אם כבר, אז כבר
נלך על מרק שרימפס כהלכתו, כראוי לפורום גסטרונומי. 500 גרם שאריות שרימפס (ראשים, זנבות ושריון) 6 שאלוט 1/2 פקעת שומר 1 כף ברנדי 2 כפות יין לבן 1 ליטר עגבניות מרוסקות (ללא הקליפה) 5 שיני שום קליפה מתפוז אחד 1/2 צרור פטרוזיליה 1 עלה דפנה טרי קורט זעפרן 2-3 כוכבי אניס 1/2 כפית בזיליקום יבש 1 כפית פלפל שחור שלם גבינת עיזים לבנה, רכה וטריה 2 שרימפס שלמים, מקולפים ומבושלים, לכל סועד 1 כף שרימפס, מקולפים, מבושלים וקצוצים לקוביות קטנטנות, לכל סועד - במחבת כבדה וחמה מאד מקפיצים את שאריות השרימפס במעט שמן זית עד שמשנים את צבעם. - מרסקים את השאלוטים והשומר במעבד מזון. מזגגים את הרסק בשמן זית על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים לסיר את שאריות השרימפס ומערבבים היטב. - יוצקים למחבת ברנדי ויין לבן, מציתים ומקרצפים את הקרקעית. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. - מרסקים את העגבניות עם השום במעבד מזון ומוסיפים לסיר. - מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. - מוסיפים מים עד לגובה 5 ס"מ מעל התערובת. לא מערבבים. - מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהתכולה הופכת למחית דלילה ואחידה והטעמים מתמזגים (40 דקות עד שעה). - מרסקים במעבד מזון (ממש טוחנים את כל העסק, כולל שאריות השרימפס). משגיחים בקפידה ומפסיקים לעבד בכל פעם שחתיכת שריון תוקעת את הסכינים. - מסננים במסננת עדינה (רצוי בסינון כפול) ומחזירים לסיר. - מחזירים לרתיחה ומבשלים עוד 2-3 דקות. - שמים בקערת המרק פרוסת גבינת עיזים, יוצקים את המרק ומקשטים ב-2 שרימפס מבושלים שלמים ובכף קוביות שרימפס. מגישים עם פרוסות בגט קלויות ואיולי.