צלייה איכותית של בשר בבית על גריל בלי עשן?

pertal

New member
צלייה איכותית של בשר בבית על גריל בלי עשן?

היי, אני גר בדירה, ואין לי מרפסת. אני מאוד רוצה לקנות גריל(למרות שהתקציב מוגבל מאוד מאוד מאוד), אבל מן הסתם יש את הבעיה של העשן. האפשרות הראשונה היא לקנות גריל גחלים פשוט, ולעלות קומה-2 כל פעם שאני רוצה להכין אותו לגג הבניין שלנו שזה קצת מסורבל. האפשרות השנייה היא משהו שראיתי עכשיו: http://www.gadgetshop.co.il/items/cobb.php?c=30&gift=676 האם זה מה שזה מתיימר להיות? בכל זאת יש שם שימוש בגחלים. האם באמת בקושי יש עשן? ולמי שמכיר, איך הטעם יוצא? תודה רבה.
 

Tami661

New member
איזה כייף, אני יכולה לעזור לך בשמחה../images/Emo140.gif

יש לי את הפלא על גחלים. מוצר מדהים! אפילו הרחבתי בתשבוחות במתכון שלי בבלוג: סטייק פרגית על גחלים וגם במתכון הזה
סטייק אנטריקוט על המנגל השתמשתי בו וגם במתכון הזה
ירכיים וכנפיים צלויות בסגנון ננדוס. בקיצור: מכשיר נפלא, אכן מה שהוא מתיימר להיות... כמעט. כלומר: את ההבערה הראשונית, עד שהפחמים מאפירים רצוי לעשות במרפסת מאווררת שכן יש להשתמש בפחמים לבעירה מהירה (קינגספורד האדום, שהם מצופים בחומר בעירה) ואלו עושים ריח חריף וחזק עד שהם נתפסים, לאחר מכן - המכשיר יכול לעמוד במטבח או אפילו על שולחן האוכל והעשן הוא כל כך עדין ולא יותר מצלייה במחבת או בתנור.
 

pertal

New member
ולמי שאין מרפסת? וגם

יש לי חלון גדול, וזהו :) . האם הריח הזה עובר מהר? יש לי ניסיון קטן בצלייה על גריל, למרות שממה שאני זוכר בהחלט יש הבדל אדיר בטעם אפילו בדברים הפשוטים ביותר כמו נקנקיות זוגלובק שהופכות למעדן. האם התוצאה הסופית של גריל כזה עם גחלים דומה מאוד לתוצאה הסופית בחוץ? האם באמת אפשר לשים לב לאיכות של בישול על גריל? פשוט פעם היה לי מן גריל פשוט כזה שהשתמש בנורת חימום, ולא צריך כמובן לדבר על התוצאה הסופית. אני מתרגש כאן בגלל שמשתמשים בגחלים שלפי הבנתי הם אלה שנותנים את הטעם החרוך. (או שזה בעצם העשן? האם במכשיר העשן נוגע בבשר ולא יוצא החוצה? או בכלל לא נוצר עשן?) תודה.
 

Tami661

New member
חלון גדול מספיק. הריח עובר מהר

ההתרגשות מובנת וביום העצמאות האחרון האכלתי 20 קרניבורים אצלי בבית מהמנגל הזה תוך החלפה של הפחמים 3 פעמים בסה"כ כאשר התפריט כלל צלעות כבש, סטייקים (אנטריקוט), כנפיים, כרעיים, נקניקיות והמבורגרים - אמנם צליתי במרפסונת הצמודה לסלון, אבל בסלון בלסו בלי להרגיש בכלל מה קורה בחדרון הסמוך. אכן הגחלים הם שנותנים את הטעם החרוך והפטנט במכשיר הזה הוא תעלת ניקוז השומן - ברגע שהשומן לא מטפטף על הגחלים, אין עשן, או יותר נכון יש עשן רק שהוא כלוא במבנה הכיפתי של המכסה, ועד שהשומן נבלע בתעלות הוא מתפוגג.
 

avi5199

New member
../images/Emo62.gif הבערה ראשונית של פחמים בלי עשן

את הפחמים שמים ישר על הלהבה של הגז עד שהם מקבלים צבע לבן מבחוץ ומתחילים לפצפץ... אחרי שהם לוהטים מעבירים אותם למנגל בעזרת מלקחיים של מנגל. אחרי זה נותנים קצת רוח ממאוורר חשמלי ... את קצת האפר שנשאר על הגאז שואבים עם שואב אבק...
 
למעלה