צלי כתף (רולדה) מס' 5

קאיה48

New member
צלי כתף (רולדה) מס' 5

שלום לכולם ושבוע טוב, חייבת עזרתכם. לפי בקשת הבת קניתי רולדה מס' 5 ואני לא זוכרת איך עשיתי אותה מזמן.הבת טוענת שבתנור. יש מתכונים טעימים לתת לי בבקשה? אני רוצה להכין כמובן בחתיכה אחת ולפרוס בסוף בהגשה. תודה קאיה
 

pirge

New member
צלי כתף עסיסי ורך במיוחד

צלי פילה 5 ברוטב מתקתק פיקנטיו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 19:35 | 16/09/07 פילה בסילאן גזר ופטריות עם או בלי רסק מאת:פירגה קילו וחצי נתח פילה 5 בצל פרוס 5 שיני שום שלמות 3 כפות שמן 2 - 3 כפות סילאן 2 - 3 גזרים פרוסים סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות/שלמות שורש סלרי כוס יין אדום מים רותחים מלח, טימין, אורגנו, פלפל שחור, קורט קינמון, פפריקה מתוקה . תוספת רסק וקטשופ-לפי בחירה לטגן את הבצל הפרוס בשמן ולשקף אותו. להוסיף ולטגן את הבשר מכל הכיוונים,להוציא את הבשר. להוסיף את הסילאן והשום, ואת הירקות.לטגן ולבחוש כ-2-3 דקות. להחזיר את הבשר,להוסיף יין וכוס מים רותחים. לתבל. להוסיף מים רותחים או כמחצית מגובה הבשר וקצת יותר. לכסות את הסיר, להרתיח, להנמיך את האש לבשל כ-3 שעות או עד שרך. במשך הבישול לשפר טעמים ולהפוך לפחות פעמיים את הנתח. מידי פעם לראות אם צריך להוסיף מים חמים ( לא הרבה) לבדוק בעזרת מזלג, כשמוכן, ורך, לסגור אש ולקרר. לחתוך לפרוסות ולהחזיר לרוטב. בשלב הזה, אפשר להכניס לתבנית להשחמה בתנור. לא חובה. תהנו
 
למעלה