ציר הרֶשע

לדעתי צריך לתת למורדים הסורים להתמודד לבד

הטענה המרכזית שהבנתי מהתקשורת על טענות אנשים מהקונגרס האמריקאי

נגד התקיפה היא שלא יודעים בוודאות מי הגורם שריסס את הנשק הכימי בוודאות.

בצילומים קורים גופות ולא יודעים מי זרק את הנשק הכימי.

בכל מקרה, העובדה שיש גורמים סורים וערבים בכלל שלא רוצים את האמריקאים כ"שוטר" פה,

מעודדת אותי לחשוב שלא צריך את התקיפה האמריקאית.

לא צריך לתת עזרה למי שלא רוצה. לא חייבים לקבל עזרה.

זה נכון בין חברים, משפחה, ונכון בין מדינות.

ציר הרֶשע

מה בעצם הולך בסוריה? מי נגד מי?
הלהיטות של מדינות המערב לתקוף את אסד לפני שהוצגה הוכחה רצינית שהוא השתמש בנשק להשמדה המונית, ושהצד השני לא השתמש בנשק כזה, מעידה על שקריות טענותיהן. הכל שקר אחד גדול. החל מ"הדאגה לדמוקרטיה". ממש ערב הסעודית ונסיכויות המפרץ , התומכות העיקריות במלחמה נגד אסד, הן "המופת לדמוקרטיה"? למה ארה"ב והפודלים שלה באירופה לא דואגים לדמוקרטיה בסעודיה ובקטר?

ה"חטא" האמיתי של אסד הוא לא "הפגיעה בדמוקרטיה", אלא עצמאותו. מעצמות המערב אינן אוהבות משטרים עצמאיים, אלא רק ממשלות בובות הרוקדות לפי החליל שלהן או בנות-ברית הדוקות כמו סעודיה ודומותיה. אם מישהו קצת עצמאי, כמו קדאפי, אז צריך להפציץ אותו ולהדיח אותו.

ארה"ב, בשאיפתה לשלטון עולמי ללא הגבלה, מוקפת בפודלים מקשקשים בזנבותיהם, ממציאה כל הזמן תירוצים לתקוף, להפציץ ולכבש את כל מי שמעז להיות עצמאי, בין אם זו יוגוסלביה, עירק או לוב או סוריה.

לא שאני תומך גדול של משטר אסד - אני זוכר את התערבותו הגדולה הראשונה בלבנון לצד ישראל והפלנגות הרצחניות: כאשר ישראל תקפה את הפלסטינים בלבנון מדרום, סוריה תקפה אותם בו זמנית מצפון, באזור טריפולי - על מנת שיישמר בלבנון שיווי משקל הכוחות, ועל הסורים ייקל להתערב בענייניה הפנימיים של לבנון. וזו לא היתה הפעם היחידה שסוריה הפנתה עורף להנהגה הפלסטינית בראשות ערפאת.

עם זאת, חובה לבחון מיהם כיום הנלחמים נגד ממשלת סוריה והחותרים להפלתה: ארה"ב והפודליות שלה במערב (אותה ארה"ב שהיא המדינה היחידה שהשתמשה ממש בנשק להשמדה המונית, השליכה פצצות אטומיות על אוכלוסיה אזרחית ביפן, ומעולם לא הביע חרטה על פשע נורא זה, והיום פשוט רוצה לסלק מסוריה את הבסיס הימי הרוסי, כי זוהי "זכותה הבלעדית" להקים בסיסים צבאיים בכל חור בעולם), הליגה הערבית בראשות סעודיה "אלופת העולם בדמוקרטיה", המוכנה לוותר לאמריקים אפילו על עצמאות פלסטין (עיינו בהצעות האחרונות לתת לפלסטין שטחים במדבר סיני במקום גושי ההתנחלויות!), אלופה נוספת ב"דמוקרטיה" - טורקיה, החברה בברית התוקפנית נאט"ו והרוצחת את הכורדים בשטחה, ולבסוף: גם ישראל!

כל הכבוד על הטיפול בפצועים. עצם הטיפול בפצועים כמובן אינו יכול לשמש מטרה לביקורת. אבל יש לי כמה שאלות קטנות: איך הם הגיעו לישראל?! באילו נסיבות הם נפצעו?

עצם העובדה שמגיעים פצועים סורים לישראל (במעבר גבול? מי שולט בצד השני של המעבר?) מצביעה על מעורבות עמוקה של ישראל בתוך סוריה. איזה סיוע לוגיסטי אחר מעניקה ישראל למורדים? האם רק "לוגיססטי"? יש דיווחים על מדריכים ישראליים המאמנים את המורדים במחנות בירדן. האם יש אמת בדיווחים אלה?

