צלי כתף עסיסי ורך במיוחד
צלי פילה 5 ברוטב מתקתק פיקנטיו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 19:35 | 16/09/07 פילה בסילאן גזר ופטריות עם או בלי רסק מאת:פירגה קילו וחצי נתח פילה 5 בצל פרוס 5 שיני שום שלמות 3 כפות שמן 2 - 3 כפות סילאן 2 - 3 גזרים פרוסים סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות/שלמות שורש סלרי כוס יין אדום מים רותחים מלח, טימין, אורגנו, פלפל שחור, קורט קינמון, פפריקה מתוקה . תוספת רסק וקטשופ-לפי בחירה לטגן את הבצל הפרוס בשמן ולשקף אותו. להוסיף ולטגן את הבשר מכל הכיוונים,להוציא את הבשר. להוסיף את הסילאן והשום, ואת הירקות.לטגן ולבחוש כ-2-3 דקות. להחזיר את הבשר,להוסיף יין וכוס מים רותחים. לתבל. להוסיף מים רותחים או כמחצית מגובה הבשר וקצת יותר. לכסות את הסיר, להרתיח, להנמיך את האש לבשל כ-3 שעות או עד שרך. במשך הבישול לשפר טעמים ולהפוך לפחות פעמיים את הנתח. מידי פעם לראות אם צריך להוסיף מים חמים ( לא הרבה) לבדוק בעזרת מזלג, כשמוכן, ורך, לסגור אש ולקרר. לחתוך לפרוסות ולהחזיר לרוטב. בשלב הזה, אפשר להכניס לתבנית להשחמה בתנור. לא חובה. תהנו