צירופי מקרים וכסף גדול.

Ricca

New member
צירופי מקרים וכסף גדול.

ואני לא מדברת על עבודה מהבית באינטרנט.. אז כמו שכולכם וודאי שמתם לב - אני חייה בעולם קצת אחר. והשבוע חויתי שתי חויות שאחת מהן לפחות- אזכור לעד. א. ישנתי בתוך ארמון בעיר הרומנטית בעולם. אני לא יודעת אם זה ארמון אמיתי- אבל זה הכי ארמון שהייתי בו אי פעם. מדובר בבית ישן ישן ישן, ושמור שמור שמור, שידיד שלי שכר פה- באחת הערים הרומנטיות בעולם. רצפות פסיפס, תקרות מעוטרות בפראסקאות, נברשות קריסטל- הכל כמובן מרוהט בשני סוגים של רהיטים- ענתיקות מהממות או רהיטים מאיקאה. איך אנשים חיו ככה פעם?! הוא שוכר רק חלק מהמבנה המקורי- ויש לו בין החדרים פינת משרתים, שבשאר החדרים בבית יש מין כפתור שמדליק נורה עם מספר החדר אליו על המשרתים לפנות. ב. הלכתי לראות חנויות יוקרה, גוצ'י דולצ'ה וגאוונה, וורסצ'ה, היו שם עוד המון חנויות- אבל בשל בעיות הבורות שלי לא ידעתי מה זה. כל כך מתסכל להיכנס לחנות אופנה עם שם בינלאומי ולא לדעת שיש לה שם בינלאומי כי לשיכון ג' שלנו השם הזה לא הגיע. אני חייבת להודות שמאוד התאכזבתי, הבגדים, התיקים, הנעליים, כולם מכוערים בדיוק כמו הבגדים בשוק או בקניון. רק באיכות יותר טובה, ועם ספרה נוספת במחיר. ועכשיו אני אסביר קצת על צירוף המקרים. נפלתי על הכתבה הזאת, מיד שחזרתי. זאת החנות הריקה מאדם שדרך חלון הראווה שלה עשיתי פרצופים למוכר. בדרך חזרה טיפטף הגשם על האנטי בגדי מעצבים שלי שסה"כ ביחד לא עלו כמו מחזיק מפתחות שם, ובין טיפה לטיפה בעודי מאזינה לאוסף להיטי האייטיז שצרבתי מבעוד מועד בדיסקמן הפשוט שלי שקניתי בשלושה תשלומים באינטרנט, התחלתי לשאול את עצמי מספר שאלות. 1. האם אנשים באמת מצליחים להרוויח כסף גדול ביימי חייהם או שהעשירים באמת (עם האופי ה"עשיר"), הם אנשים שלא צריכים לעבוד למען הכסף. אנשים שנולדתו לשם. (מי אמר שרי?!), כי להרוויח סכומים כאלה בעבודה- המשמעות של זה, איך שאני רואה את זה (בהנחה שלא נפל עלייך טופס טוטו זוכה מהשמים, והשקעת את כולו דווקא במנייה שעלתה 500% תוך יום) זה לעבוד כל כך כל כך קשה במשך עשורים שלמים, מבלי להנות מהחיים בכלל- אז בשביל מה בעצם? האם שווה יותר לקנות תיק עור בגיל 45 (אפילו שהוא מהמם, ובצבע טורקיז עם ניטים מקריסטל) מאשר לטייל חצי שנה בתאילנד? מאשר לעבוד במשרה חלקית כדי להיות עם הילדים כשהם חוזרים מבית ספר? מאשר לגלוש באתרי פורנו במקום להראות אמביציה? 2. כסף, זה טוב או רע? ואני מדברת על סכומים מטורפים של כסף- על ים של כסף, על ערימות של מטילי זהב בכספת, זה הופך אנשים לטובים או לרעים? אם עכשיו יפול עלי סכום מטורף- אני אלך להוציא אותו על שמלת הוורסצ'ה ב- 1600 יורו? או שאני אתרום את זה לאיזה קרן מלגות ליוצאי השכונה שלי, או למתנ"ס? 3. זה הופך אנשים לחכמים? האם זה שלא הכרתי אפילו 50% מהמותגים שם אומר שאני בורה? 4. המשקפי שמש בחנות של דיור לא היו מסומנים בכלום שהיה אמור לצפצף אם פשוט מוציאים אותם מהחנות- מה הסיכוי שהייתי מצליחה להרים אותם? כי לשלם 560 יורו למשקפיים- נשמע לי כמו פשע נגד האנושות. או שאולי פשוט נלך לחפש חיקוי בעשר יורו? מה אתם חושבים חלאות אדם שכמותכם? על שרי- כבר הבנו את דעתכם, אבל מה עם השאר?

