שלום לכולם
אני היה בתאילנד בטיול מאורגן
ואחרי הטיול היה אוד 5 ימים לצלילות בלבד
צריך הזרה והמלצות אל מואדון צלילה
אני היה בתאילנד לצלילות באמצה חודש מארץ או אמצה חודש אפריל
תודה
בתאילנד טרם הייתי, לכן לא אוכל להמליץ על מועדוני צלילה
אך כן אוכל להמליץ על איזה איזור מומלץ לצלול ובאיזה לא, לפי ציטוט מכתבה של נחום דוניצה: [URL]http://www.idive.co.il/a/%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%93-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99[/URL]
ולהלן הקטע הרלוונטי: מזג אוויר - מתי צוללים?
תנאי הצלילה הן במפרץ תאילנד והן בים אנדמן, מושפעים משני מונסונים מנוגדים: הצפון-מזרחי והדרום-מערבי. הצפון-מזרחי תוקף את מפרץ תאילנד בין נובמבר לאפריל והמשמעות היא גשמי עוז ורוחות חזקות. רוב אתרי הצלילה מושבתים בתקופה זו של השנה. גם לאלה שניתן להגיע - לא ממש מומלץ. ים אנדמן מוגן מהמונסון הצפון-מזרחי. שם הצלילה במיטבה בין נובמבר לאפריל. הראות נפלאה, המים חמימים. בין מאי לאוקטובר תוקף את האיזור המונסון הדרום-מערבי ומשתק את תעשיית הצלילה המקומית. בתקופה זו ממש אתרי המפרץ הם בשיא פריחתם: מעט רוחות, גשמים קלים בלבד.
מרץ-אפריל הם תקופה טובה לשני הצדדים בתאילנד (גם ים אנדמן - דהיינו קו-פיפי ופוקט וגם מפרץ תאילנד - דהיינו קו-טאו). כמובן שעדיין יכול להיות גשום בשני המקומות, אבל תנאי הים הם סבירים. בכללית הייתי אומר שבמרץ עדיין עדיף מעט בצ המערבי (ים אנדמאן) ובאפריל - ובמיוחד לקראת סוף אפריל - התנאים בצד המערבי מתחילים לרדת ועדיף לעבור לקו-טאו. מבחינת אתרים ומועדונים: אני הדרכתי בקו-טאו ולכן מכיר קצת יותר את המועדונים. אני אישית יכול להמליץ על "קריסטל דייברס", אבל זה מכיון שהדרכתי שם, וגם מועדונים אחרים הם בסדר גמור