צלי בקר חמוץ מתוק עם אוכמניות וחמוציות

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
צלי בקר חמוץ מתוק עם אוכמניות וחמוציות

צלי בקר חמוץ מתוק עם אוכמניות וחמוציות מאת חברת סיימן, משווקת סנט דלפור חומרים ל- 8-10 מנות לבשר: 1.5 ק''ג בשר לצלי (ויסבראטן או שריר) 3 כפות שמן זית צנצנת מעדן אוכמניות וחמוציות סנט דלפור 2 כפות מעדן שזיפים צהובים סנט דלפור מלח ופלפל צרור אספרגוס חלוט קלות, להגשה (אם רוצים) למרינדה: 1 כוס (200 מ''ל) חומץ בן יין אדום 1 כפית מלח 1 ליטר מים (מומלץ מינרלים) 1 בצל אדום קלוף וחתוך לפרוסות דקות 5 יחידות פלפל אנגלי 2 יחידות ציפורן 2 עלי דפנה 1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות דקות אופן ההכנה: מרתיחים בסיר את כל מרכיבי המרינדה ומצננים כחצי שעה במקרר. מניחים בכלי מתאים את נתח הבשר, שופכים מעל את המרינדה ומכסים. מחזירים למקרר לפחות לשעתיים ועד 24 שעות. במחצית הזמן הופכים את נתח הבשר לכיוון השני, כדי שבסופו של דבר המרינדה תכסה את כל הבשר. מוציאים את הבשר מהמרינדה ומייבשים. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר קדירה, מכניסים את הבשר וצולים עד שמזהיב כ-4 דקות מכל צד. מוסיפים 3/4 מכמות המרינדה לסיר עם כוס מים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל בסיר, כשהוא מכוסה כמעט לגמרי, על אש בינונית כ-60 דקות. מוסיפים את מעדן האוכמניות והשזיפים, וממשיכים לבשל על אש נמוכה לפחות עוד 30 דקות, או עד שמתרכך לגמרי. במידת הצורך מוסיפים את שארית נוזלי המרינדה. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מוסיפים לסיר מלח ופלפל ומערבבים. חותכים את הצלי לפרסות דקות, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים.
 

clcl

New member
כדורי בשר ברוטב ירקות אסיאתי

כדורי בשר ברוטב ירקות אסיאתי 6 מנות חומרים: כדורי בשר: 500 גרם בשר הודו טחון (אפשר גם בקר, עוף או שילוב שלהם) 1 כף רוטב סויה 2 ביצים, טרופות 1 כף רסק עגבניות 5 כפות עמילן תירס (קורנפלור) מלח, פלפל שחור 4 כפות שמן רוטב: 3 כפות שמן 1 בצל בינוני, חצוי ופרוס דק 2 שיני שום, פרוסות דק 1 כפית שורש ג’ינג’ר טרי, מגורר 1 גזר בינוני, חתוך פרוס דק חצי גמבה אדומה, חתוכה לרצועות חצי גמבה צהובה, חתוכה לרצועות 1 כף רסק עגבניות ¾ כוס מים 2 כפות עמילן תירס (קורנפלור) 1 כף כוסברה או פטרוזיליה, קצוצות מלח, פלפל שחור טחון טרי הכנה: שמים את הבשר בקערה ומערבבים עם רוטב הסויה, הביצים, רסק העגבניות ועם 2 כפות קורנפלור. מערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל. יוצרים כדורי בשר בגודל כדורי פלאפל. שמים את שאר הקורנפלור (3 כפות) על צלחת שטוחה. מגלגלים את הכדורים בתוך הקורנפלור כדי לצפות אותם. מחממים במחבת גדולה או ב-ווק 4 כפות שמן ומטגנים את הכדורים, כמה כדורים בכל פעם, עד שהם משחימים מסביב סביב. אם יש צורך מוסיפים עוד כף או שתיים שמן עד גמר הטיגון. מוציאים את הכדורים המטוגנים לצלחת גדולה. חותכים את הירקות לפי הצורך. מוסיפים למחבת עוד 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל, השום והג’ינג’ר. מטגנים רק עד להתרככות ומקפידים שלא להשחים או לחרוך. מוסיפים למחבת את הירקות ומטגנים יחד עוד 2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים 8 עד 10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. אפשר להוסיף עוד רוטב סויה וכן רוטב צ’ילי מתוק לפי הטעם. מכניסים את כדורי הבשר המטוגנים אל הרוטב ומבשלים הכל יחד, על אש נמוכה, עוד מספר דקות עד שהכדורים מתחממים היטב. מערבבים את 2 כפות הקורנפלור ב-2 כפות מים ויוצקים פנימה אל הרוטב הרותח. מערבבים בעדינות בלי לפגוע בכדורי הבשר ומבשלים עוד 3 דקות עד שהרוטב נעשה סמיך ומבריק. מפזרים עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים ומגישים מיד. הערה: אפשר לזלף כפית שמן שומשום על המנה. מקור: "כאן נעים" - רות סירקיס
 

clcl

New member
שריר הזרוע בניחוח עשבי תבלין

שריר הזרוע בניחוח עשבי תבלין שריר הזרוע הוא נתח הדורש בישול ארוך. מכיל ג’לטין היוצר בבישול רוטב סמיך ועשיר. מתאים להכנת מרק, גולש, נזיד, או חמין. כאשר נפרס לרוחב, נתח זה מתאים גם להכנת אוסובוקו. כאן-נעים
 
למעלה