א י ל ה

New member
קודם כול

ב-560 יורו המשקפי שמש של כריסטיאן בטח היו מסומנים בשבב מחשבי זעיר ומתוחכם אך יחד עם זאת בלתי נראה, שאחרי הקנייה - והתשלום - הופך לגמדון בית, שוטף את כל הכלים ברגע הגיעם לכיור ועושה עיסויים לבעליו ולחבריו של בעליו. ועכשיו שזה הובהר, אז ככה... כסף זה כסף. ככה אני חושבת. הוא לא טוב ולא רע יותר משכיסא הוא טוב או רע, או כיפה על הראש היא טובה או רעה. השאלה היא מי מחזיק בכסף, או בכיסא או בכיפה, ושימי לב שמדובר פה רק על מילים שמתחילות בכ"ף. בקשר למילים שמתחילות באותיות אחרות, אני לא אחראית. למען האמת לאמיתה, אני חייבת להגיד שגם האנשים האלה, שמחזיקים בכסף או בכיסא או בכיפה, אני לא בטוחה שהייתי מגדירה אותם כ"טובים" או "רעים". אבל מה שבטוח, יש כאלה שישתמשו בכסף או בכיסא או בכיפה למטרות שאני אשפוט אותן כיותר טובות, שאני אסכים איתן ואזדהה איתן ויש כאלה שישתמשו בכסף או בכיסא או בכיפה למטרות שאני אשפוט אותן כיותר רעות, שיעצבנו אותי ויביאו לי ת'קריזה עד שיבוא לי לעזוב את הארץ בגללם. אבל זו רק אני. עובדה שאחרים שופטים את מה שהם עושים עם הכסף או הכיסא או הכיפה שלהם בצורה אחרת ולא עוזבים את הארץ. זו רק אני. זה לא הם. וזה בוודאי ובוודאי לא הכסף או הכיסא או הכיפה בפני עצמם.

Ricca

New member
כשאת אומרת כיפה

למה את מתכוונת? אני מניחה שאת צודקת, ושכל המילים בכ' הן פשוט עצמים נטרליים ועצמאיים בשטח, וזה גרם לי לחשוב עוד יותר. (אני ממש לא רגילה לכל המחשבה הזאת, לא עשיתי את זה מאז הפסיכומטרי, וגם אז- היה מדובר בסה"כ ב-4 שעות ועכשיו זה כבר כמעט 24 שעות.. אבל בואי נחזור שנייה לכסף- את חושבת שיכול להיות מישהו שרודף אחרי הכסף ממניעים טהורים? את חושבת שאפשר לרדוף אחרי הכסף בצורה נקייה? כי איך שאני רואה את זה- ותקני אותי אם אני טועה- מי שמנסה להשיג כסף גדול, בד"כ מוצא את עצמו פונה לדרכים לא כשרות. אם זה הברחת סמים (או סוכריות שממש במקרה קוראים להם אקסטות) שוחד, או סתם שוד. האם קורה שמישהו שודד בנק כדי להציל לויתנים או שבד"כ זה כדי לברוח לקנקון? שתדעו לכם שלא רק מעיני קפת הנושא הזה מדיר שינה. דיר. גם מעיני ולכן אל תוך הלילה הטרדתי את חברי בשאלות אלו. הצלחנו להגיע למסקנה שמי שנוסע לקנקון- הוא אולי חרא בנאדם פושע, אבל מי שמציל לוייתנים- הוא פסיכי פסיכי. הייתכן שמבחינת החברה פגיעה באחרים לטובת אינטרסיים כלכליים אישיים היא שפויה יותר מאשר מטרות נאצלות כגון טובת האנושות (או לפחות יונקי ענק?)?

