צירוף אסמכתאות,פירוש

צירוף אסמכתאות,פירוש

שלום לכם,

לאחרונה דנו כאן בעיקרי טיעון ויש דבר שעדיין אינני סגורה לגביו.
לבית המשפט המחוזי צורפו עם הערעור,מעל 500 נספחים המהווים את כל החומר המשפטי שהוגש לבית משפט השלום.

סע' 446 ב' לסדר הדין האזרחי קובע:

תק' (מס' 4) תשמ"ו-1986 תק' (מס' 2) תשנ"ז-1997
(ב) עיקרי טיעון יכללו בצורה תמציתית את טענותיו של כל צד בנקודות שהוא רשאי לטעון על פי תקנות אלה, ואת האסמכתאות שבדעתו להסתמך עליהן, ליד כל טענה בנפרד. היתה האסמכתא פסק דין שלא פורסם בדפוס בפרסום רשמי, יצרף הצד לעיקרי הטיעון צילום מפסק הדין.

ברצוני לשאול האם "אסמכתאות"-מתייחסות רק לפסקי דין עליהן אני מעוניינת להסתמך בערעור- או שמא עלי לאזכר לצד כל טיעון (ויש לא מעט טענות לצערי)- גם את כל הנספחים המתייחסים לטיעון הנטען ? השאלה חשובה לי מכיוון שמדובר בהרבה נספחים ואזכורם עשוי להיות לא אסטטי ומעיק,בעיקר כשהדבר נעשה בצפיפות על גבי 5 או 7 עמודים.

תודה רבה לכם

לא תמיד שיטת עשה זאת בעצמך עובדת

להודעת ערעור אין לצרף נספחים מלבד פסק הדין עליו מערערים.
לעיקרי הטיעון יש לצרף את כל המוצגים שהיו בפני בית משפט דלמטה (פרוטוקולים, תצהירים וכיו"ב) התומכים בטענות המערער (כרך מוצגים) וכן לצרף רשימה של כל פסקי הדין עליהם נסמך הערעור (כרך פסקי דין) ולצרף לו את כל שאינם ניתנים לאיתור במאגרים המשפטיים.
אם למרות זאת כל האסמכתאות כבר צורפו לערעור, יש להפנות אליהן במסגרת עיקרי הטיעון ולבקש שבית המשפט יראה בנספחים לערעור ככרך אסמכתאות.
תספרי לנו בבקשה מה הייתה תוצאת הערעור.
הערעור צריך להיות ממוקד במספר קטן ככל האפשר של נקודות. ערעור על נושאים רבים מקטין בהרבה את סיכויי הערעור.

לא רק שצורפו כל הנספחים לערעור,

אלא שהדבר נעשה במצוות בית המשפט המחוזי. השופט ביקש להגיש ערעור קצר באורכו עם כל הנספחים שהוגשו לבית משפט השלום.
נראה לי הגיוני שבית המשפט לא יקבל פעמיים את כל החומר המשפטי אבל בכל מקרה אבקש במועד המתאים שבית המשפט יראה בנספחים שהוגשו בערעור כאסמכתאות לעיקרי הטיעון.

תודה לך

קיבלתי אמש דעה שסותרת את הדברים שציינת כאן,אתה ואחרים

יצא לי להראות אמש את השאלה ששאלתי כאן,אדם שעוסק בעריכת דין בתחום אזרחי - והוא ציין בפני שהכוונה באסמכתאות בסע' 446 ב' לתקנות- הינה לפסקי דין בלבד.
הוא גם אמר לי שאין צורך לאזכר או להפנות לכל מאות הנספחים שהוגשו לבהמ'ש בשלב הערעור,ואם יש צורך,אז אני אמורה להפנות לתצהיר ולציין באיזה סעיף מדובר

המשך שבוע נפלא ותודה

למעלה