צלי כתף עם רוטב חום

ענת6510

New member
צלי כתף עם רוטב חום

שלום-צריכה עזרתכם
קניתי נתח כתף טרי 5 .רוה להכין עם רוטב חום-כמו שהיו מגישים פעם באולמות.
קראתי מתכונים שונים,ומה יוצא יותר טעים:
קודם לצרוב את הנתח -לאטום ואז להמשיך לבשל במים עם עלי דפנה+סלרי_פלפל אנגלי וכו?
או ישר את הנתח לשיים במים עם שאר הדברים שרשמתי למעלה?

אשמח למתכון קל ועסיסי .תודה
 

חנהפ

Active member
מתכון לצלי כתף טעים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_5450.html[/URL]


רכיבים:
נתח כתף בקר בערך 1/2 1 ק"ג
2 בצלים חתוכים לרבעים
חופן עלי דפנה
חופן פלפל אנגלי
2 כפיות מלח

2 כפות גדושות שום כתוש
שמן לטיגון
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח / אבקת מרק עוף
חופן פטריות מיובשות

נתח כתף בקר

אופן הכנה:
שלב ראשון:
מניחים את הנתח בסיר גדול.
מוסיפים לסיר 2 בצלים חתוכים לרבעים, חופן עלי דפנה, חופן פלפל אנגלי ו- 2 כפיות מלח.
ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר ויותר ומבשלים שעה בסיר לחץ או שעה וחצי בסיר רגיל.
מקררים את הנתח - עד כאן ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר.
לשמור את מי הבישול
לפרוס.

שלב שני:
לפרוס את שיני השום, לטגן בשמן. כשמתחיל להזהיב להניח את פרוסות הבשר.
לתבל בהרבה פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח / אבקת מרק עוף.
לכסות בציר שנוצר משלב א', להוסיף חופן פטריות מיובשות
ולבשל כשעה וחצי עד שהפרוסות מתרככות.
הערות:
מבוסס על מתכון של מרילין עם שינויים שלי.
 
למעלה