צלי בקר מספר 5, מה המתכון האהוב עליכם?

ido214

New member
צלי בקר מספר 5, מה המתכון האהוב עליכם?

אני מפשיר צלי מספר 5 ומעניין אותי לשמוע איך אתם מכינים את הנתח הכי נמכר לצלי בארץ (לא?)
 

yair_bar

New member
מנהל
אני אוהב לחתוך לקוביות ולהכין סופריטו או פלוב

 

DANIAVNI

Well-known member
יניב, אשמח אם תיתן את המתכון לפלוב

רק אני מקווה שזה לא בסיר המיוחד של הבוכרים ...
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה מתכוון לקזנצ'יק? לא - אין לי

&nbsp
3 בצלים חתוכים לקוביות
2/3 כוס שמן תירס
1 קילו בשר בקר (שריר או כתף) חתוך לקוביות בגודל 5ס"מ על 5 ס"מ
1 קילו גזר טרי חתוך לגפרורים
2 כוסות אורז (מומלץ להשתמש באורז עגול יחסית. אם אין אפשר בסמטי)
מלח, פלפל, כמון
ראש שום
&nbsp
בסיר רחב עם תחתית עבה מטגנים אז הבצל עד שהוא משחים. מגבירים את האש לחום הגבוהה ביותר ומוסיפים את הבשר. משחימים את הבשר היטב מכל הצדדים. מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי 4/5 מגובה הבשר. מוסיפים 2 כפיות מלח, 2 כפיות שטוחות פלפל שחור ו-2 כפיות שטוחות כמון. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה.
מרימים את המכסה ושופכים את כל הגזר פנימה. מכסים שוב את הסיר וממשיכים בבישול עוד 20 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים את האורז לסיר. מגבירים את האש. שופכים מעל האורז בעדינות עוד מים רותחים - המים צריכים לעבור את פני האורז בסנטימטר אחד. מוסיפים עוד כפית מלח, כפית פלפל שחור וכפית כמון. מבשלים עד שהמים נספגים באורז. מנמיכים את האש ובעזרת מזלג עושים מהאורז פירמידה במרכז הסיר (גורפים בתנועות מבחוץ פנימה מכל הצדדים). במרכז הפירמידה שמים את ראש השום. מכסים את הסיר ומשאירים להתבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות.
&nbsp
מי שאוהב את טעם הכבש מוזמן להמיר את השמן בשומן כבש.
&nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
תודה על המתכון
+ זהירות חפירה


המבנה של פירמידה בסיר מאוד חכם
כי ככל שעולים האורז פחות מתבשל ( כולנו מכירים את תופעת האורז הפחות מדי מבושל בראש הסיר )
זה די דומה לאופן שבו מכינים מקלובה/מאלובה.

כמה שאלות :

1. האם אפשר וניסית לחסוך קצת עם השמן
2. האם אפשר להכין חצי כמות ? ( זה משבש את הפרופורציות
כי הבשר בכל מקרה צריך את הזמן שלו - אז איך עושים את החשבון ?)
3. האם אפשר ללכת קצת אחרת יענו
להכין את הבשר והגזר בנפרד ואחר כך להשתמש בתערובת בשביל האורז
כשמשתמשים בחלק מנוזלי הבישול של הבשר לבישול האורז עצמו
 

ornme1

New member
מכינה צלי בשר, כך:

מטגנת בצל קצוץ, בינוני, עד שמזהיב.
מוסיפה את נתח הבשר (1 עד 1.5 ק"ג ) ו"סוגרת" אותו (מטגנת מכל צדדיו).
מוסיפה 4 שיני שום פרוס
מוסיפה מים עד למחצית גובה גוש הבשר
ממליחה ומפלפלת (אצלי כפית שטוחה מלח וחצי כפית פילפל) ומוסיפה 2 עלי דפנה.
מרתיחה ומעבירה לאש קטנה לשלוש וחצי שעות.
אפשר להוסיף לסיר הבשר בתחילת הבישול תפוחי אדמה, גזר, ערמונים מקולפים (משקית, אני לא מקלפת)
בתום הבישול מוציאה את גוש הבשר מהרוטב, עוטפת בנייר אלומיניום או מכניסה לכלי פיירקס עם מכסה ומקררת במקרר.
אחרי כמה שעות יותר קל לפרוס דק. מוסיפה רוטב לבשר הפרוס.
אם נשאר רוטב בשר, משתמשת להכנת אורז (במקום חלק מהמים) או כבסיס לרוטב פסטה (מתבלים ומוסיפים רסק עגבניות)
 

adigreen

New member
אני מכין בשני שלבים

שלב ראשון מבשל בסיר לחץ עם בצל, גזר, פלפל שחור, מלח במשך שעה וחצי.
מקרר לילה.
את הנוזלים שופכים.
חותכים לעובי הרצוי באמצעות סכין חדה.
שם בכלי מתאים לתנור ויוצק על הבשר רוטב העשוי לפי הטעם.
פפריקה מתוקה, חריפה, מלח, פלפל שחור, אפשר:
כוס מיץ תפוזים, קצת דבש או סילאן, פיטריות, ערמונים......
יוצק 2/3 גובה הבשר.
מכסה במכסה או בנייר כסף.
מביא לרתיחה ומכניס לתנור 140-150 מעלות למשך 2-3 שעות עד האוכל.
התבשיל רך ונימוח בפה.
בדר"כ נתח מספר 5.
אלעד.
 
למעלה