צלי עוף ביחד עם כדורי בשר בנגיעות אורז
צלי עוף עם כדורי בשר בנגיעות אורז ארוך "טיפ" למטה לתוספת תפוחי אדמה ובטטה התמונה: לפני האפיה וההשחמה- מחר תמונה "שחומה" מקור:פירגה שילבתי בתוך צלי העוף גם כדורי בשר בנגיעות אורז ארוך תחילה מבושל על הגז ובסוף אפוי לקבלת הטאץ' השחום חלקי עוף פולקיות\כרעיים 4-5 כפות שמן זית 3 כפות סוכר חום ---או 3 כפות סילאן 4 בצלים חתוכים לרבעים גזר גדול פרוס לפרוסות כף פפריקה כף כורכום כף קטשופ כף רוטב צ'ילי מתוק 6 שזיפים שחורים מגולענים או 10 פלחי ת"ע מיובשים—אפשר לוותר. מים רותחים הכנה: מטגנים את הבצלים בשמן. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את הגזר והתבלינים ומערבבים קלות מוסיפים חלקי עוף ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים מים רותחים בגובה התכולה. מבשלים כ-25 דקות. לטעום ולהוסיף תיבול במידה ויש צורך. להכין כדורי בשר בנגיעות אורז ארוך (מתכון למטה ולהניח מעל לעוף לנער קלות את הסיר שכל התכולה "תסתדר" (חלק מהקציצות בולטות החוצה ללא נוזלים וזה בסדר) לסגור את המכסה ולבשל עוד 30 דקות (מי שרוצה יוציא לתבנית אפיה את הכדורים והעוף ויבשל ברוטב שנשאר בסיר פרוסות תפוחי אדמה ובטטות) מסדרים בתבנית את הכדורים,העוף,תפוחי האדמה והבטטות ויוצקים את כל הרוטב שנשאר בסיר מעל. לחמם את התנור מראש 180 מעלות ולהכניס את התבנית ללא כיסוי להשחמה. תהנו התמונה: לפני האפיה וההשחמה קציצות בשר בנגיעות אורז : מאת:פירגה 2\1 קילו בשר טחון-רצוי מעורב בצל קצוץ גזר בינוני מגורר דק/בטטה תפוח אדמה קטן מגורר דק 2 שיני שום קצוצות 4\1 כוס מי סודה כחצי כוס פירורי לחם חצי כוס פטרוזיליה מלח פלפל שחור בהרט או כמון,קינמון,פפריקה מכינים כדורים ומגלגלים אותם באורז להדק את האורז לבשר עד שהעוף מתבשל לו—לשמור את הכדורים במקרר תהנו
צלי עוף עם כדורי בשר בנגיעות אורז ארוך "טיפ" למטה לתוספת תפוחי אדמה ובטטה התמונה: לפני האפיה וההשחמה- מחר תמונה "שחומה" מקור:פירגה שילבתי בתוך צלי העוף גם כדורי בשר בנגיעות אורז ארוך תחילה מבושל על הגז ובסוף אפוי לקבלת הטאץ' השחום חלקי עוף פולקיות\כרעיים 4-5 כפות שמן זית 3 כפות סוכר חום ---או 3 כפות סילאן 4 בצלים חתוכים לרבעים גזר גדול פרוס לפרוסות כף פפריקה כף כורכום כף קטשופ כף רוטב צ'ילי מתוק 6 שזיפים שחורים מגולענים או 10 פלחי ת"ע מיובשים—אפשר לוותר. מים רותחים הכנה: מטגנים את הבצלים בשמן. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את הגזר והתבלינים ומערבבים קלות מוסיפים חלקי עוף ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים מים רותחים בגובה התכולה. מבשלים כ-25 דקות. לטעום ולהוסיף תיבול במידה ויש צורך. להכין כדורי בשר בנגיעות אורז ארוך (מתכון למטה ולהניח מעל לעוף לנער קלות את הסיר שכל התכולה "תסתדר" (חלק מהקציצות בולטות החוצה ללא נוזלים וזה בסדר) לסגור את המכסה ולבשל עוד 30 דקות (מי שרוצה יוציא לתבנית אפיה את הכדורים והעוף ויבשל ברוטב שנשאר בסיר פרוסות תפוחי אדמה ובטטות) מסדרים בתבנית את הכדורים,העוף,תפוחי האדמה והבטטות ויוצקים את כל הרוטב שנשאר בסיר מעל. לחמם את התנור מראש 180 מעלות ולהכניס את התבנית ללא כיסוי להשחמה. תהנו התמונה: לפני האפיה וההשחמה קציצות בשר בנגיעות אורז : מאת:פירגה 2\1 קילו בשר טחון-רצוי מעורב בצל קצוץ גזר בינוני מגורר דק/בטטה תפוח אדמה קטן מגורר דק 2 שיני שום קצוצות 4\1 כוס מי סודה כחצי כוס פירורי לחם חצי כוס פטרוזיליה מלח פלפל שחור בהרט או כמון,קינמון,פפריקה מכינים כדורים ומגלגלים אותם באורז להדק את האורז לבשר עד שהעוף מתבשל לו—לשמור את הכדורים במקרר תהנו