ומה בנוגע לתקיפות שביצעה ישראל על אובייקטים סוריים? התערבות ישראלית בוטה היא גם ה"איסור" ("קו אדום") הישראלי על סוריה להצטייד בטילים להגנה מפני מטוסים! אתם מבינים, לישראל "יש זכות" לפלוש למרחב האווירי של סוריה (וגם לבנון כמובן), לכל מטרה, אם ריגול ואם תקיפה ממש - בבטחה! שאף אחד לא יעז לסכן את טייסינו החיוביים והצודקים התוקפים את מי שצריך!

עם זאת, המעורבות הישראלית הבולטת ביותר בציר הרֶשע ארה"ב-סעודיה-טורקיה היא ההתערבות התעמולתית לצדן. ישראל אף הבטיחה לאמא אמריקה בפירוש תמיכה תעמולתית מירבית, קריא: שטיפת מוח תקשורתית אנטי-סורית.

שימו לב: הדיווחים על סוריה בתקשורת הישראלית "העצמאית" הם חד-צדדיים באופן מוחלט. אני אפילו מתפלא ש-וואלה פרסמה את מאמרו של מוחמד ברכה. בכל אופן במבזקי החדשות של וואלה לא תראו שום דבר כזה.רק תיאורי זוועות מפי המורדים. בדיווח על כתבת הטלוויזיה הסורית שנהרגה בידי צלפים, וואלה "שכח" לציין שאלה היו צלפים של המורדים. התקשורת הישראלית גם השמיטה את הדיווחים על חשדות לשימוש בנשק כימי ע"י המורדים בסביבות חלב ועכשיו בפרברי דמשק, וגם את הידיעה שבידיהם של פליטים סוריים בטורקיה נמצאו בלוני גז זָרין, וגם "שכחה" לדווח על הטבח במאות כורדים סוריים שביצעו המורדים.

לאור הדיווחים הסותרים, לאור חוסר ההיגיון המשווע להזמין פקחים לבדיקת שימוש בנשק כימי ו....להשתמש בו בכוונה, לכבודם, בלי אילוץ צבאי, רבים גם במערב, פודלים של ארה"ב, אינם ששים להשתתף בתוקפנות הנפשעת השגרתית שזומם חתן פרס נובל לשלום. רק סעודיה, ישראל וטורקיה אלופות הדמוקרטיה (ר' למשל ערך "כיבוש") תומכות בה ללא סייג. סעודיה אף מוכנה לממן את התקיפה הצבאית האמריקנית! כן, זו אותה סעודיה, ששלחה צבא לדכא את ההפגנות ("אביב ערבי"? לא אצלנו!) בבחריין. זוהי שותפתה של ישראל.

יש הרבה דעות בנושא, גם לי

מצד אחד, יש המון טענות ודעות שבכלל אמריקה היא זו שחירחרה מלחמה בסוריה בשביל לקבל סיבה לתקוף שם, להפיל את אסד, ולשלוט באיזור, אין להם שום אינטרס שיהיו מסביב מדינות ערביות חזקות, זו דיעה אחת........אבל בוא נשים את זה בצד, אף אחד לא יודע מה באמת קורה מתחת לפני השטח, אני לא מאמין לפוליטיקאים.

מצד שני, בוא רגע נחשוב בהגיון, אמריקה, זו שהפגיזה בהירושימה פצצת אטום והרגה מאות אלפים, ועדיין עד היום תינוקות נולדים שם עם מומים מהקרינה הרדיואקטיבית, וישראל שהפגיזה ( נגד חוק האו"ם ונגד אמנת המלחמה העולמית ) זרחן בעזה והרבה מאות ילדים ונשים וגברים, פתאום נעמדו על הרגליים האחוריות ואמרו שזה חורה להם שאסד לכאורה מפגיז בטילים כימיים, ומה שיותר הזוי מזה, שבמקום שהם ינהלו משא ומתן, וישתמשו בפוליטיקה בשביל לפתור את הבעיה עם כמה שפחות הרוגים, לא, הם מתכננים להיכנס לסוריה ולהפגיז עוד יותר ממה שעשה אסד עד היום, באמא שלכם שמישהו יסביר לי איפה ההגיון פה כי אני לא מצליח להבין את הפעולה הזאת באופן הגיוני

המשטר של הבעת' הוא המשטר האידיאלי בשבילכם

בעיראק, בסוריה, בכל מקום.

הוא נותן לכם מה שמגיע לכם.

הבה נאחל לכם שיהיו לכם הרבה בעת'ים.

