צלילה לבעלי משקפיים

efoeli

New member
צלילה לבעלי משקפיים

יש לי משקפיים עם מספר מינוס 5 האם כדאי לצלול עם עדשות מגע - מעולם לא התנסתי עם עדשות או שיש פתרון אחר

שיר בים

New member
פתרונות למשקפיים

בהחלט אפשר לצלול עם עדשות, אבל צריך לקחת בחשבון שני דברים:
1. אם אתה צולל באילת, מזג האוויר מאוד יבש, וזה עשוי להיות לא כל כך נעים, אז רצוי להצטייד גם בטיפות מלחחות.
2. אם נכנסים מים, או מאיזשהי סיבה אתה צריך להסיר את המסכה במים (לקנח אף למשל), קיים סיכוי שתאבד את אחת העדשות או שתיהן (ואז תאלץ לסיים את הצלילה בראייה מטושטשת). כמו כן, רצוי לצלול עם עדשות יומיות, ולהחליף אותן - כי מי ים ועדשות זה שילוב שעלול לייצר דלקות.

אפשרות נוספת (שלדעתי טובה יותר) - היא קנייה של מסכה אופטית. היתרונות הן הנוחות במים, והבריאות לעין. החסרונות הם, שמדובר בהוצאה גבוהה יותר (מינימום של 500 שקלים למסכה+העדשות), והעובדה
כי לא קיימות עדשות למסכות עם צילינדר.

אפשרות שלישית, שקצת מוזילה את המסכות האופטיות, הן עדשות ראייה נדבקות - בעצם מדובר במדבקה שקופה שאתה יכול להדביק על מסכה רגילה. מעולם לא התנסיתי עם המדבקות הנ"ל, אבל משיטוט בפורום הזה, והתייעצות עם צוללנים שכן רכשו אותם, הבנתי שהן נוטות להתקלף, לעיתים גם במהלך צלילה, ולכן פחות טובות ממסכה אופטית.

בהצלחה!

LevMW

New member
לי יש 6.5-

ואני צולל עם מסיכה עם עדשות אופטיות. החסרון היחיד הוא שבדרך אל או מהמים אני חצי עיוור.

גם לדרך אל או מ.. יש פתרון

הולכים עם המשקפיים ולפני הכניסה למים מכניסים לכיס המאזן.
פשוט, קל ויעיל.

LevMW

New member
פשוט? כן. קל? כן. יעיל? ממש לא!

משקפיים עשויים אמנם מחומרים שונים אבל הברגים המחזיקים אותם הם מברזל, הקפיצים שבהם מברזל וחומר זה ממש לא מאוהב במים מלוחים. חוץ מזה גם הציפוי של העדשות (נגד UV, נגד סינוור וכו') גם הוא לא ממש באקסטזה מציפיה לטבילה במי מלח ומה שאתה עושה זה בשביל דקה-שתים של נוחות מקצר מאד את חיי המשקפיים.

אם אני מחליט שאייני רוצה להיות עיוור בדרכי למים או מהם אני עושה אחד מהשנים: או שם את המסיכה או לוקח איתי לצלילה קופסה של OTTERBOX או PELICAN בגודל מתאים.

אני כבר עושה את זה מהקורס. 3 שנים.

אומנם לא משתמש במשקפיים היום יומיות אבל עם החלופיות, בכיף.
ככה אני שקט ש"העיניים" שלי איתי.

אבי ע

New member
אפשרות נוספת שעלתה פעם בפורום

זוג משקפיים ישן המוקצה לצורך זה ומצוי דרך קבע במאזן.

bkeilat

New member
אם אתה שואל כך, אני מנחש שאתה לפני קורס צלילה

אז לפני הקורס אתה יכול לוודא שביה"ס לצלילה לספק לך מסכה אופטית במשך הקורס הראשון. רוב המועדונים באילת מחזיקים מסכות כאלה בשביל חניכי קורס בלבד - כמובן על בסיס כל הקודם זוכה. אפילו אם תקבל מסכה בסביבות 3.5- זה מספיק טוב כדי להתנסות. ויותר טוב מעדשות בקורס כאשר מתרגלים הסרה והחזרה של מסכה מתחת למים.

ספוקי

New member
שתי אפשרויות:

עדשות ראייה או מסכה אופטית.
לכל פתרון יש חסרונות ויתרונות.

עדשות ראייה: שים לב: יש להשתמש בעדשות "רכות" בלבד!
יתרונות: זול יחסית, אם משתנה המספר לא צריך להחליף עדשות, אפשר "להשתמש" בדרך אל/החוצה מהמים.
חסרונות: עלולה ליפול במים (במיוחד בקורסים שם מורידים ומחזירים את המסכה פעמים רבות).

מסכה אופטית:
יתרונות: אין (כמעט) סכנה לאובדן במים.
חסרונות: יקר יותר לרכישה ראשונית, אם משתנה המספר צריך להחליף עדשות, בדרך אל/החוצה מהמים לא רואים כלום וצריך להיראות מפגרים וללכת עם המסכה על הפנים.

הערות:
בשימוש עם מסכה אופטית, ניתן לקחת איתך גם זוג משקפי ראייה מתקפלים-פשוטים מפלסטיק (כמו שנמכר בסופר פארם), כך שאפשר להשתמש במשקפיים בדרך אל/החוצה מהמים ובזמן הצלילה לשים אותם בכיס המאזן.
בשימוש עם עדשות ראייה אופטיות, מומלץ להשתמש בעדשות ראייה יומיות ולא בעדשות הקבועות (אם יש). הן הרבה יותר זולות, כך שאם הן יאבדו במים זה לא אובדן גדול, ולא צריך להתעסק בניקוי שלהם כל ערב.
עדיין אפשר לאבד מסכה אופטית, במיוחד אם וכאשר מנסים לצלול באילת בזמן סופה דרומית.

dovella

New member
מסכה אופטית

כמדריך צלילה הצולל עם מסיכה אופטית , אני ממליץ בחיוב על השימוש בה ( בניגוד לספוקי שלא מוצא בהן יתרונות)
לא מבין מדוע היא בסכנת אובדן , יותר מאשר מסיכה רגילה ??

