צירוף מנחה חיצוני?

דיסוצ

New member
צירוף מנחה חיצוני?

מבין מאות הפורומים בפרדס אני מקווה שמצאתי את המקום המתאים לשאול בו
אני רק מתחילה את המסטר השנה ואין לי עדיין נושא לתזה ובטח שלא מנחה. מה שכן יש לי הוא איש מקסים שהנחה אותי בתואר הראשון ונתן לי נקודת פתיחה מכובדת באקדמיה, ושכבר כמה פעמים הציע שאנסה לסדר שהוא יצטרף להנחיה משותפת. בגלל היחסים שלי איתו אשמח אם זה באמת יקרה, השאלה היא רק... איך עושים את זה? כלומר, אני מניחה שאם צירוף המנחה הנוסף נעשה מתוך צורך אמיתי במומחיות שלו זה מפשט את התהליך, אבל מה קורה כשרוצים את המנחה בגלל מי שהוא נטו? איך אני ניגשת למנחה פוטנציאלי ודי מהר בתחילת היחסים מכניסה את עניין המנחה החיצוני? זה מקובל? זה מנומס? ובכלל, בהינתן אפשרות בחירה, האם צירוף מנחה נוסף, מהניסיון שלכם, עוזר או דווקא מסבך את המחקר? תודה

FPNH

New member
תשאלי את האיש המקסים על מי הוא ממליץ

ואם את רוצה שהמקסים ינחה אותך אז בטח יש לך איזה רעיון כללי של נושא, זה צריך להיות משהו שהוא מבין בו. מתוך זה כבר תסנני את השותפים הפוטנציאלים. את נושא המנחה החיצוני צריך להעלות ישר, בשיחה הראשונה. מהנסיון שלי, שני מנחים זה עזר. ממה שראיתי אצל אחרים, חלק עזר, חלק הפריע, וחלק זה בכלל לא שינה כי מנחה אחד רק היה רשום בלי להיות מעורב בכלל.

דיסוצ

New member
תודה

כן, מן הסתם יש כיוון לנושא שנגזר מתחום ההתמחות של המקסים, ומרפרוף ראשוני ברשימת המרצים לא ראיתי מישהו עם זיקה לנושא (שזה מוזר בפני עצמו אבל יכול דווקא לשחק לטובתי פה). ואני באמת תוהה, איך מעלים דבר כזה בשיחה הראשונה? "תשמע, הייתי רוצה שתנחה אותי, מה אתה אומר? ואה, כן, יש לי עוד מישהו שאתה לא מכיר שאני רוצה לצרף לעניין. הולך?"

FPNH

New member
עושים את זה בסדר הפוך

אני מתעניינת בדוקטורט בתחום abcdefghijk, יש לי מנחה שהוא מחוץ לאוניברסיטה, והייתי רוצה לשאול אם תהיה מוכן להצטרף להנחייה. ואם אין אף אחד עם איזה עינין בנושא, אז שהמקסים יפנה למישהו שהוא בקשרים טובים איתו ויבקש ממנו להיות רשום כמנחה שלך, רק כדי שבאופן רשמי תהיה חסות אקדמית. זה פשוט יהיה קצת חצוף אם את תגיעי ותגידי שכל מה שאת רוצה ממנו זה שימוש במינוי האקדמי שלו. כשזה מגיע מחברים זה נראה יותר טוב.

דיסוצ

New member
לאט לאט, אני רק במסטר ../images/Emo13.gif

ותודה על ההתייחסות, בטח עוד אחזור להתייעץ...

למעלה