צלילת היכרות וקצת דם בליחה

WdanaW

New member
צלילת היכרות וקצת דם בליחה

היי חברים,
אני באילת כרגע. אתמול ביצעתי צלילת היכרות עד לעומק של 8 מטר. במהלך הצלילה חוויתי לחץ באוזניים מספר פעמים, פימפמתי קצת וכשזה לא עזר, בלעתי רוק וזה פתר את הבעיה.
כשעליתי מהצלילה ירד קצת דף מהאף.
במהלך הערב ירקתי והיה קצת גם בליחה.
הבוקר ירקתי ושוב היה טיפה דם בליחה (טיפה זה בערך רבע כפית).

האם אני צריכה ללכת היום לרופא א.א.ג או לחכות כמה ימים ולראות שזה מסתדר? קראתי שזו לא תופעה נדירה שיש גם מהרוק/מהאף אחרי צלילה.

תודה רבה��

חול1

New member
עושה רושם שהשוואת

הלחצים שלך לא היתה טובה כדבריך והלחץ גרם כנראה לברהטראומה. אנני רופא ואף אדם אחראי לא יתן לך הצעה רפואית אם אינו רופא...במקומך הייתי פונה למועדון דרכו עשיתי את הצלילה ושואל לדעתם. אם התופעה נמשכת הייתי פונה לרופא צלילה בנתיים לא הייתי צולל שוב עד לבירור. שנה טובה. בנוסף משהו לא תקין כנראה בתהליך בטוח שלימדו אותך שאם יש לך לחץ לסמן שאתה רוצה לעלות והמדריך היה עולה איתך עד להשוואת לחצים. אם הרגשת לחץ ולא סימנת לו עולה שאלה מדוע? בנוסף בצלילת הכרות מורידים עד 6 מטר, וברוב הפעמים עד 3-5 מטר. איך ולמה אתה חושב שירדתם ל 8 מטר?

WdanaW

New member
תגובה

היי,
ראשית כל, תודה על תגובתך.
אז ככה, המדריך צלילה לימד אותנו שאם יש לחץ באוזניים אז לפמפם עד שהתופעה חולפת. כלומר, במהלך הצלילה המדריך פשוט סימן לנו עם הידיים מתי לפמפם.
בפועל,היינו צריכים לפמפם יותר פעמים ממה שהוא סימן לנו.
אז כל פעם שהרגשנו לחץ באוזניים פימפמנו. אני לא הצלחתי כמה פעמים לפמפם כמו שצריך אז בלעתי רוק והלחץ באוזניים עבר.

לגבי העומק, בעיקרון הצלילה היתה 6 מטר אבל היה קטע אחד שהמדריך ציין שהוא היה 8 מטר (הוא כמובן ציין את זה אחרי שסיימנו לצלול)

בנוסף, פניתי למועדון צלילה בקשר לתופעות שלי והם אמרו שאלה תופעות שכיחות אחרי צלילה ושאין מה לפחד. כל עוד אין לי כאב חזק באוזניים, אז הכל בסדר.
כרגע יש שיפור, לא ראיתי דימום מאז הבוקר ברוק.

תודה!

למעלה