צלי מכתף עגל מס' 5

גרג1983

New member
צלי מכתף עגל מס' 5

שלום לכולם אשמח לעזרה במתכון לנתח הבשר הזה. אני רוצה לבשל אותו ביין, תודה רבה
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gif צלי בקר ביין אדום

מבוסס על מתכון שראיתי בתכנית של חיים כהן. בדרך כלל אני לא אוהב יין בבישול אבל כאן זה יצא מאד טעים במקור התבשיל עם יין לבן, אני הכנתי עם יין אדום. מצרכים: שמן זית 1/2 1 ק"ג צוואר בקר (או שייטל), חתוך לקוביות גדולות מלח ופלפל 2 בצלים, חתוכים לעיגולים 1 בקבוק יין אדום 3 עלי דפנה צרור טימין ואורגנו 2 עגבניות קלופות, ללא הזרעים, קצוצות 1 ק"ג גזר צעיר, קלוף וחתוך לגפרורים אופן ההכנה : מחממים כרבע כוס שמן בסיר ומשחימים את קוביות הבשר בכמה פעמים, בסבלנות. מעבירים את הבשר לצלחת ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל. מוסיפים את הבצלים לסיר ומאדים אותם עד שהם שקופים. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים חצי בקבוק יין, מגרדים את תחתית הסיר בכף עץ ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את עלי דפנה, צרור טימין ואורגנו, מלח ופלפל, היין הנותר והעגבניות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. מטגנים את הגזרים במעט שמן זית במחבת, מוסיפים מעט סוכר ומטגנים עד שהם מתקרמלים. מוסיפים אותם לסיר הבשר ומבשלים עוד חצי שעה. מגישים עם סלט מעלי חסות, מתובל במיץ לימון, מלח ופלפל
 

clcl

New member
../images/Emo207.gifצלי כתף מס' 5 ותפו"א בתנור

צלי כתף מס' 5 ותפו"א בתנור
 

DCS

New member
מתכון לצלי כתף של פוקסי99

הנה סדנא של פוקסי 99 לצלי כתף. מנסיון מתכון מעולה. אפשר להמיר את המים ביין (אני המרתי 50:50). בהצלחה
 
למעלה