ציריי דלת פנים

בינושקה

New member
ציריי דלת פנים

האם ההבדל בין צירי ספר לצירי פייפ הוא קריטי בדלתות פנים?

הלילה

New member
תשובתך

בעבר כתבת לי כי אתה חשמלאי מוסמך, לכן אני מציע כי תתמקד בתשובות בנושא חשמל ולא תהיה כלבויניק ותיתן תשובות מטעות בנושאים אחרים.

רוני1955

Active member
תשובה

זה נכון שאני חשמלאי מוסמך. זה גם נכון שאני הנדסאי מכונות. זה גם נכון שאני אחראי על תחזוקת מקום מאד גדול עם מאות דלתות פנים. זה גם נכון שרוב הדלתות שיש בארץ הן לא עם צירי פייפ. זה גם נכון שיותר קל לכוון צירי פייפ מאשר צירי ספר. אף אחד מהעונים האחרים לא ציין שיש הבדל קריטי בין הצירים. עובדה ידועה היא שבדלתות אלומיניום לא משתמשים בצירי פייפ אלא בצירי ספר. בנוסף, לפני שאתה קופץ, קרא שוב את השאלה המקורית. "האם ההבדל בין צירי ספר לצירי פייפ הוא קריטי בדלתות פנים?" השאלה היתה על הבדל קריטי, ולזה עניתי. אני עדיין מחזיק בדעתי שאין הבדל קריטי בין הצירים האלה.

בינא

Member
כן - עם צירי ספר לא ניתן לכוון את הדלת...

עם צירי פייפ ניתן לכוון ל-4 כיוונים ובכך למנוע שפשוף הדלת במשקוף, ניתן לבצע תיקוני שקיעות, כיוון נעילה וסגירה וכיו"ב.

ההבדלים בין הצירים

ציר ספר בד"כ קבוע ולא ניתן לכוון אותו. ציר פייפ מתברג גם לדלת וגם למשקוף. פתיחת הציר במשקוף מרחיקה את הדלת ממנו וסגירה מקרבת אותו. פתיחת הציר בדלת מקרבת את הפינה התחתונה בצד מנעול לכיוון הרצפה וסגירה מרחיקה אות מהריצפה. ציר פיי יותר נוח לכיוון אולם כנוע נתון לתזוזות חזקות של הדלת. ציר ספר יותר חזק ועמיד, אולם לא ניתן לכוון אותו בלי לפרק אותו לגמריי. לעניות דעתי צירי הפיי של היות טובים יותר ועמידים יותר. בברכה, שרון דרורי

תוספת קטנה לשרון - ההחלטה במה להשתמש

היא כמובן מה משקל כנף הדלת . לדלתות עץ מלאות צירי פייפ לא יעמדו לאורך זמן .

אהההה... לא מדוייק.

הדלתות הכבדות מקבלות שלושה צירים. שניים בחצי העליון של הכנף ואחד ברבע התחתון של הכנף. כדוגמת הדלת שבתמונה המצורפת, זו דלת עם צירי פייפ מוארכים דמויי ציר ספר. ככה מתגברים על משקל הדלת.

שרון אני מתכוון לדלתות כבדות יותר

דלתות עץ מלא - ללא כל מילוי . דלתות אלה לפעמים צריכים 4 צירים ולא 3 . ( מתכוון לדלת שמשקל הכנף שלה יכול להגיע בקלות ל 90-100 ק"ג - עובי כנף 5 ס"מ .

למעלה