../images/Emo71.gif צלי בקר ביין אדום
מבוסס על מתכון שראיתי בתכנית של חיים כהן. בדרך כלל אני לא אוהב יין בבישול אבל כאן זה יצא מאד טעים במקור התבשיל עם יין לבן, אני הכנתי עם יין אדום. מצרכים: שמן זית 1/2 1 ק"ג צוואר בקר (או שייטל), חתוך לקוביות גדולות מלח ופלפל 2 בצלים, חתוכים לעיגולים 1 בקבוק יין אדום 3 עלי דפנה צרור טימין ואורגנו 2 עגבניות קלופות, ללא הזרעים, קצוצות 1 ק"ג גזר צעיר, קלוף וחתוך לגפרורים אופן ההכנה : מחממים כרבע כוס שמן בסיר ומשחימים את קוביות הבשר בכמה פעמים, בסבלנות. מעבירים את הבשר לצלחת ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל. מוסיפים את הבצלים לסיר ומאדים אותם עד שהם שקופים. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים חצי בקבוק יין, מגרדים את תחתית הסיר בכף עץ ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את עלי דפנה, צרור טימין ואורגנו, מלח ופלפל, היין הנותר והעגבניות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. מטגנים את הגזרים במעט שמן זית במחבת, מוסיפים מעט סוכר ומטגנים עד שהם מתקרמלים. מוסיפים אותם לסיר הבשר ומבשלים עוד חצי שעה. מגישים עם סלט מעלי חסות, מתובל במיץ לימון, מלח ופלפל