ציר ישן לארון מטבח

SicTransit

Active member
נשבר לי ציר לארון מטבח ישן (משהו כמו 40 שנה) - נראה כמו אחיו שבתמונה 1. את הציר השבור עצמו אפשר לראות בתמונות 2 -4 להקלה על הזיהוי.

בטמבוריות המקומיות אין שום דבר תואם. ניסיתי להחליף לציר חדש יותר (תמונה 5), אבל הוא לא מתאים - כשהדלת צריכה להיסגר היא נדחפת לכיוון הדלת השניה (תמונות 6 ו-7).

אני בטוח שאי שם יש פתרון שלא יחייב להחליף את כל המטבח... ;-) , השאלה היא איפה.

אם נחוצות תמונות מזויות אחרות או כל מידע נוסף אשמח, כמובן לספק אותם.

קבצים מצורפים

• תמונה 1.jpeg
    תמונה 1.jpeg
    KB 146.6 · צפיות: 7
  • תמונה 2.jpeg
    תמונה 2.jpeg
    KB 88.4 · צפיות: 7
  • תמונה 3.jpeg
    תמונה 3.jpeg
    KB 98.4 · צפיות: 6
  • תמונה 4.jpeg
    תמונה 4.jpeg
    KB 98.1 · צפיות: 6
  • תמונה 5.jpeg
    תמונה 5.jpeg
    KB 103.1 · צפיות: 6
  • תמונה 6.jpeg
    תמונה 6.jpeg
    KB 72.2 · צפיות: 7
  • תמונה 7.jpeg
    תמונה 7.jpeg
    KB 131.2 · צפיות: 7

רוני1955

Active member
בצירים מסוג זה, יש ציר "ישר" ויש ציר "כפוף". הציר הישר מיועד לדלתות שמכסות את כל המסגרת. כשמתקינים ציר כפוף במקום ציר ישר, הוא דוחף את הדלת מכיוון הצירים לצד השני. יכול להיות שזה מה שקרה אצלך כאן.
האם הדלת אמורה להיפתח ב 90 מעלות, או ב 180?
אפשרות נוספת, היא קידוח חורים לצירים שקועים בדלת הזו, והתקנת צירים חדשים, כפופים או ישרים לפי הצורך.
אם אתה באזור טבעון, יוקנעם, עפולה, אני יכול לקדוח עבורך את החורים האלו.

SicTransit

Active member
בצירים מסוג זה, יש ציר "ישר" ויש ציר "כפוף". הציר הישר מיועד לדלתות שמכסות את כל המסגרת. כשמתקינים ציר כפוף במקום ציר ישר, הוא דוחף את הדלת מכיוון הצירים לצד השני. יכול להיות שזה מה שקרה אצלך כאן.
האם הדלת אמורה להיפתח ב 90 מעלות, או ב 180?
אפשרות נוספת, היא קידוח חורים לצירים שקועים בדלת הזו, והתקנת צירים חדשים, כפופים או ישרים לפי הצורך.
אם אתה באזור טבעון, יוקנעם, עפולה, אני יכול לקדוח עבורך את החורים האלו.
קודם כל, תודה רבה על ההצעה. אם לא אמצא פתרון אחר אולי אתאם איתך ואסע במיוחד אליך (ובאותה הזדמנות אמשיך לטיול בגליל או משהו).

הציר מיועד להיפתח לזוית גדולה מ 90° אבל זה לא עקרוני עבורי, כי נראה לי שזוית ישרה תספיק. אני לא מבין הרבה בצירים, אבל בשום חנות לא הציעו לי ציר שונה מזה שצירפתי בצילומים. האחים ביטר, לדוגמא, הציעו לי את הציר שצילמתי (אני מניח שזה מה שאתה קורא "ציר כפוף" כי הדלת אכן נדחפת, וזאת הבעיה). אני מצרף עוד כמה תמונות שאני מקווה שיבהירו את מצב הדלתות והצירים (אני מניח שזה מה שנקרא "דלתות שמכסות את כל המסגרת").

קבצים מצורפים

• דלת פתוחה 2.jpeg
    דלת פתוחה 2.jpeg
    KB 114.3 · צפיות: 5
  • דלת פתוחה.jpeg
    דלת פתוחה.jpeg
    KB 155.6 · צפיות: 5
  • דלתות סגורות.jpeg
    דלתות סגורות.jpeg
    KB 132.2 · צפיות: 5
לקחת דוגמא ולקנות בחנויות שמתמחות בפירזול.
לדוגמא , האחים יונס בחיפה , אין מצב שאין להם דבר כזה.

למעלה