א י ל ה

New member
שיו

את ממש ממש חושבת המון כל הזמן כזה. אני אישית, למשל, רודפת כל הזמן אחרי כסף. ובצורה נקייה מאוד. אבל הוא בורח ממני כל הזמן, הכלב. אם נישאר בטווח המילים בכ"ף. אבל שוב, זו רק אני. ממה שאני רואה מסביב, וגם אם נחדור רגע לפנטזיות, אז אני שומעת אנשים אומרים דברים כמו "נשדוד בנק", או "נרוויח בלוטו", כשהם מתכוונים לבטא תשוקה עזה להרבה כסף. מצד שני, יש לפחות שני אנשים שאני מכירה, שהתחילו כמוני-כמוך, בהנחה שיש הוויה כזאת "כמוני-כמוך", והם היום בסביבות גיל 40 וכבר עשו את המיליון הראשון שלהם. אמנם בדולרים ולא ביורו, אבל היי, לפחות לא בשקלים. זה גם משהו. והם עשו את זה בעבודה קשה ובמזל, אם נתרגם את "להיות במקום הנכון בזמן הנכון" ל"מזל". ומצד שלישי... מצד שלישי יש את איך קוראים לו? נו, זה מהחלונות... הא כן, ביל. ביל גייטס. ובעיני החברה, כן. מה שאמרת. מוזר, הא?

Ricca

New member
אבל מה עושים עם מליון בגיל 40?

מוציאים את זה על הילדים.. מה כיף בזה? וביל- הוא ממש מוזר. אם הייתי רואה אותו ברחוב הייתי עוברת לצד השני.

א י ל ה

New member
זה פשוט

בונים בית. זה עושה את העבודה. הרבה לא נשאר. ואני, אם הייתי רואה את ביל ברחוב, הייתי מאבדת כל שארית של טיפה של כבוד עצמי שעוד נותרה בי, משליכה את עצמי לרגליו וקוראת אליו בפאתוס מעורר אמון, "קח אותי, ביל!". רק באנגלית. עם מבטא מוטעם ומוקפד. שיבין. את חושבת שהוא היה לוחץ על האיקס במקרה כזה?

Ricca

New member
את לא יודעת שאף פעם

לא לוחצים על האיקס? מקטינים. בכלל- אני כבר בניתי בית, מקופסת נעליים, בלי מליון דולר. אם היה לי מליון דולר לא הייתי מבזבזת את זה על משהו שתקוע באדמה. הייתי קונה יאכטה. ובאדי בילדר שיסתובב ערום יעשה לי מסאז'ים ויכין לי קוקטיילים.

קפת

New member
Dolce & Gabbana

לא גוואנה. עכשיו לתשובות: 1. כן, יש אנשים שמצליחים לעשות כסף. הם עובדים מאוד קשה. לפעמים הם עובדים קשה בלדרוס (מטאפורית, אוצר שלי, מטאפורית) אחרים ולפעמים לא. בדרך כלל, הם גם נהנים מהכסף שלהם תוככדי. תתפלאי. אגב, כשאת אומרת עבודה קשה, זה לא בהכרח לערבב את הטיח. יש אנשים שעבודה קשה הם מקור גם להנאה ולהנעה (חברתית, אינטלקטואלית וכו'). 2. כסף זה טוב כשיש לך ורע כשאין לך. סכומים מטורפים? לא בבית ספרי. זו השתעבדות שלא מאתאימה לי, באופן אישי, ועל כן זו גם לא משאת נפש. ויקירה, מי שיש לה סכומים להוציא על ווראצ'ה (לא בתשלומים ולא באופן חד פעמי כגחמה של "חיים רק פעם אחת") יש לה מספיק גם כדי לתרום במתנ"ס. אחד לא בא על חשבון השני. 3. בורות וחכמה לא עומדות בסתירה. אפשר להיות חכם ולהפגין בורות במגוון רחב של נושאים. הבעיה מתחילה כשהנושאים שבהם מפגינים בורות הם נושאים מהותיים לחיי אדם פוסטמודרני. מותגים, לעניות דעתי, הם עניין שולי לחלוטין. אבל מה שמעורר גיחוך בעיני זו הצורה שבה את מתרגשת מגילוי עולם המותגים. ברוך בואך למשפחת האדם. עכשיו אחרי שהגעת, תרגעי. מותגים בינלאומיים זה לא כזה ביג אישיו. החיים שלך יראו בדיוק אותו הדבר עם הכרת המותג או בלעדיו. נקסט. 4. אל תדאגי, יקירה, אם רק היית נגעת בקצה הציפורן הלא מטופחת שלך במשקפיים של דיור, מיד היו ניגשים אליך בנימוס שני גברברים עטויי ורסצ'ה ומבקשים ממך להתלוות אליהם. את באמת חושבת שהיית יכולה לשלוף מותג מחנות יוקרתית בכזו נונשלנטיות? זה שאת לא רואה את הסימון ו/או את אמצעי האבטחה המתוחכמים זה רק אומר ש... נו טוב. תצטרכי לנחש לבד. חיקוי בעשרה!!! לא *עשר* יורו. בשביל מה? מה שעולה עשרה יורו שוה במקרה הטוב 10 סנט. משקפי שמש עדיף לקנות מאיכות טובה ועם תו תקן של CE (האירופאי), שיושבים טוב על הפנים וחוסמים את כל קרינת השמש. ואגב, משקפי שמש של דיור אפשר לקנות בכל סופרפארם בארץ. גם זה לא כזה אישיו. מקוה שעניתי על כל תהיותך. בברכה, ב. רקודה (וסליחה אם יש לי שגיאות כתיב/כתב, אין לי זמן לקרוא את כל החרטבונה שכתבתי. זזתי, ביי) נ.ב. רקודה מלה לטומכרוב: חמודי, אם עדיין כואב לך, תבקש מנחמה שתמרח לך משהו בטוסיק. אני אבוא בלילה לכסותותך. נשיקות, מחמל.

