צלי כתף בסיסי - הנחיות
1. רצוי להשחים את הנתח מכל צידיו בכלי כבד [סיר רחב או מחבת] עם מעט שמן. [זאת, רק לאחר שהנתח הובא לטמפרטורה של החדר ולא מייד לאחר הוצאתו מן המקרר]. 2. רצוי לרפד את תחתית הסיר בירקות קצוצים שהוקפצו בשמן, כגון - בצל, גזר וסלרי + עלי דפנה ופלפל אנגלי. 3. רצוי לתבל את הנתח בעשבי תיבול לפי הטעם, כגון קורנית ורוזמרין, ולהניחו על הירקות בתחתית הסיר. 4. רצוי לצקת לסיר נוזל כלשהו כגון ציר בקר או יין הראוי לשתייה: גובה הנוזל יגיע עד שליש מגובה הנתח המונח בסיר. 5. רצוי להתחיל בבישול רק לאחר שהבשר הובא לטמפרטורה של החדר, ולא מייד לאחר הוצאתו מן המקרר. 6. מביאים לרתיחה ללא מכסה, מכסים ומנמיכים להבה. רצוי משך בישול על אש נמוכה או על 180 מעלות בתנור = משקל הנתח לפי 1 שעה עבור 1 ק"ג. 7. מכבים ומניחים לנתח להצטנן ללא פתיחת הסיר. 8. מוציאים הנתח מן הסיר, מכניסים למקרר למשך כשעתיים, מוציאים ופורסים [כך הוא לא מתפורר]. 9. מכינים רוטב כלשהו מן הנוזל שבסיר, מכניסים חזרה לסיר את הפרוסות ומחממים. הערה – מכאן ואילך השמיים הם הגבול: אפשר להוסיף צ'ילי חריף או ריבה או פירות יבשים או נקניק מעושן או את החותנת או כל מה שמתחשק.
1. רצוי להשחים את הנתח מכל צידיו בכלי כבד [סיר רחב או מחבת] עם מעט שמן. [זאת, רק לאחר שהנתח הובא לטמפרטורה של החדר ולא מייד לאחר הוצאתו מן המקרר]. 2. רצוי לרפד את תחתית הסיר בירקות קצוצים שהוקפצו בשמן, כגון - בצל, גזר וסלרי + עלי דפנה ופלפל אנגלי. 3. רצוי לתבל את הנתח בעשבי תיבול לפי הטעם, כגון קורנית ורוזמרין, ולהניחו על הירקות בתחתית הסיר. 4. רצוי לצקת לסיר נוזל כלשהו כגון ציר בקר או יין הראוי לשתייה: גובה הנוזל יגיע עד שליש מגובה הנתח המונח בסיר. 5. רצוי להתחיל בבישול רק לאחר שהבשר הובא לטמפרטורה של החדר, ולא מייד לאחר הוצאתו מן המקרר. 6. מביאים לרתיחה ללא מכסה, מכסים ומנמיכים להבה. רצוי משך בישול על אש נמוכה או על 180 מעלות בתנור = משקל הנתח לפי 1 שעה עבור 1 ק"ג. 7. מכבים ומניחים לנתח להצטנן ללא פתיחת הסיר. 8. מוציאים הנתח מן הסיר, מכניסים למקרר למשך כשעתיים, מוציאים ופורסים [כך הוא לא מתפורר]. 9. מכינים רוטב כלשהו מן הנוזל שבסיר, מכניסים חזרה לסיר את הפרוסות ומחממים. הערה – מכאן ואילך השמיים הם הגבול: אפשר להוסיף צ'ילי חריף או ריבה או פירות יבשים או נקניק מעושן או את החותנת או כל מה שמתחשק.