הכל עניין של תיאום ציפיות...
1. כלל אצבע בים התיכון הוא שצוללים מתי שהוא מאפשר, לא מתי שרוצים. יכול להיות יום אחד שקט וראות מדהימה, למחרת גועש וראות אפס. כשיש ים טוב צריך פשוט לנצל את ההזדמנות ולצלול.
2. למיטב ידיעתי המקומות היחידים בהם יש "עתיקות" זה קיסריה, ואולי איזה שרידים של כפר מהתקופה הנאוליטית מול עתלית (לא נראה לי שיש שם הרבה מה לראות, אם בכלל)
https://goo.gl/fC2g8c . בקיסריה רואים בעיקר אבנים גדולות וצריך קצת דמיון לשחזר מזה מראה של נמל עתיק.
אם כבר, אני חושב שיש צלילות הרבה יותר מרשימות מקיסריה למשל לצוללת "שירה", לדוברה הגדולה ועוד כמה שברי אוניות. הם מתאימות לצולל כוכב 2, רצוי עם קצת נסיון (נניח 30-40 צלילות)
בע"ח במובן מסויים קצת מאכזב לעומת אילת, אבל אולי בקניון של אכזיב אפשר לראות מחבטנים גדולים, או שפך נחל כזיב וראש הנקרה. אם צוללים בים התיכון הרבה ולעתים קרובות כמובן יש הפתעות, אבל בצלילה בודדת פה ושם זה פשוט עניין של מזל.
חוץ מאוניות, אולי הצלילה הכי מעניינת מבחינת הנוף ודגה זה בנקרות של ראש הנקרה, אפשר לארגן צלילה מודרכת דרך כל אחד מהמועדונים בסביבה (למשל "פוצקר" בנהריה- יש רשימה של כל המועדונים בקישורי הפורום).
3. צריך ביטוח, זאת חובה על פי חוק, בלעדיו לא ישכירו או יתנו שירותי צלילה. גם צלילה אחרונה באוקטובר היא גבולית לצלילת רענון (אלא אם כן יש לחבר הרבה נסיון מוכח?).
כדאי לשקול אולי בכל זאת לצלול באילת? נראה לי יש פוטנציאל הנאה גבוה יותר, למרות שזה כרוך בנסיעה, לינה וכו'. סוף שבוע באילת עם 4-5 צלילות יהיה הרבה יותר מהנה מצלילה או שתיים בים התיכון.
שווה להסתכל באתר של אמיר גור (וכמובן הספר שלו זאת מתנה נחמדה לחבר צולל)
http://amirgur.com/?page_id=765 יש רשימה של אתרי צלילה יכול להוות בסיס לרעיון לאן ללכת.