'יפ גנטי, שיש כל כך הרבה דברים שלא ניתן לדעת רק על סמך US תקין ובדיקות חלבון עוברי ואני נוטה להסכים. אני קלינאית תקשורת ועובדת במעון שיקומי. אני רואה סביבי וחיה יום יום את הקושי של הילדים וההורים שאני עובדת איתם ולכן מעוניינת לעשות מה שביכולתי בכדי לבדוק ולמנוע מחלות. אני בהחלט מודעות לכך שיש המון תסמונות שלא ניתן גלות באמצעות הצ'יפ, אבל אני יודעת שאם חלילה אלד ילד חולה ואדע שיכולתי לגלות את זה במי שפיר אני לא אסלח לעצמי.

עם כל זאת, הרופא שלי אמר שלדעתו הצ'יפ המורחב הוא בעייתי כי הוא כבר נותן יותר מדי מידע שמכיל מידע שהוא לא חד משמעי ויכול לגרום להפלות מיותרת.

אני מרגישה שיש לי המון רעש בראש והמון פחדים. אני גם ככה לא הזמן מפחדת שפתאום יפסק הדופק. שמחה שהשבועות עוברים אבל כל הזמן חושבת שהנה אם יקרה משהו אני מתקרבת לשלב בו אני אצטרך לעבור לידה שקטה ולא גרידה ועוד כל מיני פחדים.

יצא בסוף ששפכתי המון דברים שלווא דווקא קשורים לפוסט המקורי, אבל כנראה שהייתיי חייבת לפרוק.

בכל מקרה אתקשר מחר לאסותא ואברר.

שוב תודה על ההכרה.

רצהאצה

New member
ולגבי הבדיקות עד כה

כל הבדיקות עד עכשיו תקינות, בדיוק קבלתי את התוצאות של החלבון עוברי ויצא 1:10,000 גם לתסמונת דאון וגם לטריזומיה 18.

שירהד1

Member
מנהל
לאצהרצה- מה שלומך? איך היתה הבדיקה?

הפחדים כולם נורמאליים. המשיכי לעבוד, המשיכי בשגרה. זה מסיח קצת את הדעת. הזמן זוחל, אבל בסוף הוא איכשהו עובר.

מקווה לשמוע פה עדכונים משמחים שלך:)
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
09-7749028

רצהאצה

New member
אז אני אחרי הבדיקה

עשיתי אצל ד"ר מושונוב באסותא. הוא נחמד מאוד, מסביר המון לפני הבדיקה. ברגע שהגיע לחלק של הסיכון להפלה כבר לא יכולתי יותר והתחלתי לבכות.

הבדיקה היתה קצת יותר כואבת ממש שחשבתי, אולי בגלל שכל הזמן פחדתי מזה שלא יהיה דופק שלא עצרתי לחשוב בכלל על הבדיקה עצמה.
בנתיים הכל בסדר, אני הולכת מחר למרכז לבריאות האישה לרופא מיון לראות שעדיין יש דופק, כמובן שלחוצה גם מזה ונקווה שיעבור בשלום.

תודה על התמיכה וההתעניינות <3

אני עשיתי באסותא מי שפיר וצ'יפ גנטי

במקרה שלי קיבלנו את הצ'יפ במימון משרד הבריאות, כך שזה בוודאות היה המורחב. אם זה נתון לבחירה- אני לא יודעת...
אני כן יודעת שאסותא שולחים למעבדה ברחובות שמי שעובר שם על הבדיקות, זה פרופ' שוחט.
אני קיבלתי את התשובה בשיחת טלפון (אחת אני זוכרת בוודאות שהייתה מאסותא שנתנו את התשובה של המי שפיר והשיחה השניה שנתנו את התשובה של הצ'יפ, לא זוכרת אם היא הייתה מאסותא או מהמעבדה עצמה).
לאחר כשבוע-שבועיים מהשיחת טלפון קיבלתי את התוצאות בדואר. בגלל שלא נמצא כלום בבדיקות, אז מבחינתי הן היו קריאות. מניחה שאם משהו לא תקין, אז הם כותבים מהו הגן הפגום. בזמנו מצאתי באינטרנט רשימה של כל הגנים שנבדקים בצ'יפ, כך שאם יוצא משהו לא תקין, נראה לי שזו לא בעיה למצוא מהו הפגם.
מקווה שעזרתי במשהו...

רצהאצה

New member
תודה רבה על התגובה

האם את זוכרת במקרה תוך כמה זמן קבלת את התוצאות בטלפון?

שיהיה שבוע טוב ורק בשורות טובות <3

נראה לי שמשהו כמו 3 שבועות

מעניין היה דווקא שקודם קיבלתי את התשובה של הצ'יפ ורק אח"כ של המי שפיר.

למעלה