ההיגיון פה הוא מה שכתבת בהתחלה

אמריקה וסעודיה וקטר ארגנו את כל הבלגן בסוריה. עכשיו סעודיה התנדבה לממן את התקיפה האמריקאית - למען דמוקרטיה בסוריה, דוגמת הדמוקרטיה הסעודית.

וזאת לפני שהפקחים אישרו את הטענה, כאילו אסד הפעיל נשק כימי. כשאמריקה מחליטה משהו, אינה מוצאת לנחוץ להוכיח את אמיתות תירוציה. שלא לדבר על השקר התקשורתי הממושך, כאילו אסד הוא זה שמפגיז והורג אזרחים, סתם ככה מתוך שעמום, ושהמורדים הם כבשים תמימות שלא מפגיזות ולא הורגות אף אחד.

וזאת, בניגוד משווע לעובדה הבולטת, שבכל מקום שהמורדים לא הגיעו אליו, אף אחד לא הרג שם אף אחד. ניקח כדוגמה את העיר הגדולה חלב. היא ישבה לה בשקט, אף אחד לא הרג שם אף אחד, עד שהמורדים לא החליטו להשתלט עליה.

שכחת את היישות הציונית,אכיבוש והכריש של המוסד

כאחראים ל'כל הבלגן בסוריה'.

הקומונו-פאשיסט ברכה הוא סוכן המשטר הסורי

בואו לא נשכח שהקומוניסטים בסוריה הם חלק מהקואליציה השלטת של אסד ושותפים ל'חזית הלאומית המתקדמת' השלטת.

הם חלאות אדם כמו הקומונו-פאשיסטים של חד"ש.

מי שמדבר על פשיסטים

המורדים השתלטו על הישוב הנוצרי מעלול

ולפי השמועות הורגים בתושבים, מכריחים אותם להתאסלם, שורפים את הכנסיות העתיקות, ורוב התושבים נמלטים.
מעלול הוא ישוב עתיק, שתושביו דוברים ארמית, שהיה עד עכשיו "מחוץ למשחק".

אולי הם נקמו בנוצרים על תמיכתם ברוצח אסד שרצח

יותר ממאה אלף 'בני עמו' בנשק ובגזים שהקומונו-פוטינים נותנים לו.

"מקור אינפורמציה אמין"

המיעוט הקטן הזה ישב בשקט, ורק רצה שאף אחד לא יגע בו. אבל לידידיך הסעודו-אמריקנים זה הספיק.

התגובה שלך דווקא מאלפת! המורדים שלך, כמובן, אינם רוצחים אף אחד, אלא רק "מתנקמים" במי שיושב בשקט.

לך תלקק לאסד ולפוטין את הישבנים כמו שמפלגתך

הקומונו-פאשיסטית עושה.

ה'חברים' המנוולים שלך, הקומוניסטים בסוריה, משתתפים בקואליציית-הרוצחים של אסד ודם מאות אלפי הנרצחים שם על כפותיכם המזוהמות.

לא רצחתם מספיק בני אדם ברוסיה, שאתם עכשיו רוצחים גם בסוריה?

האם זה נכון, שלערבים בישראל

בכלל לא אכפת מה קורה בסוריה?
זה לפחות הרושם שעולה מהעדר התגובות.
הרי לא באתי לבקר כאן ולהעלות את הנושא בשביל לשמוע את "דעותיהם" של דבילים גלובליסטים.

הם מגיבים (כולל השמאל ) רק נגד צה"ל

לא משנה להם שתחת שלטון ישראל וצה"ל (כגון בעזה ) ,
היה להם גן עדן-דבש יחסית

זה לא נכון שלא אכפת

העניין הוא שכשיש טבח ברמות כאלה אנשים נכנסים להלם

ולא תמיד יודעים מה להסביר ולענות.

תירוצים מצוצים מהאצבע

נגד צה"ל ושלטון ישראל הם (כולל השמאל) יודעים לצעוק ולהגיב.
צבועים.

מכבסת מילים. לא אמרת כלום בעצם.
רשמת תגובה המתאימה לשופרות התעמולה הערבית בימים עברו.
חשבתי שכבר עברנו את זה .

זה לא תעמולה זה מיאוס ממצב המלחמה

מצב המלחמה עם הערבים בעיניי הוא נמאס

ונגמר לי מכל הזבל הזה

בגלל זה אני מדבר ככה

המזל של הערבים שהם חיים פה תחת השלטון הציוני

אחרת גם פה הם היו רוצחים אחד את השני ב'עזרתם' של הפוטינים והאייתולות ולקקי התחת שלהם הטלמונים הקומוניסטים המנוולים.

למעלה