צליאק

אמאעדי33

New member
צליאק

שלום, יש לי 2 ילדים חולי צליאק. בתי, בת ה- 10 וחצי הייתה מלאה כשהייתה תינוקת ועד שגילו לה את הצליאק. גילו לה את ה"מחלה" בגיל 5 ומאז היא גובת יפה ומורידה במשקל בלי לעשות שום דיאטת רזון. היא בריאה ומרגישה טוב, ובלי עודף משקל. בני, בן ה- 3 וחצי היה תינוק רזה. גילו לו את הצליאק כשהיה בן שנתיים. מאז שהוא שומר על דיאטה נטולת גלוטן הוא נהיה ממש מלא. אני מקפידה להכין אוכל בריא אך יש 2 דברים שהוא מבקש כל הזמן: לאכול שוקולד ולשתות קולה. לגבי הקולה הוא שותה רק בשבת. אני עיקרונית לא קונה קולה במשך השבוע ואנחנו כולנו שותים מים. אך לגבי שוקולד אנחנו כן נותנים לו. אנחנו לא מרגישים בנוח לסרב לו כי כל כך הרבה דברים אסורים לו בגלל הדיאטה ללא גלוטן. רציתי לציין שהוא כמעט ולא אוכל חטיפים, לא יותר מפעמיים בשבוע וגם לא אוכל סוכריות. אך שוקולד הוא מקבל כל יום. האם זאת הסיבה להשמנה ? אנחנו מרגישים שהוא מכור לשוקולד, האם זאת הפרעת אכילה ? אם לא פניתי לפורום הנכון אודה לך אם תוכלי להפנות אותי. ואם כן אשמח לשמוע את תשובתך. בתודה מראש

לאוהבי השוקולד...

אין ספק שקשה מאד לעמוד בפני דרדק בן 3.5 שנים ולהגביל אותו בכל-כך הרבה מזונות. במקרה שלכם אני מציעה לפנות לדיאטנית לאחר שערכתם רשום תפריט של 3 ימים על מנת שהיא תוכל להדריך אותכם , לגבי שינויים בתזונתו.במקביל הקפידו על פעילות גופנית שלו. זוהי לא הפרעת אכילה.

למעלה