צירוף גור בן חודשיים לגורה בת 8 חודשים

sharonei1

New member
צירוף גור בן חודשיים לגורה בת 8 חודשים

ישנה אפשרות שאני יכול לצרף גור קטן בן חודשיים לגורה (המועקרת) שלי בת ה 8 חודשים
האם צירוף מומלץ ?
לשים לגור הקטן ארגז חול משלו וקערות אוכל שלו ?
מה יקרה אם הגורה תידחה את הגור ?
הגורה ההגדולה מקבלת בשר כל בוקר וערב והגור לא קיבל עד היום בשר האם לתת גם לו ? הם יכולים לריב הגורה ממש מטורפת על בשר

Yukita

Active member
מנהל
אפשר לצרף

בגילאים האלה עדיין קל יותר, אם כי אי אפשר לחזות לגמרי מראש אם יהיה קל או לא. גם אם לא תהיה ידידות מיד על ההתחלה, זה לא אומר שצריך להכנס ללחץ ומיד להחליט שלא עובד. חלק מהעניין הוא אכן לדאוג שלפיות בהתחלה לכל אחד יהיה מקום משלו, אפשרויות מרבץ ומחבוא, וכך לכל אחד יהיה מקום לראית מה קורה ולהסתגל. כלי אוכל בדרך כלל אכן כדאי שיהיו לכל אחד.
&nbsp
"לפי הספר" גם צריך ארגזי חול כמספר החתולים בבית + אחד, אבל לא יוצא לי לראות כמעט בכלל בתים שבהם עומדים בכלל הזה. אצלנו 5 חתולים ו-3 ארגזי חול. בהתחלה כן צריך לפחות ארגז זמני. אצלנו כולם היו בתחילה בחדר נפרד (אפילו אם זה היה בחדר האמבטיה) עם ארגז חול וכל השאר, בעיקר כדי לטפל בכל דבר כמו פטריות עור ודלקות עיניים אבל גם כצעד הרגלה לבית. פשוט כמה ימים בחדר אחד עוזרים להרגיע, להרגיל לאוכל ולארגז (שלא מונחים האחד ליד השני אלא מורחקים זה מזה ככל האפשר) ולתת גם לי וגם לחתול החדש לראות מה המצב, בריאותית ואחרת. אחר כך פשוט פותחים את הדלת, אפשר בהתחלה לזמן מוגבל ואחר כך לגמרי, ובסוף מעבירים מה שצריך לאן שצריך (כלי אוכל, ואם צריך - ארגז חול). בהרבה בתים ארגז חול אחד משרת שני חתולים אבל לזה מומלץ. להגיע אחרי ההרגלה הראשונית ולא מהרגע הראשון.
&nbsp
אין סיבה לא לתת לגור בשר, אם כי כמובן כל אחד בפינה שלו במנות נפרדות. אצלנו כולם מקבלים מנת אוכל רטוב כל בוקר, ובלגן נמנע פשוט על ידי זה שלכל אחד מקום קבוע משלו וקערה משלו.
&nbsp
&nbsp

למעלה