דב

LevMW

New member
למה אתה טוען שספוקי לא רואה יתרונות

במסיכה אופטית?
אני מצתת:
"יתרונות: אין (כמעט) סכנה לאובדן במים"
ז"א היתרון שאין כמעט סיכוי לאבד אותה במים (בניגוד לעדשה)

6gill

New member
אני בעד עדשות מגע

אני משתמש בעדשות מגע רכות חד פעמיות, והן נוחות ויציבות ולא זזות...
לא נפלו לי מעולם תוך כדי צלילה (עם או בלי מסיכה), אני גם שוחה עם העדשות ועדיין, אין תזוזה שלהן.
וכמו שהציעו קודם,אפשר לקחת משקפיים ישנים ולשים בכיס המאזן.
בהצלחה+בהנאה

נר2

New member
מסכה אופטית

בתור מישהי שצוללת עם מסכה אופטית (מספר 10-) כמעט מההתחלה חייבת לציין שזהו הפתרון היעיל יותר. נכון שההשקעה הראשונה לא זולה אבל משתלמת לעתיד ולוקח פחות סיכונים של צלילה עם עדשות.
לגבי המרחק שין החוף והמים אז יש 2 אופציות: לראות מטושטש עד שנכנסים למים רק כדאי ללכת לאט ולהזהר איפה דורכים..
או פשוט לשים את המסכה ולהשתמש בה במקום משקפיים, קצת לא נוח בעיקר בקיץ כשחם וקשה לנשום אבל די בטוח. וממש אבל ממש לא ממליצה לקחת איתך את המשקפיים בתוך המאזן או בקופסה. מנסיון אישי שיש ככה יותר סיכוי שילכו לאיבוד והקופסא אינה אטומה לגמרי ולא ממש בטוח לאחסן בפנים דבר כמו משקפיים. הכי בטוח לאחסן אותם בתיק או בדלפק הציוד במועדון.

laviy

New member
שנים אני צולל עם מסכה אופטית

לדעתי יש רק יתרונות כיוון שנוח מאד תחת המים , למרות המחיר הגבוה יותר .
ואין חשש לעדשת מגע "שתעלם"
לאחרונה כיוון שיש בעיות מולטיפוקל הזמנתי חצאי עדשות מ Optx 20/20 Stick On Bifocal Lenses
שמתי בתוך המסכה , ואין בעיות יותר .
אכן יש בעיה ללכת עד המים אבל זה רק ממספר גבוה ולכך כפי שאמרו יש פתרון טוב במשקפיים הכי זולות עם מסגרת פלסטיק
ולשים במאזן לאורך הצלילה .

amitrahav

New member
מסכה לפי מרשם + צילינדר

אני רכשתי (כאן) מסכה לפי מרשם עם צילינדר לפני ארבע שנים. זו חוויה נהדרת להוריד ראש למיים ולראות בחדות, אחרי שהתרגלתי לראות את 'התמונה הכללית'.
קניתי מסכה ב- Leisurepro באתר, ושלחתי אותה ישירות לאופטיקאי זה. שלמתי לו $140 (כולל משלוח לכתובת בארה"ב - משלוח לארץ היה עולה עוד קצת מן הסתם, ואין לי מושג לגבי מכס או מס).
הוא היה מוכן לקבל כל מסכה ובלבד שהעדשות בה נפרדות זו מזו. לחילופין יש לו מלאי מצומצם של דגמים אבל ללא השוואה ל- Leisurepro במבחר ובמחיר.

בטלגוז

New member
אני צולל 20 שנה עם עדשות רכות בלי תקלות.

בעיה קצת בצלילות ריענון כשצריך להוריד מסכה ולפתוח עיניים. אני מסכם עם המדריך שאני פותח רק חריץ, ועד היום טפו טפו לא עפה לי עדשה. בריקון רגיל של מסכה בלי הורדה, אין בעיה. לא הייתי צולל עם עדשות קשות. הם פחות יציבות בעין.
לא ניסיתי מסכה אופטית. במספרים האלה, אנחנו לא נראה איך להגיע למים בלי המסיכה על הפנים..

Shlomit W

New member
שני הסנט שלי

אני צללתי במשך שנים עם מסכה אופטית וזה היה מצויין אבל מעל המים היה קצת מעצבן לבחור בין לא לראות חד או להשאיר את המסכה שנוטה להתמלא באדים מעל המים במהירות למרות שבסך הכל מדובר במספר דקות מועט אז זה לא סוף העולם. לפני שנתיים ניסיתי עדשות מגע רכות יומיות ולי הן נוחות מאוד. עשיתי איתן קורס דייבמאסטר שכלל הרבה הורדות מסכה ולצערי גם חטפתי פעם או פעמים סנפיר לפרצוף שהעיף לי את המסיכה בצורה לא מתוכננת ומעולם לא איבדתי עדשה (והייתי עם עיניים פתוחות) . אני מכירה את סיפורי איבוד העדשה אבל זה נראה לי קצת אגדה אורבנית - לי אישית זה מעולם לא קרה. אז יכול להיות שזה קורה אחת ל... אבל זה לא דבר שקורה בתדירות גבוהה כמו שאולי משתמע מההודעות הקודמות.
מקווה שעזרתי

למעלה