ציר שרימפס

Siren

New member
ציר שרימפס

מה אפשר לעשות עם שאריות השרימפס לאחר קילוף?
 

terroir

New member
בדיוק מה שאמרת ../images/Emo13.gif

ציר שרימפס (מכינים כמו ציר דגים, רק משאריות השריפמסים לאחר הקילוף), שיכול לשמש בסיס לרטבים (בעיקר רטבים לדגים). תוכל גם להכין שמן שריפמסים (ע"י חליטה איטית בשמן זית בטמפרטורה נמוכה מאוד למשך כחצי שעה), ואז תוכל להעניק תיבול בטעם של שרימפסים ע"י שימוש בשמן הזה למגוון צרכים.
 
ושכלול קטן

ציר שרימפס יכול לשמש בסיס נהדר למרק שרימפס (אפשר גם סרטנים) פשוט וטעים להפליא: מבשלים כמה שרימפס קלופים (או בשר סרטנים) בציר השרימפס. שמים פרוסת גבינת עיזים לבנה, רכה וטריה בצלחת המרק, מוזגים ומלקקים את האצבעות.
 

Siren

New member
שאלות המשך...

1. לגבי הציר: הכוונה למשהו בסגנון ירקות שורש, עשבי תיבול ומים או שכדאי קודם לטגן את ירקות השורש ולהוסיף גם יין לבן? 2. קניתי שרימפס קריסטל וכשהוצאתי ממנו את החוט שבגב (מערכת העיכול???) חלקם היו שחורים-ורודים דקים (והזכירו את ה"החוט" שבשרימפס מהנגב) וחלקם היו מאוד עבים, גסים ומלווים ב(סליחה על התיאור מראש) עיסה שמזכירה מעט נזלת. האם קיבלתי ההבדלים נובעים מסוג השרימפס? ממינו? וזאת גם הזדמנות טובה לומר לכם תודה - בכל בעיה תמיד אפשר לסמוך על גאוני הפורום!
 

terroir

New member
עניין של גרסאות

בבסיס, ציר משרימפס מכינים כמו שמכינים ציר דגים: לא עם ירקות שורש כמו ציר עוף או ציר בקר, אלא עם אשלוטים, כרישה, פטריות בוקה גרני ויין לבן טוב. אני לא יודע אם השף הלבוש מתכוון לציר כזה כהצעתו למרק, או למשהו שיותר דומה לביסק. שף...???
 
ציר כמו ציר דגים, כפי שתיארת

ואפשר גם להוסיף חצי פקעת שומר, בשביל הארומה.
 
אם כבר, אז כבר

נלך על מרק שרימפס כהלכתו, כראוי לפורום גסטרונומי. 500 גרם שאריות שרימפס (ראשים, זנבות ושריון) 6 שאלוט 1/2 פקעת שומר 1 כף ברנדי 2 כפות יין לבן 1 ליטר עגבניות מרוסקות (ללא הקליפה) 5 שיני שום קליפה מתפוז אחד 1/2 צרור פטרוזיליה 1 עלה דפנה טרי קורט זעפרן 2-3 כוכבי אניס 1/2 כפית בזיליקום יבש 1 כפית פלפל שחור שלם גבינת עיזים לבנה, רכה וטריה 2 שרימפס שלמים, מקולפים ומבושלים, לכל סועד 1 כף שרימפס, מקולפים, מבושלים וקצוצים לקוביות קטנטנות, לכל סועד - במחבת כבדה וחמה מאד מקפיצים את שאריות השרימפס במעט שמן זית עד שמשנים את צבעם. - מרסקים את השאלוטים והשומר במעבד מזון. מזגגים את הרסק בשמן זית על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים לסיר את שאריות השרימפס ומערבבים היטב. - יוצקים למחבת ברנדי ויין לבן, מציתים ומקרצפים את הקרקעית. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. - מרסקים את העגבניות עם השום במעבד מזון ומוסיפים לסיר. - מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. - מוסיפים מים עד לגובה 5 ס"מ מעל התערובת. לא מערבבים. - מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהתכולה הופכת למחית דלילה ואחידה והטעמים מתמזגים (40 דקות עד שעה). - מרסקים במעבד מזון (ממש טוחנים את כל העסק, כולל שאריות השרימפס). משגיחים בקפידה ומפסיקים לעבד בכל פעם שחתיכת שריון תוקעת את הסכינים. - מסננים במסננת עדינה (רצוי בסינון כפול) ומחזירים לסיר. - מחזירים לרתיחה ומבשלים עוד 2-3 דקות. - שמים בקערת המרק פרוסת גבינת עיזים, יוצקים את המרק ומקשטים ב-2 שרימפס מבושלים שלמים ובכף קוביות שרימפס. מגישים עם פרוסות בגט קלויות ואיולי.
 
ה"חוט" של השרימפס

הוא אכן המעיים שלו, והוא אמור להיות דקיק, אורכו כאורך השרימפ (ללא הראש) וצבעו שקוף-ורדרד או שחור (תלוי אם השרימפ ז"ל היה שבע...). אינני בטוח מהו הדבר העבה והגס עליו אתה מדבר, אך מהרירית (ה"נזלת") עליך להיפטר. בהחלט יתכן שקיבלת שני סוגי שרימפס. רוב מוכרי הדגים מתייחסים ל"קריסטל" כאל קריטריון לגודל השרימפס, ולא כאל זן.
 

kaya11

New member
לא בטוחה אבל

הערכה שלי שמדובר במין השרימפ ולא בזן.. יכול להיות שזו נקבה והביצים שלב התפתחות ראשוני. אבל שוב, לא ראיתי במה המדובר...
 

ענת סלע

New member
ואפרופו קליפות

אני מכינה חמאת לובסטר מקליפות הלובסטר אותם אני מעבדת במיקסר, עם הגיטרה, למשך שעה מינימום. בהמשך מוסיפה חמאה ואם אני ממש ברת מזל-אני מוסיפה את ביצי נקבת הלובסטר. אם יש עניין במתכון-אפרסם.
 

terroir

New member
מעניין מאוד.

קליפות לובסטר לא מבושלות? אחרי בישול? זה מתאים גם לשרצים אחרים? אשמח לשמוע את פרטי ההכנה, וגם למה משמשת אותך חמאה זו.
 

ענת סלע

New member
חמאת קליפות לובסטר

קליפות מלובסטר בינוני אחד (שיובשו מנוזלים) ביצי לובסטר (אם התמזל מזלכם) 150 גרם חמאה מלח במיקסר עם ה"גיטרה", במהירות הכי איטית, מעבדים את קליפות הלובסטר (לאחר בישול) עד שמתקבלת מעין אבקה. (בשלבי העיבוד הראשונים כדאי לסגור את הקערה במיכסה המיועד (ואם אין-לכסות בנייר כסף). מוסיפים חמאה וביצי לובסטר ומעבדים עוד 20 דקות. מתבלים חמאה וביצי לובסטר ומתבלים במלח. על זה אפשר להוסיף שום, ג'ינג'ר, עשבי תיבול וכו'. תלוי באופי המנה המבוקש, אותו אתם רוצים להשיג.
 
למעלה