מי בכלל צריך כסף?!

כולנו! תמיד! האם כסף משחית? תלוי במי מחזיק בו. ברוב המקרים, כשמדובר בכסף גדול(!!), הוא משחית. מאוד. ולו בגלל יש דברים "שחייבים " לעשות ע"מ לשרוד. בין אם זה להחזיק צבא קטן ובין אם לדרוס פה ושם (מכסימום 30 פעמים ביום, בין הארוחות.) ג'וק קטן שעומד בדרכך למליון הבא. יש ויש. ישנם כאלו, שלא רואים דבר מלבד עצמם, וספק גדול אם לוויתנים או אפילו תנינים יעניינו אותם מספיק בכדי לזרוק לכיוונם כמה ג'ובות. לעומת זאת, ישנם בעלי ממון שכן "מפרישים", סכומים נכבדים מאוד לצדקה ולמעשה ראוים. דוגמאות? לא חסר בכלל. אפילו שרי (מי אמר ירושה?!), הפרישה אי אלו מליוני דולרים מדי שנה למטרות צדקה. (ע"ע בית חולים איכילוב ). ע"ע לב לבייב, אדם המפריש מדי שנה מליוני דולרים . תומך בעדתו. תומך ביהודים נזקקים רבים מאוד בעולם כולו. למרות שחוטא לעיתים ברכישת בדים הנושאים בגאווה מופגנת את המותג ורסצ'ה. וכן, אי הכרת המותגים, ללא ספק מעידה על בורות. אם זה טוב או רע? את יכולה לשאול מישהי מנאות אפקה ובאותה נשימה לשאול מישהי משכונת מאה שערים. ספק אם התשובות תהיינה זהות. ולא. לא כל בעלי הממון מתחילים לחיות בגילאי ה-40 פלוס. ישנם כמה סוטים שאשכרה חיים את דרכת לתהילה. אפילו טוב, רחמנא ליצלן. פורום חביב, אגב.

קפת

New member
נחתום. עיסתו.

ניגמלתי מיפים. עם הטירוף עוד יש בעיה.

קפת

New member
מי בכלל צריך כסף?! הגיג פילוסופי

כסף, זה כמו גבר. בהתחלה את רודפת, ורודפת, וזוממת, ומתחבלת כל מיני תחבולות, ומתכננת תכניות. פתאום - יש לך. ואת אומרת, יאללה סבבה, נסתפק. ונשקיע. בתבונה. אחר כך את מתרגלת לזה. צריכה את זה ויודעת שזה טוב לך, אבל לפעמים מתחשקת לך להיזכר איך היה לפני. שילך קצת לאמא שלו, את אומרת. מחפשת לחזור לשורשים. לצניעות. להסתפקות ב"מועט". מ"היד", אבל לא בהכרח לפה. ============================== אני יכולה להמשיך ככה, עם המטפורות, האנלוגיות והאלגוריות. אבל אני מרחמת על נשמותיכם. אני חומלת וחסה. עם ויניגרט.

למעלה